"Elimizde zeytin dalları ile gezmeliyiz"
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

"Elimizde zeytin dalları ile gezmeliyiz"

Facebook'ta paylaş
Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük’ün sorularını yanıtlayan Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz Yerel yönetim ile Genel yönetim arasında bir iletişim sorunu olduğunu ifade ederken iletişim kopukluğunun giderilmesinde herkese görev düştüğünü belirtti.
13/10/2018 , 10:12:43

30 Mart 2019 yerel seçimlerine altı aydan az bir süre kala siyasi partilerde seçime yönelik çalışmalarda hız kazanmış durumda. Aday olması beklenen isimler kamuoyuna yönelik faaliyetlerini sürdürürken seçim sürecinde neler olacağı ise şimdiden herkesin bir merak ettiği konuların başında geliyor.

Yerel Haberci olarak yazılı ve internet yayınlarımızda bu süreci sizler adına takip edeceğiz. Gelişmeleri zaman içinde sizlerle paylaşacağız.

Yayın noktamız olan Gaziemir özelinde 2019 Mart’taki belediye seçimleriyle ilgili bir dizi röportaj gerçekleştireceğiz.

Usta Gazeteci ve Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük 30 Mart 2019 yerel seçim süreciyle ilgili bir dizi gerçekleştireceği röportajları kamuoyu ile paylaşacağız.

“Söz uçar, yazı kalır” misali yapılan önemli röportajları yazılı olarak yerelhaberci.com.tr ve imkanlar dahiline Yerel Haberci Dergisi’nde de yer vereceğiz.

30 Mart sürecinde Başkan ile Yerel Gündem adını verdiğimiz röportajlar serisinin ilkini Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz ile gerçekleştirdik.

Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük yanında köşe yazarlarından Varol Zenginobuz ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz ile ilçe binası makamında görüştü.

Son yedi aydır Gaziemir’de görevde bulunan Nazmi Yılmaz Yerel Haberci’nin sorunlarına içtenlikle yanıtladı. Her ne kadar bugün ilçe başkanı olarak görev yapan Yılmaz, kendisi açıktan net olarak ifade etmese bile, siyasi kulislerde ağırlık görüş onun 2019’da partisinin belediye başkan adayı olacağı yönünde!

“Her gün ortalama 70-80 kişiyi” ağırladığı Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı Makamı oldukça sade ve mütevazi bir şekilde dizayn edilmiş. Makam odası kapısı açık. Kapı şeffaf ve camdan olduğundan kapatılsa bile dışarıdan içeride kim oturuyor görmek mümkün! Yılmaz’ın odasında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise masa kartvizit yazısı. Metal gri masa yazısında Nazmi Yılmaz’ın dışında bir ibare yer almıyor. Makamlar geçici olduğundan olsa gerek isimlik her masaya uygun belirlenmiş!

Hafta sonu görüşmemize karşın Yılmaz’ın kapısında onunla görüşmek için bekleyenleri daha fazla beklememeleri için hemen röportajımıza geçiyoruz.

Türker Küpcük: Sayın Yılmaz öncelikle Yerel Haberci röportajında bir araya gelmeyi kabul ettiğiniz için kamuoyu adına sizlere ve ekibinize teşekkür ederiz.

Nazmi Yılmaz: Biz de sizlere teşekkür ederiz. Yerel seçim süreci öncesi bize bu fırsatı verdiğiniz için şahsınıza ve Yerel Haberci ailesine ve kamuoyuna ayrıca teşekkür ederiz.

TK: İzninizle yerel seçim sürecine geçmeden önce kamuoyunun sizi daha yakından tanıması için size yalın bir sorumuz olacak; Nazmi Yılmaz kimdir?

N.Yılmaz: 45 yıldır Gaziemir’de Beyaz Evler Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Gaziemir’i,  Gaziemirlileri önceki adıyla da Seydiköylüleri çok seviyorum. Gaziemir her yönüyle farklı bir yer. Sevgi, saygı var. Ortak bir anlayışın benimsendiği bir yer. Gaziemir bu yönüyle siyaset dünyası da çok farklı. Dayanışma var. Gaziemir’de yaşamaktan dolayı aile olarak çok mutluyuz. Elbette ilçemizin çözülmesi gereken bir çok sorunu da var. Tüm sorunların ortak anlayışla çözüm bulacağına inanıyorum.

TK:Sayın başkan bu noktada araya girmek istiyorum. Nazmi Yılmaz Gaziemir’de bilinen ve tanınan bir isim. Şahsen tanımamla birlikte Gaziemirliler Nazmi Yılmaz’ı tanırken ailesi hakkında pek bilgi sahibi değiller. Aileniz hakkında neler söylersiniz?

N.Yılmaz: Aile olarak bizi tanıyan çoktur. Elbette tüm Gaziemir tanıyor diyemeyiz. Evli ve iki çocuk sahibiyim. Eşim Çiğdem Yılmaz siyaset ile benim kadar ilgili olmasa da sivil toplum kuruluşlarında çeşitli etkinliklere katılır ve destek verir. Siyaset alanında ailem benim en büyük destekçimdir. Ancak pek ortalarda görülmeyi istemezler. Ailede siyaset yapan tek isim benim.  Kızım Cansu 24 yaşında. İstanbul Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden bu yıl mezun oldu. Yüksek Lisansı’nı Dokuz Eylül Üniversitesi Klinik Psikolog alanında yapmaya hazırlanıyor. Oğlum Batuhan 19 yaşında. Oda bu yıl üniversite sınavına girdi. Farklı bir bölüm istemedi ve şansını bir kez daha deneyecek. İnşaat Mühendisliği okumayı hedefliyor. Aile yaşantısı bizler için çok önemli. Onları çok seviyorum. Eşim sabah kahvaltı etmeden asla benim evden çıkmama izin vermez. Akşamda saat kaçta olursa olsun birlikte akşam yemeği yemeye özen gösteririz. Siyasette bazen saatler size uymayabilir. Bir yerde akşam yemeğine katılacak bile olsam. Eve döndüğümde birkaç lokma eşimle birlikte yemek yerim.

TK: Evet ailelerimiz hepimiz çok önemli. Sayın başkan kendiniz anlatmaya devam edebilir.

N.Yılmaz: 1998-2002 yıllarında Gaziemir Gücü Spor Kulübü’nün başkanlığını yaptım. Bugün Yeşil Mahalle’de kurulu olan halı sahaları bizler yaptık. Orada ilk çalışmalara başladığımızda bize ‘Bunlar aklını kaçırmış buraya halı saha mı yapılır’ diyenler vardı. Hatta o dönem rahmetli İsmet Kılıç ağabey belediye başkanıydı. O’na gitmişler ‘Buraya yapmalarına neden izin veriyorsun. Yarın karşında belediye başkan adayı olmaya kalkar’ bile demişler. Bir gün İsmet Başkan’la bir yerde karşılaştığımızda ‘ Nazmi böyle diyorlar doğru mu?’ diye gülerek sormuştu. ‘Başkanım hiç öyle bir düşüncem yok. Amacımız buraya tesis yapmak. Çocuklara spor alanı kazandırmak’ dediğimde İsmet Başkan ‘Boş ver Nazmi meyve veren ağaç taşlanır alış bunlar!’ diyerek bizi destekledi.

Sporun yanında değişik sivil toplum kuruluşlarında ve meslek odalarında görev yaptım. Mesleğim olan Mali Müşavirler Odası’nda görev aldım.

2009 seçimlerinde Adnan Menderes’lerin Demokrat Parti’nin Gaziemir ilçe başkanlığını üstlendim. Gaziemir Belediye Başkan Adayı oldum. Amacımız her zaman olduğu gibi Gaziemir’e hizmetti.

2010 Yılı Anayasa Değişikliği Referandumu’nda Demokrat Parti Büyük Kongre’de aldığı Referandumda Hayır kararı üzerine, geçmişte genel başkanlık yapan Süleyman Soylu ile birlikte Evet kampanyasına destek verdim. Referandum sonrasında Ak Parti Genel Başkanı ve dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu partisine davetiyle birlikte bizlerde DP’den ayrıldık ve Ak Parti’nin üyesi olduk.

Ak Parti’de 4 Yıl İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Son yedi ay öncede Genel merkezimizin önerisiyle 11 Mart 2018’de ilçe kongresinde İlçe Başkanı olarak seçildim ve görev yapıyorum.

TK: Son 7 aydır Gaziemir’de neler yaptınız, Nazmi Yılmaz güne nasıl başlıyor?

N.Yılmaz: Öncelikle şunu ifade edeyim ki her yönüyle hazır bir ilçe devraldım. Çalışmaları yerinde, aktif bir yapıyla karşılaştım. Tüm kademlerde görev yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Emekleri çok büyük. Göreve gelir gelmez işe Kadın ve Genlik Kolları kongrelerimizi yaparak başladık. Sonra ardından 24 Haziran Seçimleri geldi. Teşkilatımızın seçime nasılda hızlı hazır olduğunu seçim zamanında gördüm. Bir yandan seçim çalışmaları bir yandan da Ramazan ayı etkinlikleri gerçekleştirdik. Çalışmalarımız herkes tarafından takdir edildi. 24 Haziran seçiminde partimiz için çok önem verdiği Cumhurbaşkanı seçiminde Gaziemir’de yüzde 33,5 oy aldık. Bildiğiniz gibi 16 Nisan referandumunda Gaziemir’de yüzde 31,5 oy almıştık. Bu rakamı 2 puan yükseltmiş olduk.

Güne nasıl başladınız sorunuza gelince! Güne çok erken başlıyorum. Sabah saat 6.30’da ayaktayım. Saat 8 olduğundan mesaiye başlarım. O günün programını uygulamaya başlarım. Randevularımı kabul ederken, gün içinde sivil toplum kuruluşları vb. ziyaretler gerçekleştiririm. İlçe Binası’nda günde 70-80 kişi ile görüşürüm. İnsanlarla bire bir diyalog kurmayı çok severim. Akşam eve dönüş saatim ise pek belli değildir. Bazen uğrar yine bir başka görüşme ve toplantıya gitmek üzere yine çıkarım.

T.K: Sayın Başkan günümüzün Gaziemir’ini değerlendirecek olursanız neler söylersiniz?

N.Yılmaz: Gaziemir İzmir’in Türkiye’ye açılan bir kapısı! Yaşamak için herkesin can attığı bir yer. Bunun yanında da bir çok eksiği bulunan ve nüfusu 150 bine dayanan bir kent. Belediye Hizmetleri yeterli değil. Yaşamsal alanlar açısından sıkıntı var. Gaziemir’de bugün fiziki anlamda geniş bir gençlik merkezi yok! Kadınların hafta sonları onlara daha çok hitap eden özel yaşam alanları yok. Engelliler için bir yaşam merkezi yok. Öte yandan Devlet Hastanemiz çok yeterli değil. Çevre hastanesi niteliğine dönüştürülmeli. 50 kişilik hasta yatak kapasitesi 300’e çıkartılmalı. Gaziemir’de bir huzurevi yok. İlçede resmi daireler çok dağınık. Bunun giderilmesi için Hükümet Konağı acilen yapılmalı. 19 Haziran’da Hükümet Konağı’nın TOKİ tarafından yapılma protokolü imzalandı. İnşallah yakın bir sürede yapımı tamamlanarak hizmete girecektir. Proje gerçekleştikten sonrada tüm resmi daireler bir arada toplanacak bu arada İlçe Tapu Müdürlüğü yeniden Gaziemir’e gelecek. Gaziemir’de trafik yoğunluğu her geçen gün artıyor. Sarnıç ve Esbaş-Optimum kavşağı olmak üzere bir çok noktada sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkıntısı herkesi çıldırtıyor. Alternatif yollar açılmış değil. Toplu ulaşımdaki düzensizlikler sorun. Sevgi Mahallesi’nin üst bölgesi Pirenlik bölgesine otobüs, dolmuş çıkmıyor. Sarnıç’ta bulunan beton santralleri çevre açısından da trafik açısından da büyük sorun yaratıyor. Artık kent dışına çıkarılmalı. Sarnıç’a girişteki viyadük artık yetersiz geliyor. Burada sabah ve akşam saatlerinde büyük trafik sıkışıklığı oluyor. Buraya acilen ikinci bir viyadük yapılması şart. Gaziemir’de özellikle ara sokakların bakımında ve temizliğinde sıkıntılar var. Parkların bakımlarında sıkıntılar var. Gaziemir bir yerde kafeler cenneti durumunda! Evet kafeler açılmasına açılsın ancak gençlerimizin ve halkımızın sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında bizim Millet Bahçeleri dediğimiz, herkesin kesesine uygun sosyal mekanlara da ihtiyacı var. Bu arada parklarda ve okul önlerinde güvenlik sorunu var. Gençlerimizi tehlikelerden daha iyi korunması için kamu kuruluşlarının ortak çabalarına ihtiyaç var. İstihdam sorunu var. Bir yanda Esbaş, diğer yanda Sarnıç Sanayi bulunan Gaziemir’de işsizlik sorunu olmasını içime sindiremiyorum.

TK: Sayın Başkan Gaziemir Belediyesi’nin ilçedeki istihdama yönelik iş arayan ile işçi arayanları buluşturan bir CV Bank uygulaması var biliyorsunuz!

N.Yılmaz: Evet var ama yetersiz. İş Cv’leri toplamakla bitmemeli. Size başvuranların iş bulabilmesi için yönetimin iş çevreleriyle daha güçlü bir diyalog kurmalı.

TK: Sayın Başkan az önce ifade ettiğiniz yeni sosyal donatı alanların ihtiyaçlarının karşılanması için kamuya ait arazilerin kullanılmasına da izin verilmesi gerekiyor. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Şahin Tepesi olarak bilinen bölgede önemli bir önerisi gündemdeydi. Şenol tamamı maliye hazinesine ait söz konusu arazide ‘ister araziyi belediyeye devredin biz yapalım. Dilerseniz bakanlık yapsın’ diyyerek Anıt Parkı ve Rekreasyon Alanı yapılmasını önermişti. Partinizin de bu öneriyi desteklediği önceki ilçe başkanı tarafından da kamuoyunda bizzat dile getirilmişti. Burada son durum nedir?

N.Yılmaz: Bu öneriyi bizde yerinde buluyoruz ve destekliyoruz. Başkan Şenol’un önerisinden sonra bildiğiniz gibi belediye meclis üyelerinden bir komisyon oluşturuldu. Komisyonda çalışmalar yaptı. Bakanlık düzeyinde buranın çözümünün önünde hiçbir engel yok. Bizim görüşümüzde buranın Gaziemir Belediyesi’ne tahsisi yapılarak değerlendirilmesidir. Burada bir sıkıntı yok. Ancak bunun olabilmesi içinde belediyenin ortaya koyduğu bir proje de ortada yok!

TK: Başkan Şenol’un sizi ziyaretinde size Gaziemir ile ilgili, içinde yapılmak istenilen projelerle ile ilgili bir dosya verdiği kamuoyuna da yansımıştı. Bu dosyaya ne oldu?

N.Yılmaz: Ziyaretler nezaket ziyareti şeklinde gerçekleşti. Genel ifadelerin dışında dile getirilen konularla ilgili bir proje önerisi o dosyada yoktu. Kendisiyle görüşmemiz sonrasında bir hafta sonra detaylı dosyayı bize ulaştıracağını söyledi. Ancak aylardır henüz bir dosya bize gönderilmedi. Elbette gönderildiğinde biz her türlü desteği vermeye hazırız.

TK: Başkan Şenol Sarnıç Piknik Alanı’nda hazırlanan projelerin onayını aylardır beklediğini yaptığı çeşitli açıklamalarda dile getiriyor! Peki buradaki son durum nedir?

N.Yılmaz: Sarnıç Piknik Alanı daha iyi kullanılmalı. Burada istenilen proje nedir bilgi sahibi değilim. Ancak bir sorun varsa da aşılması için elimden geleni yaparım. Gaziemir’e hizmet noktasında yerel ve genel yönetimler arasında sağlam ve kalıcı bir diyalog ortamı oluşturmalıyız. Geçmişte ne odludan çok gelecekte ne olduğu ile meşgul olmalıyız. Gaziemirli ortak aklı, uzlaşmayı ve barışı sever. Elimizde her zaman zeytin dallarıyla dolaşmalıyız!

T.K: Yerel ve Genel yönetimde bulunanların uzlaşı ve diyalogunun öneminden söz ettiniz. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un bu konuda “İki dönemdir seçilmiş bir belediye başkanıyım. Uçakla Ankara’dan İzmir’e havaalanına iniyorlar. Ancak nedendir bilinmez, havaalanın bulunduğu ilçenin belediye başkanına bir nezaket ziyareti yapmadılar” şeklinde bir serzenişi ve sitemi var. Sizce de bu bir eksiklik değil mi?

N.Yılmaz: Belediye başkanımız bir gün den bir güne başbakanımızı veya bakanımızı karşılamaya gelmiş ve “sayın devlet büyüğüm sizi de kısa bir süreliğine de olsa Gaziemir’de konuk etmek isteriz” diye teklif etse her halde eninde sonunda bu ziyaret gerçekleşirdi diye düşünüyorum.

T.K: Sayın Yılmaz şimdide kamuoyunun en çok merak ettiği soruyu sormak istiyorum; 2019’da aday mısınız?

N.Yılmaz: Aday mısınız sorusuna doğrudan cevap vermem takdir ederseniz mümkün değil. Bir yerel seçim süreci var. Ve ben şu an Gaziemir’de partimin bir ilçe başkanı olarak görevdeyim. Ak Parti’de parti görevleri kişilerin istemiyle değil, yetkili kurulların kararıyla verilir. Parti yetkili kurullarımız belediye başkan adaylığı sürecinde Ak Parti Gaziemir’i iki dönemin ardından yeniden kazanma potansiyeli olan hazır ve güçlü bir aday çıkaracaktır. Şahsi görüşüm bu süreç içinde bu göreve kendini layık gören partililerimiz varsa bunu kamuoyuna açıklamaktan çok yetkili kurullarımızla paylaşmasıdır. En doğru yaklaşım budur. Bu yetkili makamlarımız ilçede, ilde ve genel merkez düzeyinde bellidir. Bize bugüne kadar Gaziemir Belediye Başkan Adayı olmak için aday adayı olmak istediğini ifade eden henüz bir partilimiz olmadı. Olursa elbette biz bunu üst yönetimlerimizle de paylaşır ve değerlendirilmesini sağlarız. Gaziemir kendisiyle ve kentlisiyle barışık bir Belediye Başkan Adayı görecek. Hedefimiz 10 yılın ardından Gaziemir’i  Ak Partili belediye olarak yönetmek.

Türker Küpcük: Sayın başkan sorduğumuz sorulara verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederiz.

Nazmi Yılmaz: Bende bize bu fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.

Türker Küpcük: Evet değerli Yerel Haberci okuyucularımız Başkan ile Yerel Gündem’de ilk konuğumuz Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’dı. İkinci konuğumuz ise İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Leman Emin Bayındır olacak.

Gelecek konuğumuzda buluşmak üzere herkese saygılar ve selamlar.        

         

Ahmet Hayat
13/10/2018 , 20:49:29
İçimizden biri, Nazmi Başkanım
Yolunuz daima açık olsun. Hep destek tam destek.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin