Gaziemir’de geri dönüşüm atağı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Gaziemir’de geri dönüşüm atağı

Facebook'ta paylaş
Geri dönüşümü başlatan ‘ilk ilçe belediyesi’ olan Gaziemir Belediyesi, ÇEVKO ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında evlerinde ziyaret ettiği vatandaşlara geri dönüştürülebilir atıklar hakkında bilgi verdi. Başkan Şenol, “Geri dönüşümün yaygınlaşması ve sürdürülebilir olmasını sağlayacağız” dedi
30/11/2018 , 17:49:07

İzmir’de geri dönüşümü ilk başlatan ilçe belediyesi olan Gaziemir Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile yürüttüğü proje kapsamında ev ve işyerlerinde ziyaret edilen vatandaşlara atıkların geri dönüşümü eğitimi verdi. Çevre bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen çalışmayla geri dönüşümün önemi, hangi maddelerin geri dönüştürülebileceği ve geri dönüşüm süreçleri hakkında vatandaşlar bilgilendirildi, eğitim kitapçıkları dağıtıldı. Bilgilendirme çalışmasında geri dönüştürülebilir atıkların doğaya zararları ve bu atıkların geri dönüştürülmesi için nelerin yapılması gerektiği detaylı olarak anlatıldı. Atıfbey ve Gazi Mahallelerinde düzenlenen çalışmayla okulda, evde ve işyerlerindeki atıkların geri dönüştürülmesinin doğaya ve ekonomiye katkıları hakkında vatandaşlara bilgi verildi, projenin nasıl yürüyeceği anlatıldı. Projeyle kağıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları ile geri dönüştürülebilir her tür atığın, evsel atıklardan ayrıştırılarak toplanıp ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Geri dönüşümde öncü
İzmir’de geri dönüşümü ilk başlatan ilçe belediyesi olduklarının ve çevre konusuna özel önem verdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için kaynağında, çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerekiyor. Konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızla geri dönüşümün yaygınlaşmasını ve sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Geri dönüşümün Gaziemir’de daha da yaygınlaşmasıyla hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de çevrenin kirlenmesinin önüne geçeceğiz” diye konuştu.

GAZİEMİRLİ
25/11/2018 , 10:02:18
Görüntü olarak sevindirici yani ses var görüntü yok. Bu projeyi hayata geçirmek çok zor önce Yerel yöneticilerin bu konu hakkında ilgi sahibi olması lazım ve halkı da bilinçlendirmeleri lazım. Parklara, otobüs, izban duraklarına baktığınızda yerlerde bir sürü geri dönüşümlü atıkları göreceksiniz. Başarılar diliyoruz. Ama iki gün sonra bu çekilen bu resim Belediyenin arşivinde bir anı olarak kalır. Yıllardır kaldırımlar üzerinde geri dönüşüm kutuları göreceksiniz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin