Sürprizlerle dolu Seydiköy konseri!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Sürprizlerle dolu Seydiköy konseri!

Facebook'ta paylaş
Şef Nusret Taşçı yönetiminde bir konser veren Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu izleyenlere türkü şöleni yaşattı.
14/03/2019 , 11:42:45

 

Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu 2019 Konseri’nde ayrıca bir biri ardına sürprizlerin yaşandığı bir geceye dönüştü.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve yüzlerce Türkü dostu katıldı.

Gecenin en önemli sürprizlerinden biri Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’in solo türküsü ve Hakan Suvari ile yaptığı düetti!

Gaziemir’in kültürel ve sanat yaşamıyla Türkiye’nin müstesna ilçelerden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Dönmez söylediği ‘Kurban Olam Kalem Tutan Ellere’ türküsüyle geceye katkı verdi. Esprili ve sempatik kişiliği ile tanınan Kaymakam Dönmez “Dünkü provaya katılamadığım için bir yerde hatalı giriş yaptım. Böylelikle konser öncesi provaların ne denli büyük öneme sahip olduğunu da bir kez daha anlamış olduk” dedi. Kendisine teşekkür plaketi vermek için sahneye çıkan Hakan Suvari ile Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı eserini birlikte seslendiren Kaymakam Yaşar Dönmez salondan büyük alkış aldı.

Gecenin bir diğer sürprizi ise koro üyelerinden işadamı Nazmi Karaca’nın ilk kez solo olarak sahne almasıydı. Seydiköylü mahalli sanatçı Nusret Taşçı’nın Seydiköy Türküsü’nden sonra yaptığı ikinci Türkü olan Seydiköy’ün Treni adlı eseri seslendiren Nazmi Karaca performansı ile dikkat çekti.

Gecedeki bir başka düet ise Selda Gürkan ile Murat Duran’ın seslendirdiği bir Diyarbakır türküsüydü. ‘Hangi dağın bağısan’ı başarılı şekilde icra eden ikili büyük alkış aldı.

Gecenin en iyi performansı şüphesiz ki Ormancı adlı türküyü seslendiren Ali Tayyar Yoldaş’ın performansıydı. Sahneye zeybek oynayarak giren Yoldaş ilerlemiş yaşına rağmen ‘çakı’ gibi olduğunu ifade edercesine eserin hak ettiği coşkuyu da seyircilere geçirmesini bildi.

Koro üyelerinden ve bir de solo türkü icra eden Berrin Suvari’nin doğum gününü eşi Hakan Suvari sahnede kutlaması gecenin ayrı bir rengini oluşturdu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin