30 AĞUSTOS’TA GAZİEMİR’DE TEK ÇELENK ADD’DEN
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

30 AĞUSTOS’TA GAZİEMİR’DE TEK ÇELENK ADD’DEN

Facebook'ta paylaş
İl’deki resmi çelenk koyma töreninin dışında ilçe bazında 30 Ağustos’ta partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çelenk koyma töreni yapılmadı. Bunun tek istisnası Gaziemir’deydi. Gaziemir’de ADD Atatürk Anıtı’na Çelenk bıraktı.Partilerden ise İyi Parti ve Vatan Partisi çelenk koydu.
01/09/2018 , 00:28:36

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl çok farklı etkinliklerle kutlanırken resmi törenlerin il bazında yapılıyor olması eleştirilere de neden oldu.

Yerel düzeyde resmi çelenk koyma töreninin yapılmayışına tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi sivil toplum kuruluşlarına ve partilere çağrı yapmasına karşın iki partinin dışında bu çağrıya yanıt veren olmadı.

ADD Gaziemir Şube Başkanı Hülya Özcan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra bir açıklama yaparak yaşanılan durumu eleştirdi.

Özcan yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“30 Ağustos 1922 Türk Ulusunun uyanış ve şahlanışının ilk temel taşıdır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması, dünya tarihinde bir ilktir. Kurtuluş ve kuruluş süreci için verilen büyük savaş ve mücadele asla inkâr edilemez. Öyle ki; bu değerlerimize ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıktığımız ölçüde var olabilir ve ulusal kimliğimize sahip çıkabiliriz.

Biz de Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şubesi olarak, 30 Ağustos sabah saat 10.00’da Gaziemir Abdullah Arda Meydanında çelenk törenimizi, çağrımıza kulak veren dostlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal marşımızı ve müzik öğretmenimizin de yönlendirmesi ile 10. Yıl marşımızı hep birlikte coşkuyla söyledik.  Ne yazık ki, resmi veya resmi olmayan herhangi bir kutlama,  yereldeki güçler tarafından planlanmamıştı. Buna rağmen yine de çağrı yaptık, ancak yetkililerden ‘hayır’ veya ‘belki’ cevaplarını aldık.

Bu zaferi bize canlarıyla armağan edenleri anmamak milli değerlerimize zarar verir. Bununla birlikte, bizler öncelikle ilçemizde etkin olmalıyız ve ilçe halkı ile bütünleşmeliyiz.”

 

 

Küntay Mete
02/09/2018 , 02:39:54
Anıta Çelenk konusu
28 de bu konudaki İsyanımı CKD İzmir şb.si bildiriminde isyan yorumunuz yazdım siz tören sonrası haber yapmışsınız, gazete gören kaç kişi olabiliriz.Mücadeleye tüm beldelerdeki ADD CKD.TESUD ve partiler birlikte Vilayete gitmeliydi. 2 yıldır Kubilatı anma törenindeki ayrımcılık olmasının nedeni nedir biliyor musunuz Araştırın öğrenirsiniz.\r\n

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin