Ak Parti Gaziemir’in düzenlediği Cumhuriyet Şöleni’ne yoğun ilgi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Ak Parti Gaziemir’in düzenlediği Cumhuriyet Şöleni’ne yoğun ilgi

Facebook'ta paylaş
Türk Dünyası’ndan Anadolu'ya ezgiler ve halkoyunlarından bir demetin sergilendiği geceye İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’de katıldı. Gecenin finalinde Atatürk ve zeybek oyunu canlandırması izleyenlerden büyük alkış aldı.
28/10/2018 , 09:46:35

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerine Ak Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı Türk ezgileri ve folkloruyla ayrı bir katkı yaptı.

Gaziemir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Şöleni’nin oldukça kalabalık Gaziemirli vatandaş  takip etti. Şölene Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez başta olmak üzere, resmi kurum müdürleri, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın'da katıldı.

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz katılım ve desteklerinden dolayı İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve gecede emeği geçen herkese teşekkür etti. Yılmaz “Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Bu emanete Gaziemir’de sahip çıktığımızı spor salonumuzdaki muhteşem tablo ortaya koymuştur. Katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gecede konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesini işaret ettiğine vurgu yaparak, "Türkiye'nin geleceği olan gençlerimizle birlikte ülkemizin şahlanışını başaracağız." dedi.

ATATÜRK’Ü ZEYBEKLE CANLANDIRDILAR

Yapılan konuşmaların ardından sahne sazlara, sözlere ve danslara bırakıldı.  Sahne programının ilk bölümünde Şavk Kırçiçek yönetimindeki İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun "Türk Dünyasından Anadolu'ya Ezgilerle Cumhuriyet" adlı dinletisi ve dans gösterisi sergilendi.

Orta Asya’dan Balkanlara uzanan coğrafyada kurulu Türk Cumhuriyetlerinin ezgileri dillendirildi, halkoyunlarından güzel örnekler sunuldu.  12 ses sanatçısı, 50 saz üstadının notalarıyla 50 ezgiyi seslendirdi.

 

10 Dans eğitmeni ve Koreografın çalıştırdığı 150 dansçı muhteşem gösteriler sundu. Gösterinin finalinde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran bir dansçının Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından verilen bir davette "Zeybek" oynaması izleyenlerden çok büyük alkış aldı.

 

 

atıfbey mah.
28/10/2018 , 01:14:42
inandırıcı olmaz
bu yapılanlardan sonra, ne yani sizler ATATÜRK' çümü olacaksınız. Hadi ordan allah aşkına güldürmeyin. Kesinlikle ama kesinlikle inandırıcı değilsiniz. Eski vekillerinizin, belde,ilçe,il başkanlarının bazılarının geçmişte Kemalizm ve ATATÜRK' çülük ile ilgili söylemlerini unutmadık unutturmayacağız. İşte 29 Ekim 2018 CUMHURİYET bayramını BAŞKENT' ten alıyor ve başka bir ilde SÖZDE kutluyacaksınız. Biz laik CUMHURİYET'in bekçileri ve Mustafa Kemal' in ASKERLERİ 29 Ekim Cumhuriyet bayramını ÖZDE kutluyacağız...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin