Gaziemir’in 2019 bütçesi 138,6 milyon lira
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir’in 2019 bütçesi 138,6 milyon lira

Facebook'ta paylaş
Ekim ayı son toplantısını yapan Gaziemir Belediye Meclisi 2019 yılı Performans Programı’nı ve 2019 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi’ni kabul etti. Bütçeye CHP meclis üyeleri kabul, Ak Parti meclis üyeleri ret oyu verdi.
17/10/2018 , 09:18:44

2014-2019 dönemi Gaziemir Belediye Meclisi son performans programını ve bütçesini görüşerek karara bağladı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yönettiği meclis toplantısını Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan’da takip etti. Yılmaz’ın meclis üyelerinin performansını izlediği dikkatlerden kaçmazken 2014-2019 döneminin son bütçesinin karara bağlanacağı toplantıya hem Ak Parti’den hem de CHP’den çok sayıda isimin toplantıya katılmamış olması da dikkat ve tepki çekti.

Meclis toplantısında özellikle Ak Parti’de konuşan bazı meclis üyelerinin 2019 bütçesinin görüşüldüğü sırada geçtiğimiz Nisan toplantısında yıllık faaliyet raporu görüşmelerinde dile getirdikleri eleştirilerini tekrar etmeleri toplantı gündemine aykırı düştü. Bunun yanı sıra CHP meclis üyelerinin grup konuşmaları haricinde bireysel konuşmalar sırasında yerelden çok genel bütçe ve ülke gündemindeki konuları işlemesi de belediye meclis gündeminin dışında olan bir başka konuydu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yapılan eleştirilere cevapları son on yılın belediye başkanı olduğu özgüveni ve tecrübesinin partisi açısından değerini ortaya koyan ayrı bir performanstı.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin sınırlı seyirci kapasitesi Yerel Haberci’nin sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayınlarıyla interaktif katılımıyla bir nebze de olsa aşıldı. Yerel yönetimin en önemli karar anları olan bütçe ve performans programlarının kamuoyunca da yakından takip edilmesi katılımcı demokrasi açısından hayli önemliydi. Meclis toplantısında yasa gereği meclis üyelerinin dışında söz alınamadığı noktada Gaziemirliler görüşlerini sosyal medya canlı yayınında ifade ediyor olmaları demokrasinin fidanlığı olan yerel yönetimler için ayrı bir kazanımdı.

Yerel Haberci’nin canlı yayınında toplumun her kesiminden binlerce kişinin izlediği meclis toplantısında yorum yapanlar ve beğenilerin çoğunluğu Halil İbrahim Şenol’u destekler nitelikteydi. Yaptığı eleştiriler ve yazı tekniği ile kendi çapında sosyal medya fenomeni olma yolunda ilerleyen Hilmi Öztop kendi görüşlerini ve eleştirilerini ifade eden Gaziemirliler’den biriydi!

Meclis toplantısında dikkatleri ve genel olarak izleyenlerin tepkisini çeken bir isim de Ak Parti Meclis Üyesi Yılmaz Akın oldu. Akın’ın konuşmasının uzunluğu teamüllerin ve tahammülünde üzerindeydi. Akın sayfalarca hazırladığı konuşma metninde bir de üst üste aynı şeylerin iki kez kopyalandığını fark etmeden tekrara düşmesi meclis üyelerini ve izleyenleri yordu! Akın gelinen durumu fark ettiğinde ‘Bira uzattım galiba’ diyerek özür dilemesi bir başka güzellikti.

Yapılan konuşmalar ardından Gaziemir Belediyesi 2019 Performans Programı ve 2019 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi kabul edildi. Her iki gündem maddesinde CHP meclis üyeleri kabul oyu kullanırken Ak Parti meclis üyeleri ret oyu verdi.

Mecliste kabul edilen Performans Programı hakkında meclis üyelerine bir sunum gerçekleştiren Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar 2014,2015,2016 ve 2017 yıllarında öngörülen performans ve projelerin yüzde 83’ünün gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

Kabul edilen Performans Programı’na göre 2019 yılında Gaziemir Belediyesi 93 performans hedefi ve buna bağlı olarak 105 Proje yapımı öngörüyor.

Kabul edilen 2019 Mali Yılı bütçe rakamları ise toplamda Gelir 138 milyon 645 bin, Gider 138 milyon 645 bin denk bütçe olarak tahmin edildi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan 2018 yılında geride kalan aylara bakıldığında 8 milyon lira civarında açık olduğunu iddia ederken 2019 bütçesinde bazı müdürlüklerin bütçe ödeneğinin yüzde 50 civarında artışlar olduğunu söyledi. 2019 bütçesinin 11 milyon lira açıkla sonuçlanacağını iddia eden Aslan 2017 denetim raporunun mecliste okunduğunu burada da ifade edilen güvenlik ve sağlık birimlerindeki harcamaların gözden geçirilmesinde fayda olduğunu dile getirdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan’ın eleştirilerini cevaplayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol özellikle yeni oluşan müdürlüklerin bütçelerinin diğer müdürlüklere oranla daha çok artış sağlanmasının doğal olduğunu söyledi. Başkan Şenol bütçe geneline bakıldığında 2019 bütçesinin bir önceki yıla oranla yüzde 16 civarında artış gösterdiğini ifade etti. Bütçe açıklarının ülke genel idarenin bütçesinden ayrı tutulmasının mümkün olmadığını söyleyen Başkan Şenol bu durumun yerel bütçelere de sirayet etmesinin normal olduğunun bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Şenol genel bütçeye oranla yerel bütçedeki açığın çok daha az olduğunu ifade etti.

 

  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin