Gaziemir’de 29 Ekim coşkusu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir’de 29 Ekim coşkusu

Facebook'ta paylaş
Gaziemir’de Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk’ün Halka Seslenişi ve Gaziemir Belediye Korosu’nun özel konseri ile devam etti. Başkan Şenol, “Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını yasaklarla, baskılarla yok edemezler” dedi
30/10/2018 , 10:45:31

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Korteji ile başlayan kutlama programına katılan binlerce Gaziemirli Türk bayrakları, Atatürk görselleri ve meşalelerle Türkan Saylan Caddesi’nden Festival Alanı’na yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve binlerce Gaziemirli katıldı. Özel kutlama programında tek yürek olan vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz,” “Cumhuriyetin bekçisiyiz” diye haykırdı. 
Festival Alanı’nda devam eden kutlama programında Mustafa Kemal Atatürk üç boyutlu video tekniğiyle halka seslendi. Hep birlikte Andımız’ı okuyan Gaziemirliler Atatürk’ün halka sesleniş konuşmasını dinlerken hüzün ve coşkuyu bir arada yaşadı. Daha sonra sahne alan Gaziemir Belediyesi Korosu, 95. yıl coşkusunu zirveye taşıdı. Anadolu’nun dört bir yanından ezgiler seslendiren koroya Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da danslarıyla eşlik etti. Belediyenin şampiyon dansçıları gösterileriyle alkış aldı.

Şenol’dan gençlere sesleniş
Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kurtuluş savaşının diğer toplumlara örnek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini etkisizleştirmek için yapılanlarla yüreğimizin yandığı zamanları yaşıyoruz.  Atatürk bu ülkenin temellerini öyle sağlam atmış ki iç ve dış güçler çok uğraşmalarına rağmen bu ülkeyi yıkamıyorlar. Asla ama asla yıkamayacaklar. Her genç Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’u ve Bursa Nutuk’unu mutlaka okumalıdır. Ulu önderimiz Bursa Nutku’nda ‘herkes ülkeye ihanet edebilir ancak gençler ülkeye sahip çıkar’ diyor. Bu yüzden Cumhuriyet’in yaşaması için gençlere çok büyük görevler düşüyor. Türk genci görevinin farkındadır ve Cumhuriyet’i hak ettiği yere taşıyacaktır. Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini ülkenin dört bir yanında tekrar yakarız. Cumhuriyet Bayramını engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsinler, biz Cumhuriyet’i korumak için gerekirse canımızı veririz. İnşallah tüm Türkiye İzmir gibi olacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin