Bir Seydiköy Klasiği!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Bir Seydiköy Klasiği!

Facebook'ta paylaş
Seydiköylüler Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nin dokuzuncusu Kuşadası Sea Light Hotel’de gerçekleşti. Geceye Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’ inde bulunduğu 500’e yakın davetli katıldı.
14/02/2019 , 20:53:20

Gaziemir her yönüyle sosyal bir kent olduğunu yıl içerisinde gerçekleştirilen organizasyonlarla ortaya koyuyor.

Seydiköy’de yerleşimin ilk başladığı tarihten günümüze birçok kültürün yaşadığı Gaziemir ilçesinde bu renklilik devam ediyor.

İlçedeki yaşam kültürünü yaşatmak adına kurulan Seydiköylüler Derneği gerçekleştirdiği kültürel ve sosyal etkinliklerle Gaziemir’e ayrı bir değer katıyor.

Her yıl düzenlenen Dostluk ve Dayanışma Gecesi’de böylesi etkinliklerden biri!

Seydiköylü aileler her yıl Şubat ayının ilk hafta sonunu bir arada geçiriyor. Seydiköylüler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda aileler bir günlük otelde konaklıyor. Her yaştan Seydiköylüler otele giriş yaptıktan sonra bir araya gelerek uzun sohbetlerle hoşça vakit geçiriyor. Aynı günün akşamı Dostuk ve Dayanışma Balosu’nda son derece şık giyimli bayanlar ve baylar geceye ayrı bir güzellik katıyor. Canlı müzik eşliğinde yenilen yemekle beraber Seydiköylüler gece geç saatlere kadar hayli eğlenceli bir zaman dilimi geçiriyor.

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Suvari başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri davetlilerle yakından ilgilenirken gecenin sorunsuz bir şekilde sürmesi için hayli gayret sarfediyorlar.

Her ne kadar adı Seydiköylüler Gecesi olmakla birlikte Seydiköy dostları da birer Gaziemirli olarak onlard bu gecede yerlerini alıyorlar!

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve eşi Sülün Dönmez Seydiköylüler Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde bulunmaya Gaziemirlilerle birlikte olmaya özen gösteriyorlar. 9. Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde de Seydiköylülerle bir arada olan Kaymakam Yaşar Dönmez gecede yaptığı konuşmada duygularını şöyle özetliyor; “Gaziemir’de yaşamak gerçektende büyük bir ayrıcalık. Ayrı bir mutluluk!”

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hakan Suvari katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Hakan Suvari  “Seydiköyün geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak için dernek olarak yoğun bir çalışmanın içersindeyiz. İşte bu gece bunun en güzel örneklerinden biridir. Bunun yanı sıra sayın Kadir Özalp ağabeyimizin öncülüğünde ortaya çıkardığımız Seydiköylüler Tiyatro Topluluğu ile güzel oyunlar oynuyorlar. Daha önce Seydiköy’de Eski Yaşam adlı oyun oynadılar. Bu yılda 20-21 Şubat 2019 tarihlerinde Gaziemir AKM’de Seydiköy’den Gaziemir’e adlı yeni bir oyun sahneye koyacaklar. Daha sonra bunun Mart ayındaki Şefimiz Nusret Taşçı yönetimindeki Seydiköylüler Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri takip edecek! Ben katkılarından ve emeklerinden dolayı herkese teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

 

9.Seydiköylüler Gecesi’ne vatandaşların yanı sıra siyasilerden de yoğun katılım vardı. CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti İlçe Başkan Beyhan Mutlu, MHP İlçe Başkanvekili Aydın Kemahlı, DP İlçe Başkanı Cüneyt Ahmet geceye katılanlar arasındaydı.

 

Seydiköylüler Gecesi’nin bu yılki onur konukları derneği kurucu başkanı ve kent tarihçisi, arkeolog Ercan Çokbankir’di. Gecede ayrıca Türkiye’yi uluslar arası alanda başarıyla temsil eden Gaziemirli cimnastikçi Nazlı Savranbaşı’na da Seydiköylüler Derneği olarak plaket takdim edildi.

 

Eğlenceli bir gecenin ardından ertesi günü birlikte yapılan kahvaltının ardından katılımcılar bir sonraki gecede buluşmak dileğiyle otelden ayrıldı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin