Binlerce Sarnıçlı ‘Rayiç’ e tepki verdi Erdoğan’dan randevu istedi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Binlerce Sarnıçlı ‘Rayiç’ e tepki verdi Erdoğan’dan randevu istedi

Facebook'ta paylaş
Sarnıç Cumhuriyet Alanı’nda toplanan binlerce belde sakini maliye hazinesi arazileri başta olmak üzere 2B arazileri için istenen bedellere bir kez daha itiraz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görüşme talep etti.
25/11/2018 , 17:24:37

Sarnıç Cumhuriyet Alanı bugün olağanüstü bir mitinge ev sahipliği yaptı. Bir süre önce Orman Vasfını Yitirmiş (2B) Arazilerinin ve maliye hazinesine kayıtlı arazilerin satışına yönelik kanun gereği hak sahiplerine giden bildirimler belde sakinlerinin büyük bir bölümünün tepkisine yol açtı.

10 Kasım 2018’de Sarnıç girişinde gerçekleşen eylemin ardından on beş gün sonra bu kez de Sarnıçlılar düşüncelerini ve isteklerinin miting yaparak kamuoyu ile paylaştılar.

Sarnıç’taki tapu sorunlarının çözümü için belde sakinleri arasından oluşturdukları 20 kişilik komitenin aldığı kararla hareket ederken 25 Kasım 2018 Pazar günü Cumhuriyet Alanı’nda binlerce kişinin katıldığı miting yaptılar.

Komite adına miting alanında konuşan Murat Koç “Biz işgalci değil bizzat buraların sahibiyiz. Buralara sahip olmak için yıllar önce buraları satın alan bizleriz” dedi.

Koç konuşmasında hak sahipleri adına şu görüşleri dile getirdi;

“Sarnıç'ta yaşayan vatandaşlar, devletine, milletine, bayrağına sadakatle bağlı, devletin bölünmez bütünlüğünü savunan, devletine bağlı, kanunlara saygılı vatandaşlardır. Yetkililere sesleniyorum, sesimizi duyun. Bizler ne bağış, ne de hibe istiyoruz. Kanunsuz, illegal hiçbir talebimiz yoktur. Devletin malında gözümüz yoktur. Burada yaşayan herkes oturduğu arazisini para karşılığı almıştır. Sarnıçlılar işgalci değildir. Ancak açıklanan rakamlar çok yüksek olduğu için hiçbir Sarnıçlının bu rakamları ödeyecek gücü yoktur. Cumhuriyet Meydanı’nda 25 kuruş daha ucuz ekmek satan kulübenin önündeki kuyruklar bunun en büyük göstergesidir. Çıkan yasaların iyi yorumlanmamasından dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimizden sorunumuzun çözümü için destek istiyoruz. Sorunumuzun çözümü, taleplerimizi iletmek için Cumhurbaşkanımızda randevu talep ediyoruz” dedi.

Murat Koç miting alanında önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben hazırladıkları mektubu da okudu.

Erdoğan’a yazılan açık mektupta şu görüşler dile getirildi;

“Öncelikle arzu hürmet eder Sarnıçlılar olarak en derin saygılarımızı sunarız. Hak geldi batıl zail oldu tesciline mihrimahlık ettiniz. Mazlumların haklarına hassasiyet gösterdiniz. Dün Somali’de, bugün Suriye’de, Gazze’de, Filistin’de! Dünyanın neresinde mazlum varsa kucak açtınız. Evladı Fatiha’n atalarımızı mezarlarında mutlu kıldınız. Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı olan büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin başına Baş, Milletine Baba oldunuz. Sayın Cumhurbaşkanım; Mülk edinmeyle alakalı birkaç sorunumuz var. Sorunun çözümünde bulunan siyasi arkadaşlarımızın büyük emekleri ve gayretleri var. Onlara sizlerin huzurunda Sarnıçlılar olarak teşekkür ediyoruz. Ne var ki çözüm olarak sunulan rakamları Sarnıçlı vatandaşlarımızın ödeme imkanı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanım; Sarnıç’ın gelir seviyesini aleni olarak ifade eden bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Burada Cumhuriyet Meydanı’nın dibinde ekmek büfesi var! Burada ekmek diğer yerlerden 25 kuruş daha ucuz. Sayın Cumhurbaşkanım; Ekmek büfesinin önündeki kuyruk Sarnıç’ın gelirine açık bir beyan olduğunu düşünerek, sizlerinde kıymetli vaktine saygısızlık etmemek adına mektubumu sonlandırıyorum. Sorunları yaşayan Cumhurların göz yaşlarını ve hislerini hissetme adına; Huzurunuza  gelme arzusu taşımaktayız. Kabulümüz rica ederiz. Yüce makamınıza ve şahısınıza saygılarımızı arz ederiz. Cenab-ı Allah yariniz, Resulü Ekrem yareniniz, Allah yar ve yardımcınız olsun.”  

Miting alanı yapılan bu konuşma ve okunan açık mektubun ardından sona erdi.

Tapu rayiç bedelleri hakkında miting kürsüsünden her hangi bir rakam ve bir başka talep gelmez iken miting alanında toplananlar arasında söz konusu rayiç bedellerin ödenmesi mümkün olmayan boyutlarda bulunduğu ifade edildi. İfade edilen bir başka durumda 2B arazilerinin daha önce m2’si 800 TL rayiç bedellerinde çıktığı halde daha sonra yüzde elli indirimle 400 TL olarak belirlendiğini ancak bu indirimlerin, maliye hazinesine ait arsa rayiçlerine yansımadığı dile getirildi. Maliye hazinesine ait arsaların rayiç bedellerindeki rakamın 800 TL olarak korunduğunu ve 2B ile emsal teşkil ettirilmediğinden yakınıldı.

Sarnıç’taki Orman Vasfını Yitirmiş (2B) Arazilerinin ve maliye hazinesine kayıtlı arazilerin satışında belirlenen rayiç bedellerinin önümüzdeki süreçte düşürülüp düşürülmeyeceği, miting alanında Cumhurbaşkanı’na hitaben okunan açık mektubun ve istenen randevunun bir karşılığı olup olamayacağı önümüzdeki günlerde Gaziemir’in önemli gündem maddeleri olarak kamuoyunca tartışılacak.

31 Mart 2019 yerel seçim süreci de dikkate alındığında Sarnıç’ta seçim atmosferinin oldukça gergin geçeceği şimdiden belli!

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin