CHP ADAY ADAYI OLMAK İSTEYEN YÖNETİCİLERİN İSTİFASINI İSTEDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP ADAY ADAYI OLMAK İSTEYEN YÖNETİCİLERİN İSTİFASINI İSTEDİ

Facebook'ta paylaş
2019 Yerel Seçimleri’nin startını veren CHP yayınladığı genelge ile aday adaylığı sürecini başlattı. Buna göre yerel seçimde aday olmak isteyen il, ilçe başkan ve yöneticileri 1-12 Ekim tarihleri arasında bulundukları görevden ayrılacaklar.
27/09/2018 , 23:07:24

Yerel Seçim sürecinde aday adaylı sürecini ilk başlatan parti CHP oldu. CHP Genel Merkezi yayınladığı genelge ile yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen il, ilçe başkan ve yöneticileri mevcut görevlerinden 1-12 Ekim 2018 tarihleri arasında ayrılmalarını istedi. Halen görevde olan belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ise yeniden aday adayı olmak için istifa etmelerinin gerekmediği genelgede bildirildi.

Yerel Seçimlerde CHP’den Belediye Başkan Adayı, Belediye Meclis Üyesi Adayı olmak isteyen il, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri aday adayı olmak için istifa etmeleri zorunlu kılındı. Aday Adayı olmak isteyen ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri istifalarını İl Başkanlığı’na dilekçe ile bildirmekler yükümlü tutuldu. Aday Adayı olmak isteyen il başkanı ve il yönetim kurulu üyeleri istifalarını dilekçe ile genel merkeze bildirmekle yükümlü tutuldu.

Gaziemir’deki istifa süreçleri…

CHP Genel Merkezi’nin seçim ve aday adaylığı sürecini başlatması partinin güçlü olduğu İzmir ve ilçelerinde gözleri yöneticilere çevirdi.

Çok sayıda aday adaylığı istifasının beklendiği ilçelerden biri de Gaziemir!

Halen Belediye Meclis Üyesi olan ve Gaziemir Belediye Encümeni olarak ta görev yapan İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın aday adaylığı sürecinde alacağı karar kamuoyunca merakla bekleniyor.

2014 seçimleri öncesinde Afyon’da Kadılar Belde’sinde Belediye Başkanı olarak görev yapan Kasım Özkan 2014 yerel seçim sürecinde Gaziemir’de Belediye Meclis Üyesi seçilmişti. Özkan son yapılan ilçe kongresinde Gaziemir İlçe Başkanı seçilerek halen bu görevi yapıyor. İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın 2019 yerel seçimlerinde partisinden yeniden aday adayı olmak istemesi halinde ilçe başkanlığı görevinden ayrılması gerekecek. Halen meclis üyeliği görevini ise sürdürmeye devam edecek.

Özkan’ın yanı sıra CHP Gaziemir İlçe Yönetim Kurulu’nda halen görev yapan çok sayıda isimde yerel seçimlerde partisinden aday adayı olabilmek için bu görevlerinden ayrılmak zorunda kalacak.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin