Sinoplular’ın Ramazan Geleneği…
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Sinoplular’ın Ramazan Geleneği…

Facebook'ta paylaş
Uzun yıllar önce Gaziemir’e yerleşmiş olan Sinoplular her yıl Ramazan ayında verdikleri sokak iftar sofralarının bir yenisini daha kurdular. Sinoplular ve komşuları Zühtü Tülen ve çocuklarının iftarında bir buluştular.
05/06/2018 , 00:09:02

Ramazan ayının aynı zamanda ekmeğini, sofrasını paylaşma zamanı olduğu kurulan iftar sofralarından anlaşılır. Yeryüzünde paylaşmayı ibadetin yanı sıra sevinç kaynağı olarak ortaya koyan başka bir millet her halde fazla bulunmaz!

Yerel Haberci olarak böylesi bir paylaşmanın örneğini İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde bir kez daha şahit olduk.

Yeşil Mahalle’nin hemen sırtlarında yer alan ve mevkii anlamında adını da geldikleri bir ilimizden alan bir grup insanı gündemimize taşıdık.

Uzun yıllar önce Gaziemir’e yerleşen Sinoplular kendi gelenek ve kültürlerini nesilden nesle aktarmaya devam ediyorlar.

Her yıl Ramazan ayı geldiğinde ise bölgede oturan vatandaşlar düzenledikleri sokak iftarlarıyla lokmalarını komşuları ve Gaziemirliler ile paylaşıyorlar.

Her yıl sokak iftarlarının biri de Sinoplular’ın en yaşlılarından ve Gaziemir’e ilk yerleşenlerinden Zühtü Tülen ve evlatları tarafından kurulur. Bu Ramazan’da da akraba, komşu ve dostlarından oluşan yüzlerce kişiyle birlikte iftar açan Hacı Zühtü Amca hayli mutlu ve huzurluydu. İlerlemiş yaşına karşın davetine icap eden herkese hoş geldin diyen Zühtü Amca Ramazan ayının herkes için sağlık ve huzur getirmesi temennisini de dile getirdi. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin