“Rakiplerimin anketlerinde bile açık ara öndeyim”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

“Rakiplerimin anketlerinde bile açık ara öndeyim”

Facebook'ta paylaş
Başkan ile Yerel Gündem röportajında konuk olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol 30 Mart 2019 seçimleri için iddialı konuştu: Yeniden adayım, açık ara seçimi kazanacağım.
30/10/2018 , 22:10:22

İsminin kamuoyunda daha sık duyulmaya başladığı 2004 yılından beri Gaziemir’de O konuşuluyor. 2 bin beş yüz gibi çok az bir oy ile seçimi kaybettiği günden yeniden aday olacağı 2009 seçimlerine kadar yapmış olduğu sosyal ve siyasi çalışmalarla gündemde kalmayı başarmış mücadeleci biri! Partisine 59 yıl sonra ilk kez seçimi kazanmasıyla zafere ulaştıran bir yerel lider!

Cumhuriyet’in ilk yıllarında tek partili sistemin geçerli olduğu zaman dilimin en son Seydiköy Belediye Başkanı Halil Tan’ın adaşı! O’nun ardından çok partili sistemin ardından geçen 59 yılın sonunda seçim kazanan Gaziemir’in ilk CHP’li belediye başkanı!

Tarihin doğal akışı olarak değerlendirilebilen, bunun yanında kaderin ortaya koyduğu ince bir rastlantı olarak ta görülebilinecek olan bir ayrıntı!

Seydiköy’e ilk elektriği getiren, sonraki yönetim tarafından her ne kadar iptal edilse de ilk imar plan çalışmasını yapan sanatkar Başkan Halil Tan’dan yıllar sonra bugünkü Gaziemir’i de bir başka Halil Başkan yönetiyor.

Yıllarını belediyeciliğe verdikten sonra Gaziemir Halkı’nın karşısına belediye başkan adayı olarak çıkan ve girdiği son iki seçimi açık ara farklarla kazanan Halil İbrahim Şenol’dan söz ediyoruz.

Kendi deyimiyle “Belediyeciliğin okulu olsaydı bu okul Konak olurdu. İşte ben belediyecilik alanında ne varsa bu okulda öğrendim ve mezun oldum” diyen Başkan Şenol aynı zamanda 1980 askeri darbe öncesi İzmir Belediyesi kültürüne de vurgu yapıyor.

 

Başkan ile Yerel Gündem röportaj serisinin konuğu olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol usta gazeteci Türker Küpcük’e önemli açıklamalarda bulundu. 30 Mart 2019 seçimleri için iddialı mesajlar ortaya koydu.

 

İşte o röportaj!

Türker Küpcük: Sayın Başkan öncelikle yoğun programlarınız arasında bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Halil İbrahim Şenol: Böylesi bir fırsatı yayınlarınızda verdiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim.

T.K.: Sayın başkan ne tesadüftür ki CHP’nin tek parti döneminde 1946’lardaki Başkanı merhum Halil Tan iken, çok partili sistem ve seçimler sonrasında 59 yıl aradan sonra CHP yine bir başka Halil Başkan ile Gaziemir Belediyesi’ni yönetmeye başladı.

H.İ.Şenol: Evet güzel bir rastlantı. Halil Tan Gaziemir’e eski adıyla Seydiköy’e çok önemli hizmetler kazandırmış değerli bir büyüğümüzdü. Kendisinden Allah razı olsun. Allah rahmet eylesin.

T.K.: Sayın başkan asıl konularımıza geçmeden önce biraz kendinizden bahsetmenizi isteyeceğiz. Seydiköylüler’in sizi çok iyi tanıdığını biliyoruz. Bunun yanında her geçen gün nüfusu artan bugün 130 binleri aşmış, Gaziemir’e yeni ikamet eden insanların sizi yakından tanımaları için soruyoruz de Halil İbrahim Şenol kimdir?

H.İ.Şenol: Dedem İsmail Balkanlar’da yaşamış Şah İsmail lakaplı mert biriydi. Babam da onun adını taşıyordu. Babam İsmail Şenol’un ve annem Fatma Şenol’un oğluyum. Birsen Şenol ile evliyim Oğlum İsmail Ulaş Şenol ve gelinim Yeşim Şenol. Oğlum ve gelinim çocukları Demir Şenol sayesinde 7 aydır dedeyim.

T.K.: Allah analı babalı büyütsün, acılarını göstermesin!

H.İ.Şenol: Amin tüm evlatlarımızın acısını bizlere göstermesin!

T.K:Torun evlattan ta tatlı diyorlar ne dersiniz?

H.İ.Şenol: Gerçekten de öyle! (T.K: Sık sık görebiliyor musunuz?) Yoğun programlarım arasında fırsat buldukça görebiliyorum. Bazen onlar beni belediyeye ziyarete geliyor. Bazen ben telefon açıyorum, onlar getiriyor öylelikle sevebiliyorum. Sarı saçlı mavi gözlü bir toruna sahip olduğum için ayrıca kendimi çok mutlu hissediyorum. Yaşadığım sürece O’na Atatürk’ü anlatmaya, öğretmeye çalışacağım.

T.K:Eşiniz Birsen hanım için neler söylersiniz?

H.İ.Şenol: Üzerimde çok büyük emeği olan, her zaman yanımda 36 yıldır hayat arkadaşım can yoldaşım.  Siyaseti bilen, hayli tecrübeli güçlü bir kişiliğe sahip! Ben belediye başkanı olmasaydım O’nun mutlaka aktif siyaset yapmasını isterdim. Sosyal konularda benden daha da önde. Gıda Bankası ile ihtiyaç sahiplerinin her türlü isteğini karşılamaya çalışan özverili bir insan!

T.K: Sayın Başkan röportajımızdan birkaç gün önce Ankara’daydınız! Yeniden aday olduğunuzu kamuoyuna açıklamadan önce yaptığınız bu gezi nasıl geçti?

H.İ.Şenol: Çok verimli ve olumlu geçti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme fırsatı elde ettim. Kendisine Gaziemir’de yaptığım çalışmalar hakkında bilgi verdim. Yeni yaptığımız Adalet Parkı ve Rekreasyon Alanı’nın açılışı için kendisini Gaziemir’e davet ettim.

T.K: CHP lideriyle görüştüğünüzde adaylık düşüncenizi gündeme getirdiniz mi?

H.İ.Şenol: Böylesi bir toplantıda adaylık düşüncemizi dile getirmek söz konusu elbette olamazdı. Bu konular daha çok genel başkan yardımcılarını ziyaretim sırasında gündeme geldi. Benim bizzat dile getirdiğim bir konu değildi. Onlar seçimlerle ilgili bana düşüncemi sorduklarında samimi bir şekilde düşüncelerimi paylaştım.

T.K: Sayın Başkan sizinle görev süreniz içerisinde yaptıklarınızı geçmiş röportajlarımızda da değinmiştik. Son belediye meclis toplantısında Ak Partili muhalefet meclis üyeleriyle de yaşanan tartışmalara daha sonra değineceğiz. Bunlardan önce 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden aday olma düşüncenizi kamuoyu ile paylaşmıştınız şansınızı nasıl görüyorsunuz?

H.İ.Şenol: 2009’da partime 59 yıl aradan sonra seçim kazandırdım. Gaziemir’de bugüne kadar olamayan bir çok hizmeti getirdim. Büyük projeler ortaya koydum ve bu projelerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdim. Zamanla gerçekleşecek bir çok projenin de temellerini oluşturdum. Üzerinde çalışıyorum. 2009’dan bugüne geçen 9,5 yıllık sürede Gaziemir’in çehresini güzelleştirirken sosyal yaşamın gelişmesine yönelik önemli sosyal hizmetler sağladım. Partim 2019’da yeniden aday göstermesi halinde seçimi açık ara alacağımdan kimse şüphe duymasın. Bunu yalnızca benim söylediğim söz olarak anlaşılmasın, rakiplerimizin kendi yaptırdıkları anketlerden de açık ara ben çıkıyorum!

T.K: Son belediye meclisi toplantısında muhalefetteki Ak Parti’li meclis üyelerinin ve ardından ilçe başkanının bütçe ve hizmetlere yönelik eleştirileri vardı. Sizde yaptığınız konuşmada meclis üyelerini Gaziemir’de yapılan hizmetleri görmemekle ve bilmemekle eleştirmiştiniz. Muhalefetin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

H.İ.Şenol: Bazen muhalefet etme adına hükümet kararnamelerini dahi sırf başkanlık önergesi diye ret oyu verdikleri dahi oluyor(!) Yani kendi hükümetlerinin çıkardığı kararnameler gereği başkanlık önergesinde yer alan maddeleri kabul etmemiş oluyorlar! Neyse ki son mecliste bu anladılar da hükümet kararnameleriyle ilgili bölümde o başkanlık önergelerine evet oyu verdiler!. Yaptığım konuşmada onlara Gaziemir’in en küçük mahallelerinden biri olan Evka 7 Zafer Mahallesi’nden başlayarak bölüm bölüm yapılan hizmetleri aktarmaya çalıştım. Irmak’ta, Sarnıç’ta bir çok mahallemizde yapılan çalışmaları anlattım. Ancak iktidarda olsalar, muhalefette de olsalar meclis üyeleri Gaziemir’i dolaşmalı ve nerede ne yapılıyor diye merak edip bakmaları onların asli görevi. Yapılacak her türlü olumlu eleştiriye her zaman açığım. Ancak 9,5 yıllık görev sürem içerisinde Ak Parti meclis üyelerinin bir proje önerisiyle geldiğine şahit olmadım. Onların Gaziemirle ilgili bir önerisi oldu da muhalefetten geldiği için başkan olarak ret mi ettim?

T.K: Sayın Başkan Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz Yerel Haberci röportajında genel ve yerel yönetim arasında iletişimsizlik yaşandığını belirtti. Sizin bir devlet büyüğünü bir bakanı havaalanında bir kez karşıladığınız zamanda belediyeye davet etmeniz halinde bu ziyaretin pekala gerçekleşebileceğini söyledi. Siz bu yöntemi hiç denediniz mi?

H.İ.Şenol: Nazmi Yılmaz başkana saygım sonsuz. Partisinin başarısı için çalışıyor. Muhtemelen seçimlerde karşı karşıya da yarışacağız. Genel ve yerel yönetimlerdeki iletişim sorununda bizlerin de yanlışları olabilir elbet! Ancak şunun altını çizeyim. O günlerde Başbakan görevinde bulunan Binali Yıldırım İzmir’e geliyordu. Devlet büyüklerinin karşılanmasında protokol gereği bu görev İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na düşüyordu. Aziz Başkan o ziyaret esnasında havaalanına yetişmesi mümkün değildi. Beni aradı O’nu temsilen karşılamamı istedi. Bende derhal havaalanına gittim ve oradakilere de durumu anlattım. “Tabi sayın başkanım buyurun” diyerek beni protokolün en önüne geçirdiler ve Başbakanımızı karşıladım ve ‘hoş geldiniz’ dedim. Bu bir kere olan bir durumdu. Evet bugüne kadar hiçbir devlet büyüğü ve bakan Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret etmedi. Bu onların da bir eksikliğidir. Bunun yanında ben belediye başkanı olarak Ankara ziyaretlerim sırasında bir çok bakanı makamında ziyaret ettim. Gaziemir’in sorunlarını, belediye olarak isteklerimizi ilettim. Bizleri sağ olsunlar çok samimi de karşıladılar. Bir keresinde o günlerde Orman Bakanı olan Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etmiştik. Ziyaret sonrasında “Sayın başkan isteklerinizin hepsini not aldım. Gerekli talimatları hemen veriyorum” diyerek bizi uğurlamıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen hiçbir gelişme yaşanmadı!

T.K: Şahin Tepesi olarak bilinen ve 650 dönümlük maliye hazinesine ait bölgenin belediyeye devrini isteğiniz hakkında da Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz aynı görüşte olduklarını ve buna sıcak baktıklarını ifade ederken “Ancak belediye başkanından bölgede yapılacak proje hakkında hiçbir proje taslağı göremedik. Ziyaretlerimde konuyu dile getirdim. Sayın başkanda bana en kısa sürede projeler için dönüş yapacağını söyledi. Henüz bize bir dönüş yapılmadı” diye eleştiri getirdi. Ne diyorsunuz?

H.İ.Şenol: Nazmi başkandan önce görevde olan Hüseyin Uzun başkanı da makamında ziyaret etmiştim ve ona dosyalar içeren klasör bırakmıştım. O görevinden ayrıldı, bir başkası yerine geldi. Verdiğimiz klasörü kaybettilerse onu bilemem. Biz gerekli olanı yaptık. Şahin Tepesi olarak adlandırılan 650 dönümlük hazine yerlerinin kamunun elinden çıkıp şahısların kullanımına geçmemesi ve kaçak yapılarla dolmaması için burada bir rekreasyon alanı projelendirelim istiyoruz. Bunun adını 15 Temmuz Şehitler Parkı olmalı dediğimizde onlarında hoşuna gitti. Hemen yapalım dediler ama hiçbir gelişme sağlanamadı. Belediye meclisinde bulunan partilerden bir çalışma komisyonu oluşturuldu. Komisyonda en çok üye Ak Partiýe ait oldu. Komisyon başkanlığını da onlar üstlendi. Yine de bir ilerleme henüz sağlanamadı. Gaziemir’de yapmak istediğimiz ancak bugüne kadar henüz yapamadığımız büyük projelerin arazileri maliyeye hazinesine orman hazinesine ait olduğundan onların kağıt üzerinde izin vermelerini beklemek zorunda kaldığımız projelerimizdir!

T.K: Sayın Başkan önceki röportajlarımızda yaptığınız hizmetleri bir çok kere anlatmıştınız. Gelecek röportajlarınızda da anlatmaya devam edeceksiniz. Bugün sizinle gelecek dönemi yani yerel seçimler sonrasını da konuşmak istiyoruz. CHP genel merkezi size bir dönem daha adaylık görevi vereceğinize inanıyorsunuz. Ola ki aday yapılmadınız tavrınız ne olacak?

H.İ.Şenol: CHP bana 10 yıl Gaziemir’e hizmet etme onurunu yaşattı. Bu benim 1978 yılında kurduğum bir hayalimdi. İster belediye başkanlığında isterse normal yaşamımda olsun Gaziemir’e hizmet etmeye ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. Sizin de belirttiğiniz gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partimin bir kez daha beni aday göstereceğine inanıyorum. Aday yapılmaz isem de buna hiçbir olumsuz tepkim olmaz. Tüm aday adaylarımız bizim bir değerimiz ve hepimiz CHP’liyiz. Genel merkezimizin çıkaracağı adaya saygı duyar ve CHP’nin yeniden bir beş yıl daha Gaziemir’i yönetmesi için elimden gelen her çabayı harcarım. Adayımızla kol kola girer ve seçim çalışmalarına katılırım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

T.K: Gelecek günlerde aday olduğunuz ve yeniden kazandığınız takdirde yeni dönemde Halil İbrahim Şenol’un Gaziemir için ortaya koyacağı vizyon ne olacak!

H.İ.Şenol: Nasıl bir Gaziemir’in temel taşları olan bir çok vizyon projemizin temellerini geride kalan 9,5 yılda attık. Bir çoğu çok uzun soluklu takibe dayanan ve günü gelince gerçekleşecek projelerdi. Yeni dönemde bunları gerçekleştirirken, önümüzdeki dönemde tarihe, sanat ve kültürel hizmetlere daha çok önem vereceğiz. Gaziemir kültürün ve sanatın kenti olacak. Her yere yeni kültür müzeleri yapacağım. Gaziemir’e 2 yeni kültür sanat merkezi daha kazandıracağım. Bunun yanında sosyal belediyecilik hizmetlerini üçe katlayacağım. Gençlerimize eğitim hizmeti veren GAZİSEM için özel bir hizmet binası projemiz var onu gerçekleştireceğim.

T.K: Sayın Şenol son olarak Gaziemirlilere bir mesajınız varsa alalım.

H.İ.Şenol: Halil adı bir isim olmakla birlikte adımın anlamını araştırdığınızda “Samimi dost!” olduğu görülecektir. Yerel yönetim anlayışımız çerçevesinde her zaman adil, modern, güvenli ve daha yaşanabilir bir yarın kurma gayretiyle gece gündüz demeden var gücümle çalıştım.  Gaziemirliler’ den  her zaman güç ve destek aldım. Gaziemir bizim. Gaziemir hepimizin diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Türker Küpcük: Sayın başkan verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ediyor, adaylık ve seçim sürecinde başarılar diliyoruz.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: Bende bu fırsatı bana tanıdığınız ve samimi dilekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Nazik mastar
08/11/2018 , 20:36:16
Tebrikler halil baskanim
Hedef 2019
Cemil mastar
08/11/2018 , 20:34:33
Taktir ediyoruz hedef 2019 baskanim
Varol ZENGİNOBUZ
26/10/2018 , 13:31:38
takdir ediyorum...
Halil başkanla HEDEF 2019...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin