Türkiye’nin ‘Havuz’ problemini O ve onun gibi gençler çözecek
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Türkiye’nin ‘Havuz’ problemini O ve onun gibi gençler çözecek

Facebook'ta paylaş
Yaz oyunlarının vazgeçilmez spor müsabakalarından Tramplen ve Kule Atlama dalında kendini yetiştiren Yağmur Nazıroğlu ülkemizin gelecekte elde edeceği madalyalarında habercisi!
07/07/2018 , 13:15:26

Üç bir yanı denizlerle çevrili ülkemizde yeterince bu doğal zenginlikten yeterince yararlandığımız söylenemez.

Ekonomik ve sosyal yönden ülkemizde sınırlı sayıda insanların yararlandığı denizlerimizden sportif alanda da ne yazık ki tam anlamıyla yararlanamıyoruz. ‘Deniz, kumsal, eğlence’nin dışına çıkmanın çoktan vakti geldi ve geçmek üzere olduğu noktada çocukların ve gençlerin iyi birer yüzücü ve sporcu yetiştirmek için daha çok çabaya ihtiyaç bulunuyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefi olan “Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak” idealinin bir yolu da erkek-kız ayrımı yapmaksızın onları sporda ve özelliklede yüzme sporu dallarında yetiştirmekten geçiyor. Yetişen gençlerimizin Ay Yıldızlı mayolarıyla uluslararası platformda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin yanı sıra Atatürk’ün çocuklarının elde ettiği başarılarla dünya gündemine gelmesi yolunda profesyonel çaba harcamak gerekiyor. Bu yolda çocuklarının başarılı birer sporcu olabilmeleri için her türlü özveriyi ortaya koyan ailelere genel ve yerel idareler olarak devletin desteği gerekiyor.

Çocuklarını ülkenin en ihtiyaç duyduğu sportif alanda yetiştirmeye çalışan ailelerden biri de İzmir Gaziemir’de yaşayan Nazıroğlu Ailesi!

Kızları Yağmur Nazıroğlu’nun (2004) yüzme alanında ilgisini ilk keşfeden aile 5 yaşından itibaren O’nun en iyi şekilde kendisini yetiştirmesi ve geliştirmesi için özverili bir çaba ortaya koyuyor.

 

Yağmur Nazıroğlu 10 yaşına geldiğinde hocaları tarafından Tramplen ve Kule Atlama dalına yönlendirilerek Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanda kendisini geliştirme mücadelesi veriyor.

 

Özverisi ve çalışkanlığı sayesinde 12 yaşında üstüne Ay Yıldızlı milli mayoyu giyen Yağmur Nazıroğlu 2017 Balkan Şampiyonası’nda üç gümüş madalya birden aldı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Balkan Gençler Atlama Şampiyonası 3 Metre Tramplen Atlama Kızlar kategorisinde Yağmur Nazıroğlu 2. oldu ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.  

Yine aynı şampiyonada; Balkan Gençler Atlama Şampiyonası Kule Atlama Kızlar kategorisinde  2. oldu ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.  

Ayrıca Balkan Gençler Atlama Şampiyonası 1 Metre Tramplen Atlama Kızlar kategorisinde de 2. oldu ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.  

 

Yağmur Nazıroğlu Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği Tramplen Atlama’da 5. ve Kule Atlama’da 6’cılık dereceleriyle gelecek için umut verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen spor ödülleri töreninde uluslararası alanda derece elde ederek başarılı olanlara verilen 1.Spor Ödülü’ne de layık görülen Yağmur Nazıroğlu amacının Ay Yıldızlı formaya hak ettiği en yüksek dereceye taşımak olduğunu ifade etti.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin