30 AĞUSTOS’TA ATATÜRK VE MİLLİ RUH VURGUSU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

30 AĞUSTOS’TA ATATÜRK VE MİLLİ RUH VURGUSU

Facebook'ta paylaş
Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı ilk kez düzenlediği Zafer Bayramı Etkinliği’nde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İlçe Başkanı Yılmaz Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitleri şükranla andı.
01/09/2018 , 00:59:59

Ak Parti Gaziemir İlçe Gençlik Kolları ve İlçe Kadın Kolları 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle özel bir anma gecesi düzenledi. Etkinlikte Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı’nda yer alan “Şayak Kalpaklı Adam” dizelerinin de yer aldığı Milli Mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinin işlendiği kısa film gösterisi, tiyatro oyunu sahneledi. Halk oyunları gösterileri ve Gaziemirli sanatçı Nusret Taşçı’nın sazının eşliğinde kahramanlık türküleri söylendi. Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ve Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, GEKOP Başkanı adına Ogün Taşkın, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar etkinliği ilgiyle takip edenler arasında yer aldı.

Gecenin sonunda hep bir ağızdan 10 Yıl ve İzmir Marşı söylenirken gecenin açılış konuşmasını yapan Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ önemli mesajlar verdi. Milli ruhu ve bu milli ruhu harekete geçiren Büyün Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anan birer konuşma gerçekleştirdi.

Gaziemir AKM’de etkinliği takip eden davetliler İlçe Başkanı Yılmaz’ın “Bu Milli Ruhu harekete geçiren Mustafa Kemal Atatürk’ü ayağa kalkıp alkışlamamız gerekiyor” dediğinde ayağa kalkarak Atatürk’ü ve şehitleri alkışlarla şükranla andı.

Yılmaz konuşmasında “Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Kurtuluş savaşında hainlerin kurduğu hayaller hüsranla sonuçlandı. 30 Ağustos; köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş, bitkin düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş, canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi müşkülat ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir. Milletimizin milli duruşuyla her zorluk aşılmış, hainlerin ezberleri bozulmuştur. Bundan ders çıkartamayanlar 15 Temmuz işgal girişiminde gerekli cevabı bir kez daha milletimizden almıştır. Şuanda ekonomik terörü tezgahlamaya çalışanlar bilsinler ki; 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır. Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve direnç kaynağıdır. Çevremizde sahnelenen küresel ve bölgesel ayak oyunlarını yine milletimizin milli duruşuyla aşacak güçteyiz” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’da yaptığı konuşmada Zafer Gecesi için emek veren herkese teşekkür etti. Dağ konuşmasında şunları söyledi; “Ağustos ayındaki zaferler zincirimizin bu son halkası, Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Malazgirt'le başlayan Anadolu'yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adı oldu. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık’da, Suriye’deki meselelerinde, 15 Temmuz işgal girişiminde, ve şuanda yapılmaya çalışılan ekonomik operasyonu iyi okuyoruz. Şuan yaşadığımız süreçten de bir olarak, beraber olarak hep birlikte Türkiye olarak en iyi şekilde çıkacağız. 
Tarihimizden aldığımız misyonu çok açık biliyoruz. Vizyonumuz da çok açıktır. 16 yıldır yaptıklarımız çok açıktır. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe, zorlukları aşmanın bize bunun mümkün olduğunu göstermiştir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza inanıyorum. Türkiye'ye ve Türk Milletine güvenenlerle birlikte mutlaka bu mücadeleyi de kazanacağız” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin