CHP’de Şenol’a dört rakip
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP’de Şenol’a dört rakip

Facebook'ta paylaş
30 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha aday olmak isteyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a partisi içinden Adburrahim Nursoy, Yüsel Demirsoy, Bülent Zenginobuz ve Muzaffer Kapı rakip çıktı.
22/10/2018 , 20:21:25

Haber Analiz

2009 ve 2014 yapılan yerel seçimlerde seçimleri kazanarak deyim yerinde ise CHP bayrağını 59 yıl aradan sonra Gaziemir Belediyesi gönderine çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol partisinin bu seçimlerde de en büyük kozu ve favorisi özelliğini koruyor.

Şenol bir kez daha aday olduğunu ifade etmesine karşın seçimlerdeki tüm hesaplar yine O’nun yeniden aday olamayacağı üzerine yapılıyor.

Aday adaylığı süreci bir haftalık uzatılmakla birlikte şimdiden Şenol’un dışında Abdurrahim Nursoy, Muzaffer Kapı, Yüksel Demirsoy ve Bülent Zenginobuz aday adayı müraccat dosyalarını CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’a teslim ettiler.

 

Kamuoyu önüne ilk kez Halil İbrahim Şenol’un aday olduğu CHP listesinden Gaziemir Belediye Meclis Üyesi seçilen Abdurahim Nursoy daha sonraki 2014 yılında yapılan seçimde de yine Şenol’un belediye başkan adaylığında CHP meclis üyesi listesinden ilk sıralarda yer alarak hem Gaziemir hem de İzmir Büyükşehir belediye meclis üyesi seçildi. Abdurrahim Nursoy belediye meclis üyeliği görevini yaptığı sırada Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından belediye başkan yardımcılığı görevine atandı. Gaziemir Belediyesi kadrosunda yer alan belediye meclis üyeleri arasında iki başkan yardımcılığı kontenjanından biri Önder Keskin olurken bir diğer isim olarak Başkan Şenol Abdurrahim Nursoy’u tercih etti. Belediye bünyesindeki temizlik işleri, fen işleri gibi önemli müdürlükleri bünyesine alan başkan yardımcısı olarak bir süre görev yapan Nursoy daha sonra Başkan Şenol tarafından diğer tüm başkan yardımcıların görevden alması sonucu bu görevinden ayrıldı. CHP’de dönemin ilçe başkanı Umut Tekin ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol arasında esen sert rüzgarlar sırasında bazı meclis üyeleriyle birlikte Şenol’a parti içinde muhalefet geliştiren Abdurrahim Nursoy görevini sade bir meclis üyesi olarak devam etti. Geçtiğimiz aylarda kısa adı Balgöç olan Balkan Göçmenleri Derneği İzmir Genel Kurulu’nda İzmir Genel Başkanı seçilen Abdurrahim Nursoy halen bu görevini sürdürüyor. CHP Genel Merkezi’nin başlattığı aday adaylığı süreci içinde parti içinde birlikte hareket ettiği isimlerle bir araya gelen Abdurrahim Nursoy son noktada aday adaylığını resmileştirerek kamuoyuna açıkladı. Grup içinde yer alan isimlerden eski ilçe başkanı Umut Tekin’İn aday olmak istememesi üzerine Abdurrahim Nursoy’u destekleme kararı alındığı kulislere yansıdı. Nursoy ile birlikte hareket eden meclis üyelerinden Cem Koç, Ali Kaya, Ünal Işık parti üyelerinden bazı isimlere meclis üyesi aday adalığı yapmaları konusunda teklif ettikleri kulislere yansıyan bir başka gelişmeydi!

Şenol karşısında aday adaylığını açıklayan bir başka isim de eski ilçe başkanı Yüksel Demirsoy oldu. 2009 yerel seçimlerinin kazanılmasında önemli etkisi olan isimlerden biri de Demirsoy’du. 2004 yılında 2 bin 500 civarında bir oy ile kaybedilen seçim sonrasında belediye başkan adayları Halil İbrahim Şenol ve ilçe sekreteri gibi partide önemli görevi bulunan Birsen Şenol ile birlikte 5 yıl boyunca çalışan Yüksel Demirsoy ve ilçe yönetimi Halil İbrahim Şenol’un arkasında durarak 2009’da aday gösterilmesi ve seçimin bu kez kazanılmasında önemli rol oynadı. Şenol’un belediye başkanlığı döneminin ilk yılında etkin bir ilçe başkanı olarak kamuoyunda ismini gündemde tutan Demirsoy 2010 yılında yapılan İzmir İl Kongresi’nde İl Başkan adayı olma mücadelesi verdi. Başkan Şenol ve eşi Birsen Şenol İzmir İl Kongresi’nde diğer belediye başkanlarını da desteğini alan dönemin genel başkanı Deniz Baykal’ın önerdiği Ekrem Bulgun’un aksine her türlü baskıya göğüs gererek Yüksel Demirsoy’a dorudan destek verdi. Olaylı il kongresinde yeterli imzanın bulunamaması üzerine aday olamayan Yüksel Demirsoy Gaziemir İlçe Başkanı olarak 2011 seçimlerine kadar bu görevine devam etti. 2010 yılında olağanüstü kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesi Demirsoy ve onunla birlikte hareket eden Başkan Şenol’u da siyasi yönden hayli rahatlattı. Söz konusu kongrede CHP’nin DSP tandanslı ismi Aydın Tülü’nün yardımıyla edindiği Ecevit kasketini bin bir güçlükle de olsa tüm korumaları ekarte ederek kürsüde konuşan yeni genel başkan Kılıçdaroğlu’na vermeyi başaran Demirsoy için yeni bir süreç başladığı yorumları yapılmaya başlandı. Şansını ilk kez milletvekili seçiminde denemek isteyen Demirsoy 2011 seçim sürecinde partisinden milletvekili aday adayı olmasına karşın aday listesinde kendine yer bulamadı. 2014 seçimleri öncesi ve sonrası Başkan Şenol ile olan siyasi ilişkileri zayıflayan Demirsoy 2014 yerel seçimlerinde bu kez belediye başkan aday adayı olarak çıktı. 2014 seçim sürecinde belediye başkan aday adaylığı süreci adaylıkla sonuçlanamayan Yüksel Demirsoy parti içinde aktif siyasete ara verdiği düşünüldüğü sırada bu kez kamuoyuna hediye ettiği Ecevit kasketini Kılıçdaroğlu’ndan geri istediğini belirten haberler ile çıktı. Kendine has tarzı ile siyaset yapan Demirsoy kısa süren bir suskunluk süreci sonrasında son CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde Kasım Özkan’ın ilçe başkanı seçilmesinde etkili olan isimler arasındaydı. Kongrede diğer gruplarla birlikte hareket eden Demirsoy söz konusu ekibin belediye başkan adaylığında Abdurrahim Nursoy’dan yana tavır takınması üzerine belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Gaziemir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı “Yaşım gereği bu artık benim son adaylığım” diyerek açıklayan Bülent Zenginobuz 2009, 2014 sürecine naif bir göndermede bulundu. Uzun yıllar sendikacılık yapan Bülent Zenginobuz 2019 seçim sürecinde partisinden bir kez daha görev talebinde bulundu.  

Şenol’a parti içinde rakip olan bir başka isimde Muzaffer Kapı oldu. Parti içinde önceki belediye seçiminde de aday olacağı yönünde ismi dillendirilen Muzaffer Kapı müracaat yapmamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İzbeton’da genel müdür yardımcılığı görevinde de bulunan Kapı 2019 seçimlerinde belediye başkan aday adayları kervanındaki yerini aldı.

Henüz belediye başkanı ve meclis üyesi aday tespit yönteminin belli olmadığı CHP’de il ve ilçelere göre farklı yöntemler kullanılacağı ifade ediliyor. Hakim nazarında yapılacak ön seçimler haricinde ileri sürülen her türlü belirleme tekniği siyasi partiler kanununda merkez yoklaması bir başka deyiş ile atama yöntemi olarak sınıflandırılıyor.

Yapılan siyasi yorumlarda ve kulislerde Gaziemir özelinde aday tespitinin son tahlilde genel merkez tarafından atama yöntemiyle belirlenme olasılığı daha ağırlık kazanıyor.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan aday tespitinde önseçim yapılması yönünde görüş ifade ederken genel merkezin alacağa her türlü karara da saygı duyacaklarını ifade ediyor.

2019 seçimlerinde CHP’nin Gaziemir özelinde mevcut belediye başkanı Halil İbrahim Şenol ile yola devam edecek mi? Yada teşekkür edilerek aday adayı müracaatında bulunanlardan birini mi tercih edecek? Veya aday adayları arasında bulunan isimler yerine bir başka isime teklif mi götürecek?

Anlaşılan o ki Gaziemir önümüzdeki günlerde de CHP’yi konuşmaya daha çok devam edecek!

ARŞİV FOTOĞRAFLARI:

2009 BELEDİYE SEÇİMLERİ BAŞKAN ADAYI HALİL İBRAHİM ŞENOL VE CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI YÜKSEL DEMİRSOY MERİÇLERİN KAHVESİ'NDE TOPLANTI YAPIYOR.

2009 BELEDİYE SEÇİMLERİ BAŞKAN ADAYI HALİL İBRAHİM ŞENOL VE CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI YÜKSEL DEMİRSOY MERİÇLERİN KAHVESİ'NDE TOPLANTIDA DEMİRSOY KONUŞUYOR 

2009 BELEDİYE SEÇİMLERİNDEN BAŞARIYLA ÇIKAN CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI YÜKSEL DEMİRSOY YENİ PARTİ BİNASINDA MAKAMINDA...

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ
İL BAŞKAN ADAYI YÜKSEL DEMİRSOY KONGRE SALONUNA GİRİYOR

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI EMİN AKSOY VE DEMİRSOY. DEMİRSOY KONUŞMA NOTLARINI GÖZDEN GEÇİRİYOR

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ
EMİN AKSOY KONGREDE GENEL MERKEZİN ADAY TUTUMUNU SERT SÖZLERLE ELEŞTİRİYOR.

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ CHP GENEL MERKEZİ, MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI ADAYLARI EKREM BULGUN'UN YANINDA! EMİN AKSOY'UN SÖZLERİ KONGRE SALONUNDA ATMOSFERİ SERTLEŞTİRİYOR.

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ
DİVAN BAŞKANI KEMAL ANADOL DEMİRSOY'UN ADAY OLARAK KONUŞMA YAPMASINI GEREKLİ İMZANINI TOPLANMADIĞINI İLERİ SÜREREK ENGELLİYOR. DEMİRSOY TEPKİSİNİ DİVAN'A ÇIKARAK ÇIKARAK DİLE GETİRİYOR

2010 OLAYLI CHP İZMİR İL KONGRESİ
YÜKSEL DEMİRSOY'A YAPILANLARI CHP GAZİEMİR ÖRGÜTÜNDEN GELEN SEYRİCLER BAĞIRIŞLARLA ISLIKLARLA PROTESTO EDİYOR.

YÜKSEL DEMİRSOY'A YAPILANLARI CHP GAZİEMİR ÖRGÜTÜNDEN GELEN SEYRİCLER BAĞIRIŞLARLA ISLIKLARLA PROTESTO EDİYOR. İLÇE SEKRETERİ BİRSEN ŞENOL DİVANDA İMZALARIN SAYILMASINI TAKİP EDERKEN SALONDAKİ SERT ATMOSFERDE ÖRGÜTÜNÜN YANINDA HAREKET EDİYOR.

 

2011 OLAĞANÜSTÜ KONGREDE GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLEN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YÜKSEL DMİRSOY ECEVİT KASKETİ HEDİYE EDİYOR.

2011 MİLLETVEKLİ SEÇİMİ ÖNCESİ YÜKSEL DEMİRSOY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLARAK ÇALIŞIYOR

2014 YEREL SEÇİMLERİ GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL MİTİNG GİBİ BİR AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİYOR

2014 CHP MECLİS ÜYESİ ADAYI ABDURRAHİM NURSOY SARNIÇ'TA TOPLANTI YAPIYOR

2018 GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL 2019 SEÇİMLERİNDE BİR KEZ DAHA ADAY OLACAĞINI AÇIKLIYOR

2018 ABDURRAHİM NURSOY 2019 SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUĞU MÜRACAT DOSYASINI İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKN'A TESLİM EDİYOR

2018 YÜKSEL DEMİRSOY 2019 SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUĞU MÜRACAT DOSYASINI İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKN'A TESLİM EDİYOR

2018 BÜLENT ZENGİNOBUZ 2019 SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUĞU MÜRACAT DOSYASINI İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKN'A TESLİM EDİYOR

2018 MUZAFFER KAPI 2019 SEÇİMLERİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUĞU MÜRACAT DOSYASINI İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKN'A TESLİM EDİYOR

        

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin