24 Haziran’a İzmir’den İnce dokunuş
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

24 Haziran’a İzmir’den İnce dokunuş

Facebook'ta paylaş
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi İzmir Gündoğdu’da 1,5 milyonun üzerinde kişi karşıladı. İnce yaptığı konuşmada seçilmesi halinde ilk 100 günde ve 500 günde yapacaklarını bir bir sıraladı!
21/06/2018 , 21:44:31

İzmir Gündoğdu’da son yılların en kalabalık mitingi yapıldı. CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi dinlemek üzere Alsancak’a gelen İzmirliler Liman’dan, Pasaport’a, Birinci Kordon başta olmak üzere Gündoğdu’ya çıkan tüm cadde ve sokakları kapladı. Kordon Gündoğdu boyunca binaların balkonları ve çatılarından Muharrem İnce’yi izlemek isteyen vatandaşlar bayrak salladı, sevgi tezahüratı yaptı. Balıkçı motorlarının denizden çevrelediği coşku miting alanındakilere de yansıdı. Gün batımının da birlikte izlendiği mitingde cep telefonlarının ışıklarıyla yapılan gösteri Kordon’dakiler başta olmak üzere mitingi televizyonlardan izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

 

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak seçimlerden üç öncesinde İzmir’de halka seslenen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce konuşmasına İzmir’in İşgali sırasında düşmana İlk Kurşun’u atan Hasan Tahsin’i anarak başladı.

 

“Direnişin, Kurtuluşun, Hasan Tahsin’in kenti İzmir merhaba” diyen Muharrem İnce ardından “Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta şehit olan Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç başta olmak üzere, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

 

Muharrem İnce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

Sahnenin önünde 1 milyon insan varsa 1 milyon kişi de sahnenin arkasında duruyor. Bu 49. günde 105. mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele bir TRT var, parayı bizden alıyor Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor.

 

Her iktidarın makbul insanları vardır. İlk kez bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin seçiminde ilk kez bu seçimin kaybedeni olmayacak. Sadece anket şirketleri kaybedecek, Erdoğan bile kaybetmeyecek. Bu seçimi ben kazandığımda tüm Türkiye kazanmış olacak. Ben bütün annelere sesleniyorum, tüm partililerin annelerine sesleniyorum. Onlara iyi eğitim vereceğiz. Onları tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz.

 

2002’de Erdoğan iktidara geldiğinde bir gösteriş yaptı. Milletvekillerinin lojmanlarını sattı kendi de gitti bir apartman dairesinde oturdu. Herkes helal olsun dedi. Sonra ne yaptı, gitti bir saray yaptırdı, orada oturmaya başladı.

 

Erdoğan Rizelidir ama ondan bile utandı. Neden mi Rize’nin çayını bıraktı gitti beyaz çay içmeye başladı. Yanında hiç kimse kalmadı. Erdoğan’ın 16 yılda dost kaldığı hiç kimse kalmadı. O artık yorgun, kibirli, insanlara tepeden bakan bir insan.

 

Bir yandan yorgun bir insan bir yanda da taze kan var. O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002’de ‘adalet, kalkınma’ diyordu. Artık bunları demiyor ekonomi diyemiyor benim karşıma televizyonlara çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. Bir insan kendine usta der de çırak dediği birinin karşısına çıkamaz mı?

 

O çakma usta. Yüreğin mi yok? Çık karşıma!

 

Son günlerde Tarzan zorda olunca hani doktorlar der ya ‘çocukluğuna inmek lazım’ diye, benim çocukluğuma kadar iniyorlar.

Yakında 2. Dünya Savaşı’nı da İnce çıkardı diyecekler.

 

‘Bay Muharrem’ diyor, ‘Menderes asıldığında neredeydin?’ diyor. Yahu ben hayatta değildim.

 

Şimdi diploması yok diyorlar ya ben merak ediyorum acaba onun ortaokul diploması var mı?

 

Son günlerde bir dedikodu uyduruyorlar; Muharrem İnce seçilince yardımları kesecekmişim.

 

Hangi yardımları? 1-Doğum yardımları 2-gebelik yardımı 3-Dul maaşı 4- Muhtaç asker ailesi yardımı 5-Şartlı Eğitim yardımı! Şimdi buradan diyorum ki ne yardımı kesmesi?! Göreve gelir gelmez Temmuz ayından itibaren bu yardımlara 100 lira daha zam yapacağım!

 

 

Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım.

 

Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP’den yapmayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insan olacak. Orada CHP’li olacak, ülkücü olacak, HDP’li olacak, İYİ Partili olacak, AKP’li de olacak.

 

Türkiye’yi birleştireceğiz, Türkiye’yi kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben 7 yıl boyunca Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyordum!

 

(Miting alanından gelen internet erişimini kısıtladılar sesleri üzerine) İnternet mi yok?

 

Yani paraları çalıyorsun, sandıkta oyları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, TRT’den hakkımı çalıyorsun, özel televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin ben siz daha ne diyeyim!

 

Beni eleştirecek gazeteler arıyorum adam gibi bir medya arıyorum.

 

Erdoğan Türkiye’nin en büyük medya patronudur. O manşetleri atan adam ben manşetlerle kavga ede ede gelen adamım!

 

Açık yüreklilikle söylüyorum biz Sünniler Alevilere haksızlık yaptık. Aleviler vergi veriyor mu? Veriyor. Askere gidiyor mu? Gidiyor.Ama Diyanet İşleri Başkanlığı imamlara maaş veriyor. Biz Sunnilere hizmet ediyor Alevilere etmiyor. Cemevleri’nin statüsünü ibadethane olarak 100 gün içinde düzenleyeceğiz söz. İlkeli bir siyaset yapacağız. Karşımızdakine başörtülü mü diye bakmayacağız. Alevi mi diye bakmayacağız. İnsan, insan, insan diyerek bakacağız!

 

Kamuda yükselme için  devlet burada özel kurallar koyacak. Herkes bilecek bu kuralları. 

 

Bu hükümet zamanında kaymakam, müdür, genel müdür olmuş olabilirsin. Liyakat sahibi olarak buraya yükselmişsen orada görev yapmaya devam edeceksin. İşinin ehli mi diye bakacağız. Ama partizanlık yaptıysan gideceksin.

 

Söz verdim yapacağım. 100 gün içinde 3600 ek göstergeyi getireceğim.

 

Avrupa Birliği’yle ilgili hızlı bir kampanya başlatacağım. Dünyadaki 200 devletin 50’si büyük devlettir. İnanın bu büyük devletin büyükelçileri benimle görüşmek istedi ve görüştüm. Onlara da anlattım.

 

Faiz artınca her şeyin değeri düşüyor. Benim cumhurbaşkanlığımda faiz düşecek hep birlikte zenginleşeceğiz.

 

Cumhuriyet kurulmadan önce Atatürk İzmir İktisat Kongresi’ni İzmir'de topladı. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda yeniden İzmir'de İktisat Kongresini toplayacağım.

 

Eski bir siyasetçi bana şöyle demişti“Gittiğin yerde meydanlar doluysa işler iyi demektir. Balkonlar doluysa daha iyi demektir. Baktın çatılarda doluysa kazandın demektir.” İzmir’de “Tamam”diyor.


Üniversiteleri böldüler, tekrar birleştireceğiz.

 

Okullar için zorunlu bağış artık olmayacak. Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. Türkiye Cumhuriyeti eğer çocuklarına bedava sınav yapamayacaksa o dükkanı kapat gitsin!”


Üniversite öğrencilerine 500 lira 19 Mayıs Gençlik Bursu, 500 lira cumhuriyet bursu vereceğiz. Öğretmenlere 24 Kasım’da 1 maaş ikramiye vereceğiz.


Karadenizli kardeşim, sana İzmir’den sesleniyorum; Fındık 15 llira olacak. Asgari ücret 2200 lira, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak, emekliye Kurban Bayramı’nda bir asgari ücret ikramiye vereceğiz. Mazot çiftçiye 3 lira olacak. Emeklilikte yaşa takılanlar derhal emekli edeceğiz.

 

Şimdi size ilk 500 gün içinde yapacaklarımızı anlatacağım.

 

Yargıda seçim ve yükselme ilkeleri ne olacak. Güçler ayrılığını netleştireceğiz. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. 100 gün içinde girişimcilik merkezleri kuracağız.

Tekstil, moda, tasarım akademisi açacağız. Biri Denizli’de biri İstanbul’da üçüncüsünün yerini henüz belirlemedik. Bunu marka için yapacağız. Gençler bunu sizinle birlikte yapacağız.

Eğitim, siyasetin toplum mühendisliği aracı olmaktan çıkarılacak. Yeni bir sınav sistemi olacak, ama herkesin kabul ettiği bir sistem. Yurt sorununu kökünden çözeceğiz.

Engelliler için yaşam merkezi açacağız. Bu sarayperest var ya sarayperest! Marmaris’te yazlık saray yaptırıyor. Marmaris’teki yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim.

Çalışanların örgütlenmeleri önündeki bütün engelleri kaldıracağız.

 

Aile sigortasını hayata geçireceğiz.

Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız.

Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız! Balıkesir’de yaşayan insanlar Balıkesir Üniversitesi’nin futbol takımına sahip çıkacak, kendini ait hissedecek, vatandaşla üniversite arasında bağ kuracağız.

 

Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığım şiiri konuşuyor, ekonomiyi konuşamıyor. Soğan kuru dolar kurunu geçti, kuru soğan 7 TL, biber 8 TL, hıyar 4 TL. Tüketen alamıyor, üretene gitmiyor. Faiz lobisi vardı, şimdi de soğan lobisi var.

 

Erdoğan 30 miting yaptı, sen 105 miting yaptın, enerjiyi nasıl buluyorsun diye soruyorlar. İşte şundan buluyorum (elindeki kağıdı gösteriyor.) 3. sınıf öğrencisi Deniz Acar, şiir yarışmasında kazandığı 1 gram altını Muharrem İnce sana gönderiyorum diye bana göndermiş. Enerjim bu, bu çocuğa karşı sorumluluğum var benim.

 

Benim cumhurbaşkanlığımda kalite ve girişim sözünü duyacaksınız. Yol yaptı, yol çöküyor. Hastane yaptı, hemşire yok. Yeni dünyada elinizdeki telefonların hiçbirini kullanmayacaksınız. Artık kuantum telefonlar gelecek. 16 yeni meslek gelecek. Şu anda ilkokulda okuyan çocukların önemli bir kesimi bugün hiç olmayan mesleklerde çalışacak. Sanayimizin 4’te 1’i atıl, tarım alanlarımız atıl, denizlerimiz atıl. Ne balıkçılık gelişmiş, ne denizden ulaşım gelişmiş. Erdoğan vatandaşa kemer sıktırıyor, kendisi Saray’da yaşıyor. Benim dönemimde millet değil devlet kemer sıkacak!

 

Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. İzmir, bir büyük değişime, Türkiye’yi normalleştirmeye, Türkiye’yi barıştırmaya hazır mıyız?

 

3B demeye hazır mıyız İzmir? Barışacağız, hemen barışacağız. Büyüyeceğiz, hızla büyüyeceğiz. Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Birlikte başaracağız.

 

Pazar günü oyunu kullandın ne yapacaksın? Okulda bekleyeceksin, sonra seçim kurulunun önüne gideceksin. Ben de Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gideceğim. Merak etmeyin, birlikte başaracağız!

 

 

 

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin