“Halkın iktidarında esnafımız rahat bir nefes alacak”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

“Halkın iktidarında esnafımız rahat bir nefes alacak”

Facebook'ta paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dün, günün neredeyse tamamını alanlarda geçiren Arslan, çalışmalarına gün ağarmadan İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali ve Sebze Meyve Hali’ndeki esnafları ziyaretle başladı.
06/06/2018 , 10:18:27

Ednan Arslan, sabahın erken saatlerinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir il yöneticileri, CHP’li milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat ve Salih Özçiftçi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’ni Sebze Meyve Hali’ni ziyaret ederek esnafla temaslarda bulundu. Hal esnafının yoğun ilgisi ile karşılaşan CHP’li siyasiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sebze Meyve Hali’nde, hal esnafının ‘TAMAM’ tezahüratları ile karşılandı. Arslan,” Hal ‘tamam’ diyerek, hal esnafına halkın iktidarında onları nelerin beklediğini anlattı.

“BALIKÇILIK BAKANLIK DÜZEYİNDE AYRILMALI”

Su Ürünleri Hali’nde konuşan Arslan, Balıkçılığın bakanlık düzeyinde ayrılması gerektiğini ve hal esnafının daha iyi ticaret ve ihracat yapabilmeleri adına mücadele edeceğini söyleyerek, “Balıkçılarla akademisyenler birlikte hareket etmeliler. Balıkçılarımızın, üniversitedeki akademisyenlerimiz ile birlikte av yasaklarını yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir” dedi.

“YENİ HAL YASASI LAFTA KALDI”

Sebze Meyve Hali’nde hal esnafları ile konuşan Arslan, AKP’nin sebze ve meyve ürünlerinde firenin azalacağı, kaliteli ürünlerin olacağı, hem üreticinin ve hal komisyoncularının hem de tüketicinin kazanacağı ve en önemlisi fiyatları düşürecek yeni hal yasasını bir türlü hayata geçiremediğini söyleyerek “Kayıt dışı komisyonculuğa karşı bir tedbir alamadılar. Yeni hal yasası lafta kaldı, şimdi seçim beyannamelerinde bu konuda yasal düzenlemeleri yapacaklarını belirtiyorlar. Bu zamana kadar aklınız neredeydi? Tüketici haklı olarak fiyatlardaki artışı üretici ve komisyoncudan biliyor, ancak yanlış tarım politikaları sonucunda girdi maliyetlerinin yüksekliği katlana katlana nihai tüketiciye kadar uzanıyor" şeklinde konuştu.

“HALKIN İKTİDARINDA ESNAFIMIZ RAHAT BİR NEFES ALACAK”

Hal ziyaretlerinin ardından çalışmaları kapsamında Karabağlar’a geçen Ednan Arslan, Vatan mahallesinde CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve parti yöneticileriyle birlikte Vatan mahalleli esnaflarla bir araya geldi. Esnafın yaşadığı ekonomik dar boğaza dikkat çeken Arslan, “Halkın iktidarında esnafımız rahat bir nefes alacak. Üzerine yüklenmiş ağır vergilerden kurtulacak. AKP iktidarının, Osmangazi köprüsünde firmaya verilen geçiş garantisiyle oluşan maddi açık esnafımızın ve halkımızın cebinden çıkmayacak” dedi.

ESNAFTAN ARSLAN’A FORMA HEDİYESİ

Karabağlar Vatan mahallesinde esnaf ziyaretleri sırasında Arslan’ın ziyarette bulunduğu bir esnaf ‘Narbel Masterlar’ futbol kulübünün ön tarafında ‘Tamam’, arka tarafında 35 numara ile birlikte Ednan Arslan yazan formayı Arslan’a hediye ederek başarılar diledi.

Vatan mahallesindeki esnaf ziyaretlerinin ardından sırası ile Karabağlar Cennetoğlu mahallesi ve Basın Sitesi mahallesi seçim bürolarının açılışına katılan Arslan, Basın Sitesi mahallesi seçim bürosu açılışının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte Basın Sitesi mahallesi esnafıyla buluştu.

GENÇ SİVASLILARLA İFTAR

Basın sitesi esnaf ziyaretinin ardından, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile birlikte Karabağlar’da Genç Sivaslılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde dernek başkanı Nuri Özdemir, dernek yöneticileri ve Sivaslılarla bir araya gelen Arslan, dernek başkanı Nuri Özdemir’e, yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin