İzmir’e Gördes’ten su yok! İZBAN’a 450 milyon dolar biz harcadık.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İzmir’e Gördes’ten su yok! İZBAN’a 450 milyon dolar biz harcadık.

Facebook'ta paylaş
28/11/2018 , 11:27:31

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “İzmir’i su sorununu biz çözdük”, “İZBAN’ı biz yaptık” sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan cevap geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Olağan Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Sayın Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. İzmir’in su ihtiyacını karşılamak için İzmir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) arasında 40 yıl önce yapılan protokolle ortaya çıkan çalışmadır. 2010 yılında buradan İzmir 27 milyon metreküp su almıştır. Daha sonra barajda delik çıkmış ve baraj boşaltılmıştır. Belli bir kısmına kadar membranla kaplanmış, tekrar doldurulmaya başlanmış. O tarihten bu yana Gördes Barajı'nda toplanan su seviyesi yüzde 12'yi geçmemiştir. Geçtiği anda su kaybı olmaktadır. Gördes Barajı'nın tekrar ele alınması ve yapılması gerekir. DSİ, 2010 yılında su aldım diye, 30 yıllık ödeme planı başlatarak bizden 300 küsur milyon lirayı talep etmektedir. Su almadığımız halde ihtilaf çıkarmayalım diye 2016-2018 dönemi için 27 milyon TL parayı ödedik. Su verilemedi ği için Belkahve'ye yaptığımız arıtmayı bile deneyemedik. Müteahhitten işi teslim alamadık. Şu anda da bize su verilememektedir. Pompalarda olan arızalar giderilse ve Gördes Barajı'ndan Belkahve'ye gelecek suyun hattı yapılsa bile, yine suyu veremeyecekler. Ama biz parayı ödüyoruz. Dedik ki, uzlaşalım. Bu almadığımız 5 yıllık suyu da önümüzdeki 20 senenin üzerine koyalım, hiç değilse barajın borcunu ödeyelim. Dolayısıyla 'İzmir susuzdu, biz su getirdik' bilgisi Cumhurbaşkanı'na yanlış ve eksik veriliyor. Bu üçüncü oldu. Daha önce cevap vermedim ama artık usulü münasiple söylemek zorunda kaldım.”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “İZBAN’ı biz yaptık diyorlar. Hayır biz yaptık” sözlerine de cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu; “Sayın Cumhurbaşkanı'na kim bilgi veriyorsa yanlış ve eksik veriyor. İZBAN'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımı, çekerler hariç 450 milyon dolardır. Devlet Demiryolları da bu 136 km lik Selçuk-Aliağa arasındaki hatta 2002 yılından bu tarafa kaç para yatırım yaptığını söylerse, kimin ne kadar para harcadığını ortaya sereriz, kamuoyu bilgilenir. Şeffaflık da budur.”

Kentteki metro projeleri ile de bilgi veren Kocaoğlu Ankara’dan gerekli onayların verilmediğinin altını çizdi. Kocaoğlu “Metroyu Üçyol'dan Tınaztepe'ye ulaştıracak projeyi onay için 2017 yılının Aralık ayında Kalkınma Bakanlığı'na teslim ettik. 1 yıla yakın süredir onay bekliyoruz. Ondan önce de Altyapılar Genel Müdürlüğü'nde uzun süre çalışma yapıldı. 2017 Aralık ayında Kalkınma Bakanlığı'na gitti. O günden beri orada. Projeyi hazırladığımızda o zaman için çok da uygun bir fiyata, bugünün üçte biri fiyatına kredi de bulmuştuk. O günden beri bizim onayımız çıkmadı. Bugün Kalkınma Bakanlığı da kapandı. Şu anda Cumhurbaşkanlığının ilgili üst kurumunda Buca Metrosu onay beklemektedir.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin