Ak Parti’de Yılmaz adaylığı aldı, gözler şimdi CHP’de!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Ak Parti’de Yılmaz adaylığı aldı, gözler şimdi CHP’de!

Facebook'ta paylaş
07/01/2019 , 21:53:57

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın ilk İzmir ziyaretinde partisinin belediye başkan adaylarını ilan etti.

Erdoğan zaten geçtiğimiz yılın son ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Denizli eski büyükşehir belediye başkanı ve eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi olduğunu ilan etmişti. 5 Ocak’ta da İzmir’in tüm ilçelerindeki adaylarını açıkladı.

Gaziemir özelinde Ak Parti lideri, Nazmi Yılmaz’ın adaylığı noktasında son kararını verdi. Erdoğan’ın önüne getirilen ve teşkilat içinde yapılan çeşitli çalışmalarla ortaya çıkan ilçe belediye başkan adaylarının öneri listesi büyük bir oranda kesinleşmiş oldu. Karabağlar ve Selçuk özelinde yapılan değişikliklerde Erdoğan’ın son kararı belirleyici oldu.

Gaziemir’deki adaylık noktasında resmi olarak üç isim aday adayı olarak yarıştı. Bunlardan biri eski ilçe halk eğitim müdürlerinden Selahattin Daver; diğeri de iki dönemdir partisinin Gaziemir Belediye Meclisi’nde grup başkanvekili olarak görev yapan Hüseyin Aslan!

Her iki isim aday adaylığı müracaatı yaptığı sırada o tarihte Gaziemir ilçe başkanı olarak görev yapan Nazmi Yılmaz aday adaylığı için partisinin üst kurullarından gelecek onayı bekledi.

Daha sonraki günlerde aday adaylığı noktasında gerekli işareti alan Nazmi Yılmaz’da görevinden ayrılarak resmen aday adayı olmuş oldu!

Söz konusu süreçte her ne kadar ön onayla aday adayı olsa da, Yılmaz için Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adaylığı noktasında kat edilecek hayli yol vardı!

En son 2014 yerel seçim sürecinde aday adayı olan Ak Partili Yılmaz o tarihte yaptığımız bir görüşmede “Aslında ben bu seçimler için değil gelecek seçimler için kendimi hazırlıyorum” diyordu.

O tarihte bu sözler karşısında benim  “o halde neden aday adayı oluyorsunuz, zamanını bekleyin o zaman” dediğimde ise Yılmaz“Bu benim için uzun soluklu bir hedef. Ve bugünkü aday adaylığını bu hedefim doğrultusunda bir gereklilik olarak görüyorum” demişti.

Sonuç olarak;

2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Gaziemir adayı Kerem Fahri Baykalmış oldu.

Baykalmış, CHP’den üçüncü kez aday gösterilen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol karşısında pek varlık gösteremedi ve seçimi kaybetti.

Her ne kadar 2004 ile 2014 dönemleri arasında belediye meclis üyeliği yapmış olan Baykalmış’ın ilçede tanınırlılık oranında önemli bir sorunu vardı.

Evet daha sonraki dönemlerde kendisi bu sorunu aşmış olsa da 2014 seçim sürecinde bunlar yaşandı.

Yinede Baykalmış’ın yeniden adaylığı noktasında 2019 sürecinde parti kulislerinde konuşuldu, tartışıldı.

Baykalmış ile birlikte kulislerde tartışılan bir diğer isim Adnan Yüksel’di.

Ak Parti’ye 2004 yılında seçim kazandırmış olan ve 2009’da da partisi tarafından yeniden aday gösterilen dönemin belediye başkanı Adnan Yüksel teşkilat içinde etkisi olan bir isimdi.

 

2019 seçim sürecinde de adaylık noktasında ismi şu veya bu şekilde gündemdeydi!

Geçmişin iki adayı her ne kadar doğrudan aday adayı başvurusu yapmamış olsalar da, genel merkezin etki çevrelerinden bir işaret beklediler!

Ancak beklenen işaret onlar için hiçbir şekilde gelmedi. Bu noktada onlar hiç değilse belirlenecek isim konusunda etkili olabilmeyi denediler.

Nazmi Yılmaz’ın olası adaylığının önüne geçebilmek adına, çekincelerini vekiller ve bazı isimler aracılığıyla genel merkeze iletme çabasına giriştiler!

 

Son tahlilde Ak Parti genel merkezi, Nazmi Yılmaz’ı aday göstererek tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

Genel merkez bu tasarrufuyla Gaziemir özelinde son üç yerel seçimin aksine ilçedeki siyasi dengeleri yerinden oynatarak önemli bir karar ortaya koydu.

Geçmişin Ak Parti Gaziemir yerel iktidarını temsil eden Adnan Yüksel ve bu ekibin meclis üyeliğini yapan Kerem Fahri Baykalmış’ın etkili olduğu yapılanmalar pasifize edildi!

Yüksel’in uzun süre kurmaylığını üstlendiği 2004,2009 ve 2014 dönemleri içerisinde toplamda üç yerel seçimde de aday çıkartan yapılanması etkisizleşti!

Ak Parti Genel Merkezi böylelikle Gaziemir’de yeni bir süreci başlatmış oldu.

2009’da, zamanının Demokrat Parti genel başkanı Süleyman Soylu’nun Ak Parti adayı Adnan Yüksel’in karşısında aday çıkarttığı dönemin ilçe başkanı Nazmi Yılmaz bugün artık bu partinin Gaziemir Belediye Başkan Adayıdır. Bu durum ilçe siyasi tarihine düşülen önemli bir vakadır.

 

Gerçi benzer bir süreç Ak Parti açısından 2004 seçimleri öncesinde de yaşanmıştı!

 

O tarihte adı Doğru Yol Partisi olan DYP’nin adayı Adnan Yüksel olarak önceden açıklanmıştı. Yüksel son anda partisinden istifa ettirilmiş ve Ak Parti’ye geçerek ve bu partinin adayı olarak seçime katılmıştı.

 

Dönemin belediye başkanı merhum İsmet Kılıç’ın seçimde aday olmaması da, Ak Parti’nin Doğru Yolcu Adayı Adnan Yüksel’in kazanmasında önemli bir faktör olarak ortaya çıkmıştı.

 

Şimdi yıllar sonra yine eski DYP (DP) çizgisinden bir isim olan Nazmi Yılmaz’ın Ak Parti’den Gaziemir Belediye Başkan Adayı yapılmasına tanıklık ediyoruz. 2019 31 Mart’ında ne gibi bir sonuç çıkaracağını zaman içinde göreceğiz.

 

Ak Parti’de durum böyle!

 

Şimdi asıl gözler son 10 yıldır yerel iktidarı elinde bulunduran CHP’de!

 

2004 seçimlerinde 2 bin civarında bir oy eksiğiyle Adnan Yüksel karşısında seçim kaybeden CHP adayı Halil İbrahim Şenol, çok değil bir dönem sonra 2009 seçimlerinde bu farkı ortadan kaldırdı.Hatta çok büyük fark atarak belediye başkanlığını kazandı!

 

2009’da Ak Parti’den rakibi Adnan Yüksel’i son olarak ta 2014’te Kerem Fahri Baykalmış’ı büyük ara farklarla yenen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2019 seçimleri içinde aday adaylığı müracaatında bulundu.

 

Şenol’un CHP’nin bir kez daha başkan adayı gösterilip gösterilmeyeceği ise Ocak ayı içerisinde belli olacak.

 

Bununla birlikte dördüncü ve son kez CHP’den Gaziemir Belediye Başkan Adayı olmak isteyen Halil İbrahim Şenol, aday gösterilmesi durumunda açık ara farkla seçimi kazanacağı iddiasını da her fırsatta dile getiriyor.

 

2019 seçiminde yeniden aday gösterilmesi ve seçimi kazanması halinde Başkan Şenol ilçe siyasi tarihinde büyük bir başarıya da imza atmış olacak!

 

Şenol CHP içerisinde başarılı ve en favori aday konumunda olsa da ilçe yönetimiyle arası da malum!

 

Meclis üyesi pozisyonunda bulunan ve 2014 öncesi Afyon’da belde belediye başkanlığı yapan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan 2019 seçiminde Gaziemir’de Abdurrahim Nursoy’un aday çıkarmak için çalıştığı bir gerçek!

 

Özkan’ın yanı sıra, eski ilçe başkanı Umut Tekin, meclis üyeleri Cem Koç ve Ali Kaya gibi isimlerde Nursoy’un adaylığı için genel merkez özelinde kulis yürütüyor.

 

2019 seçim sürecinde belediye başkan adayı olmak isteyen eski ilçe başkanı Yüksel Demirsoy ve yarışa son anda dahil olan Seydiköylüler Dernek Başkanı Hakan Suvari, genel merkez koridorlarının yanı sıra ilçe Gaziemir genelinde de çok sayıda kapıyı aşındırmış durumda!

 

Halil Arda, Bülent Zenginobuz, İsmail Hakkı Özçelik, Ekan Demir ve Muzaffer Kapı kendi yöntem ve üsluplarıyla CHP genel merkezinin dikkatini çekme çabasındalar!

 

CHP Parti Meclisi’nde önümüzdeki süreçte Gaziemir’de kimin aday yapılacağı tartışılacak.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu diğer ilçeler de olduğu gibi, önceden alt ekiplerin hazırladığı doneler doğrultusunda bir görüş ortaya koyacak.

 

Muhtemeldir ki önce mevcut belediye başkanı Şenol ile ilgili bir görüş ileri sürecek!

 

Kılıçdaroğlu görüşünü ortaya koyarken yapılan son anketleri de dikkate alacak. MYK’ya getirecek. Daha sonra da adaylıkta tek yetkili olan Parti Meclisi’nde karar altına aldıracak.

 

Son köşe yazımda nasıl Ak Parti’den Nazmi Yılmaz’ın adaylığı için “kesin gibi” bir ifadem olduysa bunu CHP içinde söyleyebilirim!

 

Bu yazdıklarım tamamıyla kendi yaptığımı değerlendirmeler sonucunda ortaya koyduğum bir düşüncedir.

 

Elbette yanılabilirim de!

 

Ancak geçmiş tecrübelerimin ışığında çok ta yanılmayacağımı da söyleyebilirim!

 

Yaptığım değerlendirmelerden CHP’deki bazı arkadaşlarımız rahatsızlıkta duyabilirler!

Ancak hiç bir art niyet taşımadığını da bilirler. Hiç birine karşı ön yargım ve ön kabulüm yok!

 

Diyeceğim şu ki;

 

2019 seçimlerinde CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı bir kez daha Halil İbrahim Şenol olacağını tahmin ediyor ve değerlendiriyorum.

 

Bekleyeceğiz ve göreceğiz.

 

  

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin