Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar emekliliğe uğurlandı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar emekliliğe uğurlandı

Facebook'ta paylaş
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar emeklilik yaşamına uğurlandı.
19/03/2019 , 09:37:27

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde düzenlenen törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kutsal Turhan ve Prof. Dr. Canan Fisun Abay,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, akademisyenler ve çalışanlar katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar’ı, emekliliğe uğurluyoruz. Emeklilik asla bir son değil, yepyeni bir başlangıçtır. Üniversitemize önemli hizmetler veren, hekimler yetiştiren,  birçok hastamıza şifa olan Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar Hocamıza emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıklı ve mutlu bir emeklilik yaşamı geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Aşkar’ın, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın simgelerinden olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,  “Bu bilim dalımızın değerlerinin oluşmasında gelişmesinde katkısı büyüktür.  Prof. Dr. Aşkar,  alanında son derece başarılı ve değerli bir bilim insanıdır. Tıp Fakültemizin,  Kadın Hastalıkları ve Doğum,   Göğüs Cerrahisi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anestezi ve Yoğun Bakımında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Aşkar’ın,  alanıyla ilgili önemli bilimsel başarılara imza attığını biliyorum. Diğer yandan, hocamız üniversitemizde uzun yıllar idari ve akademik görevde bulundu. Üç dönem Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Aşkar,  ulusal ve uluslararası öneme sahip pek çok dernekte görevler üstlendi. Üniversitemizi ve ülkemizi temsil etti. Sözlerimin sonunda değerli hocamız Prof. Dr. Fatma Zekiye Aşkar’a üniversitemize ve tüm bilim dünyasına kattıklarından dolayı hem kurumum hem şahsım adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın hocam; Ege Üniversitesi’nin kapıları size her zaman açık olacaktır” diye konuştu.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Uyar da Prof. Dr. Aşkar’ın Ege Tıp Anestezinin gücünün oluşmasında önemli katkılar sağladığını ifade ederek ‘‘ Değerli hocamız, hastanemizin en kıymetli çalışma alanlarından olan Göğüs Kalp Damar Cerrahisinin bugün ulusal ve uluslararası alanda gelmiş olduğu noktanın vazgeçilmez bir parçası olan ‘‘ Kardiyak Anestezinin’’ kurulmasında ilerlemesinde büyük emeği bulunmaktadır. Yine Hocamıza Anestezi ve Reanimasyon alanında Ege Tıp Anestezinin gücünün oluşturulmasında, Kalp Damar Anestezi Dernek Başkanlığı Anestezi board üyeliği de yaparak çok önemli katkılar sağlamıştır’’ dedi.

Prof. Dr. Fatma Aşkar’ın  Anestezi ve Reanimasyon Kliniğinin 9 yıl yöneticiliğini yaptığı belirten Uyar, ‘‘ Hocamıza, 235 kişilik her bir çalışanı adına; yaşamının bu bambaşka döneminde canlılığının, enerjisinin, gücünün çok değerli ailesi, bizler ve siz dostlarıyla birlikte bugünden daha mutlu, sağlıklı olarak sürmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin