BAŞKAN ŞENOL DÖNEMİNDE SARNIÇ ÇOK SAYIDA ‘İLK’İ YAŞADI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

BAŞKAN ŞENOL DÖNEMİNDE SARNIÇ ÇOK SAYIDA ‘İLK’İ YAŞADI

Facebook'ta paylaş
İlk döneminde Sarnıç’a yüksek okul, parklar ve sosyal tesisler kazandıran Başkan Şenol ikinci döneminde bunlara Spor Kompleksi ve Kültür Sanat Merkezi’ni de ekledi.
05/11/2018 , 23:49:40

2009 yerel seçimlerinde kapatılarak Gaziemir’e bağlanan Sarnıç gelişim yönünden ilçenin diğer bölgelerini aratmadı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol göreve seçilmesinin ardından geçmişte hizmet veren belediye binasını Sarnıç Şubesi olarak yeni dönemde de hizmet üretiminde kullanırken, kurduğu şantiyelerle beldeyi adeta hizmet üssü haline getirdi.

İlk döneminde beldenin Sanayi Caddesi gibi ana artellerinde alt yapı ve yol çalışmalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştiren Başkan Şenol, bölgenin önemli bir sorunu olan yağmur sularının tahliyesi için ana kuşaklama yağmur kanallarının yapımını sağladı. Diğer yandan ilçede sınırlı sayıdaki parkların sayısını dörde katlayan Başkan Şenol halkın büyük gereksinimlerinden biri olan sosyal tesisler açtı. Bünyesinde barındırdığı 2 adet kır düğün salonu, spor sahası ve çocuk oyunlarının bulunduğu Mümin Gençoğlu Tesisleri Şenol’un ilk döneminde gerçekleştirdiği tesislerden biri oldu. Sarnıç’ın girişinde yaptırdığı görkemli Göç Anıtı ile Balkanlarda yaşamını yitirmiş ve asimilasyona uğramış Türklerin acısını paylaşan ve anıtlaştıran Başkan Şenol beldedeki gençlerin eğitimleri için ilçe merkezinde olduğu gibi Sarnıç’ta da GAZİSEM projesini yaşama geçirdi. Seçimlerde verdiği üniversite sözünü Sarnıç’ta yerine getiren Şenol, Ege Üniversitesi ile yaptığı çalışmalar sonucu ilçeye yüksekokul kazandırdı.

2014’te yapılan yerel seçimlerde bir kez daha seçimi kazanan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ikinci döneminde de Sarnıç’a iki büyük projeyi daha gerçekleştirerek kazandırdı.

Bölge halkının spor faaliyetleri ihtiyacını karşılamak için; Gaziemir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarnıç’a Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu yapılarak hizmete girdi. 4 milyon liraya mal olan çok amaçlı spor salonu 3 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. Çok amaçlı salonun içinde kafeterya, fitness salonu, 222 kişilik çok amaçlı salon, cep sineması, toplantı odası, engellilerin kullanımına uygun soyunma odası, duş ve tuvaletler bulunuyor.

Seçim vaatlerinden biri olan Sarnıç’a Kültür Merkezi vaadini de ikinci döneminde tamamlayan Başkan Şenol yeni merkeze dünya şampiyonu milli sporcu Naim Süleymanoğlu’nun adını vererek anısını yaşatılmasına katkı verdi. Fatih Mahallesi’nde 1800 metrekare alanda inşa edilen kültür merkezi 2 milyon 297 bin liraya mal oldu. Kültür merkezinde tiyatro gösterilerinin, konserlerin, eğitimlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı 85 metrekarelik özel sahneye sahip, akustik panel kaplamayla donatılan 150 kişilik salon yer alıyor. Sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm ayrıntıların düşünülerek tasarlandığı özel kulise sahip kültür merkezinde fuaye alanı da yer alıyor. Fuaye alanı kokteyllere ev sahipliği yapabilmesi için özel tasarlandı. Bodrum katıyla birlikte 4 kattan oluşan yapının 200 araçlık otopark alanı da bulunuyor.  Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nin açılışının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Varol ZENGİNOBUZ
06/11/2018 , 21:38:57
tebrikler...
Halil başkanla HEDEF 2019...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin