MİLLET İTTİFAKI ÇİĞLİ’DE BULUŞTU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

MİLLET İTTİFAKI ÇİĞLİ’DE BULUŞTU

Facebook'ta paylaş
Millet İttifakının İzmir’deki temsilcileri Çiğli’de bir araya geldi. Millet İttifakının Çiğli örgütleri ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe İYİ Marti İzmir Milletvekili Aytunç Çıray, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Eski Kültür Bakanı ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Adayı Suat Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü ile Millet İttifakı Aliğa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz,CHP ve İYİ Parti yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Meclis Üyesi adayları katıldı.
19/03/2019 , 09:32:13

MAKAMDAN DOST SAYIMIZI ARTTIRARAK İNDİĞİMİZ GÜN BAŞARILI OLDUĞUMUZ GÜNDÜR.

Gümrükçü katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Biz mahallelere gittiğimizde şunu söylüyoru: Bu makamdan dost sayımızı arttırarak indiğimiz gün başarılı olduğumuz gündür. Dost acı söyler, söylesin ki bizler de yanlışlarımızı görelim ve düzeltelim” dedi. İzmir’in kuzey kesiminin gelişime çok açık ancak ciddi sorunları olduğuna vurgu yapan Gümrükçü: “Bergama’dan Çiğli’ye bir değişim süreci başlıyor. 31 Marttan itibaren yeni bir kadro ile İzmir’de ve çevresinde bir değişim süreci başlıyor. Bu süreci hep birlikte çok iyi yöneterek hem sorunları çözeceğiz hem de özellikle İzmir’in kuzeyine gelmek isteyen yeni yatırımlara imkân sağlayacağız. Böylece başta kanayan yaramız işsizlik olmak üzere pek çok soruna da çözümü sağlayacağız” diye konuştu.

AYTUNÇ ÇIRAY: MİLLET İTTİFAKI NEFRETE KARŞI KARDEŞLİĞİ VURGULUYOR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytunç Çıray konuşmasında: “ FETÖ’cülerin babasından alamadıkları intikamı kendisinden almaya çalışmalarına rağmen, söyleminde İzmir’in çoğulcu medeni dilinden taviz vermeyen aziz dostum Tunç Soyer’in . Ankara’da kumpas ve entrikacıların iftiralarının hedefi haline getirilmesine rağmen ağırbaşlı                                          nezaketinden ve haysiyetli duruşundan hiçbir şekilde geri adım atmayan  Mansur Yavaş’ın                                                                                         ve İstanbul’da samimi ve sahici bir sevgi, şefkat ve  kucaklama   diliyle                                                                            kalpleri fethetmeye başlayan Ekrem İmamoğlu’nun içine girdiğimiz kritik tarih sürecinde çok önemli ve değerli roller oynayacaklarına inanıyorum.                                                                                                                Bu inancımı ortaya çıkaran ve güçlendiren etken her birinin nefrete karşı sevgiyi ve kucaklayıcılığı,                                                                                         yüksek sesli hırçın rakiplerine karşı sükûneti, anlayışı, kardeşliği vurgulamaları” dedi.    

SOYER: İZMİR’İN KUZEYİ DIŞA AÇILAN KAPIMIZ

Millet İttifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkalığına talip olurken 2 hedefim vardı. Bu kentin başka bir yaşam kalitesinde yaşamasını mümkün görüyorum. Bu kentin refahını  adilce dağıtabileceğimi düşündüm. Batıya gittiğimizde hep imrenerek dönmüşüzdür. Bu coğrafyanın bize bahşettiği güzellikler var. Pırıl pırıl deniz, arkamızda güçlü bir kültür, alın teri döken insanlarımız var. Ama hak ettiğimiz yerde değiliz. Başka bir yaşam seviyesinde neden yaşayamıyoruz? İzmir’in kuzeyi bizim dışa açılan kapımız. Tarım var, sanayi var… Hükümet 24 ayrı uluslar arası ihaleye çıktı tarım ürünleri için. Bu küçük üreticiye ‘siz bu işi bırakın’ demek. Halbuki atalarımız bu topraklarda ürünler üretti ve kazandıklarıyla SEKA’yı, Sümerbank’ı kurdular… Şimdi o kurumları satıyorlar, tarım ürünlerini de ithal ediyoruz. Toprak burada duruyor, güneş tepede duruyor. Bu bir tercihtir ve ben de diyorum başka bir tercih mümkün. Benim siyasete girme sebebim bu. Bu topraklarda yaşayan insanlara başka bir ufuk açmak mümkün.  Genelde yapılan siyaset bölünme ile sonuçlanan bir siyaset. İnsanlar ayrıştırılıyor, düşmanlaştırılıyor ve kutuplaştırıyor. Bu krizlerle başa çıkmanın tek yolu birleşmek ve gücümüzü korumak. Seçildiğim günden itibaren rozetimi çıkarıp herkesin başkanı olacağım. Genel siyasetin ayrıştırıcı dilinden uzaklaşıp birleştirici bir yerel siyaset ile çok daha güzel kentler kurabiliriz. İzmir bu coğrafyalının her daim yüreği olmuş bir buluşma noktası olmuştur. Burada insanlar pastayı büyütmek için paylaşmak gerektiğini öğrenmişler. İnsanların dilini bilmeden, kültürünü bilmeden iş yapmışlar, ekmeklerini bölüşmüşler. Yerelde insanlar şunu farkında: “Bizi ayrıştıran, kutuplaştıran şey bizi böler. İzmir demokrasiyi içselleştirmiş bir şehirdir. Demokrasi ekmek demektir, refah demektir. İzmir’in bir demokrasi kenti olduğunu bilerek bir refah seviyesini yükseltmek için emek vermeliyiz. İzmir’in kullanılmayan olağanüstü potansiyelleri var. Bunları hayata geçirdiğimizde refahı adilce bölüşebileceği bir İzmir’i birlikte yaratacağız.”

KİMSEYLE KAVGA ETMEYE GELMİYORUZ

GEDİZ Deltasının önemli bir turizm merkezi olacağını söyleyen Soyer: “Burada yılda 10 bin flamingo ürüyor. Dünyada başka bir noktada böyle bir yer yok. Yani içinde flamingoların ürediği bir başka metropol yok. Bu büyük bir turizm potansiyelinin işareti. Biz bunun içinde yaşıyoruz ama daha İzmirlinin haberi yok. Bunu İzmirlilerle, Türkiye ile dünya ile buluşturmamız mümkün. Aziz Kocaoğlu başkanımızın başlattığı model ile tarım üreticisine nefes aldırdığı kırsal kalkınma modeli 12 yılda üreticinin ürettiği 470 milyonluk alımı 1 milyar dolara çıkaracağız. Üretici toprağında kalıp üretip yaparsa hem kentte ucuz işgücü durumuna düşmüyor hem de yaşadığı yerde geleneğini yaşatmış oluyor. Hükümet ile kavga etmeye gelmiyoruz tam tersine İzmir’in  taleplerini, beklentilerini hak ettiklerini uyumlu anlayışla, birbirini ikna etmeye yönelik bir anlayışla yapacağız. Herkes bu vatana elinden geldiğince hizmet etmek istiyor. Kimsenin İzmir’i hakkından mahrum etmek gibi bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bütün mesele bu beraberliği yaratmak... Kardeşlik ve barış olmadan ne demokrasi ne adalet olur. İçtenlikle ve samimiyetle birbirimize bağlı olmamız lazım. Tarımsal kalkınma modeli ve demokrasi anlayışı ile Türkiye’ye örnek olabilecek bir kentteyiz.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin