Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YHA LEZZET MEKAN

Uzmanından "Bayramda ideal beslenme" önerisi

Facebook'ta paylaş
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenme önerisinde bulundu. Sindirimi zor bir besin olan “etin” bayramda doğru ve dengeli tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuğçe Kahraman, "5 yemek kaşığı kavurma tükettiğiniz zaman 520 kalori kadar bir enerji, 42 gram kadar da yağ alıyorsunuz. Ancak etleri haşlama veya ızgara olarak tüketirseniz, 300 kalori ve 10 gram yağ alıyorsunuz" dedi. Kahraman, etlerin tereyağı veya kuyruk/iç yağ koyulmadan, kendi suyunda ve kısık ateşte pişirilmesini önerdi.
20/08/2018 , 00:28:53

Kentin asırlık hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yükselttiği kalite standartları ile hastalıklara şifa olurken, bilinçlendirme faaliyetlerine de büyük önem veriyor.

Kurban Bayramı öncesinde sağlıklı beslenme önerilerini vatandaşlarla paylaşan Eşrefpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuğçe Kahraman, Kurban Bayramı’nda et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları bir bir anlattı. Kahraman, “Kurban Bayram'ında kırmızı et ve tatlı tüketimi artmakta. Özellikle kalp-damar, hipertansiyon, diyabet ve mide-bağırsak hastalığına sahip bireyler çok dikkatli olmalı” dedi.

Dinlendirilmemiş et yemeyin

Kesim öncesinde hayvanlara yem verildiğinde ve strese sokulduğunda etin kalitesinin olumsuz yönde etkileneceğini belirten Dr. Kahraman, “Yeni kesilmiş etin hem pişirmesi hem de sindirilmesi zordur. Bu nedenle kesilen et sığırlarda 12-24 saat, koyunlarda 8-12 saat dinlendirilmelidir. Etleri büyük parçalar şeklinde değil tek pişirimlik miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup buzdolabının buzluk kısmında veya dondurucuda saklanmalıdır. Buzdolabında -2 °C derecede en fazla 1 hafta,-18 °C derecede 4 ile 6 ay arasında saklanabilir" diye konuştu.

 

Kavurma yerine haşlama

Eti tüketirken haşlama ve ızgara yöntemlerin tercih edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Tuğçe Kahraman şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı’nda kavurma kaçınılmaz. 5 yemek kaşığı kavurma tükettiğiniz zaman 520 kalori kadar bir enerji, 42 gram kadar da yağ alıyorsunuz. Ancak etleri haşlama veya ızgara olarak tüketirseniz, 300 kalori ve 10 gram yağ alıyorsunuz. Etler kavrularak pişirilirken, tereyağı veya kuyruk/iç yağ koymamaya mutlaka dikkat etmeliyiz. Etlerin kısık ateşte kendi suyuna pişirilmesi tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

İkramlara dikkat!

Kırmızı et yemeği çeşitlerinin öğle öğününde tercih edilmesi gerektiğini de söyleyen Eşrefpaşa Hatanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı, önerilerini şöyle sıraladı:
"Güne mutlaka ve mutlaka kahvaltı öğününü atlamadan başlamanız gerek. Akşam yemeğinde sebze ve kuru baklagil yemekleri tercih edilmelidir. Özellikle doymuş yağ ve kolesterolce zengin olan yağlı etler ve sakatattan uzak durulmalıdır. Bayram ziyaretlerinde ise çikolata, şerbetli hamur tatlıları yerine meyve, kuru meyve, sütlü tatlılar ikram edilmelidir. Asitli meşrubatlar, hazır meyve suları yerine ise açık çay, bitki çayları, ayran veya cacık tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Bayram boyunca çay, kahve, meşrubat tüketiminin artması su içimini azaltmaktadır. Sağlıklı bir beslenme için günde 2.5-3 litre su içilmelidir. Sağlıklı yaşam için gerekli olan fiziksel aktiviteye de bayram boyunca devam edilmelidir."

Gaziemir Belediye Başkanlığı adaylığı için başvuru yapan isimler arasına Seydiköylüler Derneği Başkanı ve Gaziemir Gençlik Spor eski başkanı Hakan Süvari’de katıldı.
23/10/2018 , 20:20:32
SİYASET
Türkiye ile Avrupa Birliği anlaşmaları çerçevesinde “Türkiye’deki Irak ve Suriye Krizinden Etkilenen Sığınmacılar için Geliştirilmiş Destek” projesi kapsamında “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” düzenlendi. Ankara’da yapılan toplantıya Yerel Haberci’yi İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük temsil etti.
23/10/2018 , 11:29:20
AKTÜEL
İzmir Medya Platformu Üyeleri ile bir araya gelen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, sektör hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
23/10/2018 , 10:36:53
EKONOMİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim öncesi adaylık sürecinde CHP’li mevcut belediye başkanları ve aday adaylarının aleyhinde kullanılmak üzere kendilerine yine CHP içerisinden bazı bilgi ve bilgelerin geldiğini belirterek, teşkilata uyarıda bulundu.
23/10/2018 , 10:32:52
SİYASET
30 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha aday olmak isteyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a partisi içinden Adburrahim Nursoy, Yüsel Demirsoy, Bülent Zenginobuz ve Muzaffer Kapı rakip çıktı.
22/10/2018 , 20:21:25
SİYASET
Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi "Ahmet Taner Kışlalı nezdinde “Devrim Şehitlerini Anma" etkinliği gerçekleştirdi.
22/10/2018 , 12:19:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Yaşamsal önemdeki gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları dar ve orta gel...
Türk Ordusu 10 Eylül günü Seydiköy ve çevresinde gerçekleştirdiği harekatla...
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenm...
Köşe Yazarları
1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Aka...
1961 Yılında İzmir'de (Seydiköy) doğdu.İlköğrenimini Yahya Kemal Beyatlı ve...
1972 yılında İzmir de doğdu.İlk ,orta ,lise ve üniversite eğitimini İzmir d...
1984 yılında İzmir Gaziemir’de doğdu. İlkokulu Yahya Kemal Beyatlı İlkokul...
Editörün Seçtikleri
Yaşamsal önemdeki gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları dar ve orta gel...
Türk Ordusu 10 Eylül günü Seydiköy ve çevresinde gerçekleştirdiği harekatla...
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenm...
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin