LİDERLER İZMİR’DEYDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

LİDERLER İZMİR’DEYDİ

Facebook'ta paylaş
19/03/2019 , 20:16:30

31 Mart 2019 yerel seçimlere 15 gün kala siyasi partilerin genel başkanları İzmir’deydi. Ak Parti lideri Erdoğan, MHP lideri Bahçeli Gündoğdu’da, CHP lideri Kılıçdaroğlu kentin güneyindeki ilçelerde miting düzenledi. Vatan Partisi lideri Perinçek’te Kiraz ve Urla’daydı.

---------------------------------------------------

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İZMİR’DE CHP LİDERİNE BİRLİKTE YÜKLENDİ!

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Cumhur İttifakı liderleri Erdoğan ve Bahçeli bir miting düzenledi.

İkbal Kabacı’nın kaleminden miting notları:

Cumhur ittifakının ilk mitingi 17 Mart Pazar günü Gündoğdu Meydanı’ndaydı.

Emniyet kayıtlarına göre mitinge 120 bin kişinin katıldı.

Mitinge katılanlar alanda hayli coşkulu ve heyecanlıydı.

Miting alanında yalnızca Türk Bayrakları vardı. Ay yıldızlı al bayraklar alanı adeta gelincik tarlasına döndürürken güzel bir tablo meydana getirdi.

Sosyal medyada o anlarda bazılarını kalabalığı yarısı Suriyeli şeklinde ifadelerde bulunulması buraya katılanlar tarafından cahilce bulundu. Oysa kalabalıklar arasında yaşam sözüm ona yaşam tarzına müdahale edilenler ile müdahale edilmeyenler yan yanaydı!

Mitingde ilk konuşan Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’di.

Zeybekci konuşmasında İzmir’in CHP’li belediye başkanlarına yüklendi. Zeybekçi “İzmir denilince akla 3Ç geliyor! Bunlar Çukur, Çöp ve Çamur! Ben bunlara bir Ç daha ekliyorum: Çarpık yapılaşma! Dünyanın en pahalı suyunu İzmirli içiyor. Biz geldiğimizde yüzde 50 indirim yapacağız. İşsizliğin yüzde 26,5 ile en yüksek olduğu il! Yani her 4 gençten biri işsiz. Biz istihdam yaratarak bunu en aza indireceğiz. Öğrenci biletlerine yüzde 50 indirim yapacağız. Ulaşımda 90 dk olan tek bilet uygulamasını 120 dakikaya çıkaracağız. İzmir Büyükşehir adayı Seferihisar’da belediye başkanı iken 30 dönümlük eşek adasını 1 milyon 350 bin liraya ye sattı. Aman dikkat edin Saat Kulesi’ne sahip çıkın. Onu da satar.

Gündoğdu’da liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşma yaptı. Bahçeli konuşmasında Türkiye’nin beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı olarak ecdatlarından güç alarak milli beka için bir araya geldiklerini ifade etti. Yeni Zelanda’da Müslümanların Cuma Namazı kıldığı sırada İslami fobi içinde olan terörist tarafından katledilmesini lanetledi. Bahçeli “Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde ‘’Türk yiyici“ ifadesi gözlerden kaçmamıştır. Karşımızda bir teröristten daha ötesi var. Ey Haçlılar! Gelin de sizi kanınızda boğalım. Biz buradayız.Hadi gelin!”

Cumhur Mitingi’nde son sözü alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Erdoğan CHP’nin İzmir büyükşehir belediye başkanın adayının Kandil adayı olduğunu ve oradan icazetler aldığını iddia etti. Erdoğan “İzmirlilerin buna en güzel cevabı onlara İzmir’de kaybettirmektir” dedi. HDP genel başkanı Sezai Temelli’yi eleştiren Erdoğan “Bu adam Kürt bile değil. Kürdistan diyor! Bu topraklarda Güneydoğu Anadolu bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi var. Size soruyorum ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Ey! Sezai sen Kürdistan istiyorsan Irak’ın kuzeyin de var oraya defol orada yaşa!”

------------------------------------------------

KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ VE TORBALI’DAYDI.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’in güney ilçelerinden ve tarımsal üretimleriyle bilinen Ödemiş ve Torbalı’daki bölge mitinglerinde konuştu.

 

Ödemiş’te vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elinde meşhur Ödemiş patatesini tutarak, “17 yılın sonunda bu millet neden soğan kuyruğuna, biber kuyruğuna, patates kuyruğuna girdi? Diyorlar ki, ‘bu varlık kuyruğu’. Bu kuyruk varlık kuyruğu olsa kuyruğun en başında seni görürüm zaten. Sen önce yerini alırsın” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin verimli topraklarına ve üretici insanlarına rağmen patates ithal edecek noktaya geldiğini vurgulayıp Hükümet’e yüklendi.

 

İzmir programı çerçevesinde Bergama ve Aliağa’nın ardından Ödemiş’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesi Yeniköy kahvelerinde vatandaşlarla çay içti. Girdi maliyetlerinden dert yanan üreticilerle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra Hükümet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi.

 

 “BÖYLE BİR İNSANLIK DIŞI BİR KATLİAMI BÜTÜN DÜNYA GÖRMELİ”

Sözlerine, “Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Sizler için mücadele edeceğim” diye başlayan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin barışı, bu ülkenin kardeşliği için bedeli ne olursa olsun; bu ülke insanları, bayrağımız, vatanımız için bu mücadeleyi yapacağız. Her evde huzur, bereket, mutluluk olsun, her evde insanlar huzur içinde yaşasın. En büyük arzumuz budur. Bunu el birliği ile, gönül birliği ile yapacağız. Kavgasız, dövüşsüz, kimseye kin tutmadan, Yunus Emre’nin yolundan giderek. Dünyanın pek çok yerinde kavgalar oluyor. Asla kabul edemeyeceğiz katliamlar oluyor.

Yeni Zelanda’da insanlar ibadetlerini yerine getiriyor, bir kişi çıkıyor elinde makineli tüfekle insanları tek tek öldürüyor. İnsanlığa sığmayan bir katliam. Hep birlikte lanetlemek lazım. İnsan olan herkesin bu katliamı lanetlemesi lazım. Biz de CHP olarak her ortamda lanetliyoruz. Böyle bir insanlık dışı bir katliamı bütün dünya görmeli. Bütün dünya görmeli ki inanç üzerinden siyasetin ne kadar yanlış olduğunu görmeli. O insanlar sadece Allah’a dua etmek için oraya gidiyor. Üç arkadaşımızı CHP olarak görevlendirdik ve Yeni Zelanda’da cenaze törenine katılacaklar” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sandığa gideceğiz. Bugüne kadar hangi partiye oy verirse versin hiçbir vatandaşı ‘neden bu partiye oy verdin, bu partiye oy verdin’ diye suçlamadım. Suçlamaya da hakkım yok zaten. 17 yılın sonunda bir noktaya geldik. Ak Partiye oy verenlere sesleniyorum; geçmişte sandığa gidip AK Partiye oy verdiler. 17 yıl tek başına iktidar oldular istedikleri kanunu çıkardılar. 17 yıl istedikleri valiyi, kaymakamı, müdürü tayin ettiler. 82 milyondan da vergi topladılar. Dünyanın borcunu yaptılar. Faizlerini ödüyoruz. 16 yılda Londra’daki bir grup tefeciye ödediğimiz faiz 149 milyar dolar. İşsizlik aldı başını gidiyor, mutfaklarda yangın var.”

 

 “17 yıldır tek başına yönetiyorsun, 17 yıl ne istediysen verdik, ‘tek başıma yöneteceğim’ dedin, eyvallah. Sonra fabrikaları sattın, peki 17 yıl sonunda bu millet neden soğan kuyruğuna, biber kuyruğuna, patates kuyruğuna girdi?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki, ‘bu varlık kuyruğu’; varlık kuyruğu olsa kuyruğun en başında seni görürüm zaten. Sen önce yerini alırsın. Bizim dedelerimiz pamuk, tütün, buğday ihraç ettiler. Gelirle fabrika kurdular. Fabrikaları satıp domates, tütün ithal ettiler. 2018 rakamlarını vermek istiyorum. Yunanistan’dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal etmişiz. Bu ülkede pamuk ekecek yer, işçi, güneş, su mu yok? 28 milyon dolarlık buğday ithal edildi. Hani Anadolu buğday ambarıydı. 13 milyon dolarlık tütün ithal edildi. Tütün bitti. Batının egemen güçleri, ‘çiftçiye doğrudan gelir desteği vereceğiz’ dedi. Ekmeğe ihtiyaç oldu, batının egemen güçleri, ‘ne isterseniz biz size veririz’ dedi. 200 bin ton sıfır gümrüklü patates ithal ediyoruz” diyerek elindeki Ödemiş patatesini gösterdi.

 

Geçen yıl 1 milyon 11 bin kişinin bir yılda işsiz kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “İşsizliği yenmenin bir yolu var; o da üretmektir. Üreten Türkiye güçlü Türkiye’dir. Elin oğlunun ürettiğini tüketirseniz gücünüz olmaz. Mustafa Kemal Atatürk neden fabrikalar kurdu? El aleme bir anlamda avuç açmamanın yolunu buldu? Devasa Osmanlı İmparatorluğu neden battı? Üretimden koparıldığı için. Bilgiden koparıldığı için. Üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz. Fabrikada üreteceğiz, tarlada üreteceğiz.

 

Patates, soğan kuyruğuna fakir fukara geliyor. Salı konuşmasında çöpten yemek toplayan kadını gösterdim. ‘Vay efendim doğru değil.’ Türkiye neresine giderseniz gidin çöpten geçinen binlerce kişi var. Bilmez olur muyum? Sokakta görüyorum. 6 milyon kişi çöpten geçiniyor. Keyfine mi yapıyorlar? Birilerine el açmamak için. Bu insanlar üretse ne olur, bereket olur, Türkiye kalkınır. Bunu demokratik yollardan yapmak zorundayız. AK Parti’li kardeşlerim; senin de vicdan sorgulaması yapman lazım? Neden 21. yüzyıl Türkiye’sinde binlerce çocuk aç, yoksulluk çadırlarında insanlar kuyruğa giriyor? Oturup bir konuşmak lazım. Ak partiye oy verenlere sitemim yok ama vicdan sorgulaması yapması lazım.

 

7,5 milyon kişinin işsiz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Nasıl işsiz kaldı bu insanlar? Hani Türkiye çok hızlı büyüyordu? Ne olursa olsun umudumuzu kaybetmeyeceğiz. İzmir’den örnek verebilirim. İşte Aziz Kocaoğlu. Ne yaptı Kocaoğlu; kooperatifler kurdu. Kocaoğlu, ‘fidanları köylü üretir, onlardan alırım’ dedi. Gittiler çiçekleri yurt dışından getirdiler. Kocaoğlu, ‘ben kendi vatandaşımdan alırım’ dedi. Sütte, peynirde aynı şeyi yaptı. Doğum yapan her aileye süt bırakıyor. Süt üreticisi kazanıyor, çocuğu olan aile kazanıyor, Türkiye kazanıyor ama dışarıdan getirirseniz biz kaybediyoruz sadece. Geçmişteki Tarım Bakanı’na Fransız tarımına katkısından dolayı Fransız şövalye nişanı verdiler. Geldi bunu da internet sitesine koydu.”

 

Konuşmasında ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, Milliyetçilik, ülkücülük eyvallah. Milliyetçilik, vatanı, bayrağı sevmektir. Üretmek demektir. Herkesi bağrına basmak demektir. Ülkücü kardeşlerim bana şunun cevabını versin; dünyanın hangi ülkesinde hangi devlet kendi silah fabrikasını yabancı orduya satmıştır? ‘Satmadık 25 yıllığına Katar ordusuna kiraladık.’ Karar Resmi Gazete’de çıktı. Kendi ordusuna silah üreten fabrikayı yabancıya satanı destekleyene ‘milliyetçi’ denmez. 25 yıllığına yüzde 49.9’unu satandan milliyetçi, vatansever çıkmaz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ödemiş adayı Mehmet Eriş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Tunç Soyer’i yanına çağırarak her mahalleye her semte ayrımsız hizmet sözü istedi. Millet İttifakı CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, “Efe sözü veriyorum” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP’li belediyelerde uygulanan 2200 lira asgari ücretin Ödemiş’te de uygulanmasını istedi. Eriş, geçtiğimiz günlerde belediye işçileriyle gerçekleştirdiği buluşmada olduğu gibi Hükümet Meydanı’nda da asgari ücreti 2 bin 200 liraya yükseltme sözü verdi.

 

Kocaoğlu’nun 35 bin haneye gidip patates soğan teslim ettiğini, bunu yaparken kimseyi teşhir etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu’nu da yanına alarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdi o şükran duyulması gereken bir belediye başkanı. Hepinizin huzurunda ona teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim belediye başkan adaylarımızın olmadığı yerde İYİ Parti var. Bizim olmadığımız yerde İYİ Parti’ye oy vereceğiz.”

 

Millet İttifakı CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer bir haftalık aranın yeniden halka hitap ettiği Hükümet Meydanı’nda, Aziz Kocaoğlu’nun yerelde kalkınma için başlattığı çalışmaları daha da ileriye taşıma, üreticiden daha çok alım yapma sözü verdi.

Miting alanını dolduran vatandaşları selamlayan Millet İttifakı CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş de Ödemiş’in sütün, peynirin, süs bitkilerinin, fidancılığın ve en önemlisi ‘kompirin’ başkenti olduğunu belirterek yeni dönemde üreticinin emeğini korumak ve katma değerini artırmak için hep birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu vatandaşların yoğun ilgisi arasında aracına güçlükle ilerleyebildi. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu ile ‘selfie’ yapabilmek için birbiriyle yarıştı. Kılıçdaroğlu, Ödemiş’in ardından Torbalı’da da vatandaşlara seslenip yerel seçimler için destek istedi.

 

KILIÇDAROĞLU TORBALI’DA İSMAİL UYGUR’A “BAŞKANIM” DİYEREK HİTAP ETTİ.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “İzmir milletvekili olmaktan da gurur duyuyorum. Sizinle kısa bir sohbet yapacağız. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Gideceğiz sandığa oyumuzu kullanacağız. CHP’li olan yerlerde CHP’li, İYİ Partili olan yerlerde İYİ Partili başkanları seçeceğiz. Demokrasiye sahip çıkma iradesini hep birlikte göstereceğiz. Mustafa Kemal’in Türkiye’sinde demokrasiyi yeniden canlandıracağız. İsmail Bey’i dinledim. Artık ona aday demiyorum. Seçtikten sonra geleceğim, bir çay kahvesini içeceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız istihdam yaratacaklar. Her mahalleye bir kreş yapacaklar. Çalışan kadınlar çocuğunu güven içinde bırakmalı. Kadın çalışmıyorsa onun da gezmeye hakkı var. Onun da çocuğunu güven içinde bırakacağı bir güvene ihtiyacı var. Kreş en az 10 kişinin çalışacağı alanlar demek. Yeni iş alanları yaratacak. Sarayda oturanlar kavga istiyor. Biz barış istiyoruz, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biz yaşam felsefemizden dolayı tüm insanları kucaklarız” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Torbalı aynı zamanda bir sanayi, tarım kenti, bunu biliyorum, işsizliğin olduğunu da biliyorum. AK Parti’ye oy verenleri, ‘niçin oy verdin?’ diye bir suçlama yapmam. 17 yıldır oy verdin, tek başına iktidar yaptın. İstediği kanunları çıkardılar. Devletin bütün kadrolarını atadılar. 17 yılsonunda bu güzel insanları soğan ve patates kuyruğuna soktular. Elini vicdanına koy kardeşim. Milletvekiliyken lojmanı kaldırdı, eyvallah ama sonra ne oldu da saray yaptırdın? 3 bin kişilik koruma ordusuyla geziyor. Bunu kendi vicdanına sor AK Partili kardeşim. İsmail kardeşime oy verip seçtireceksiniz ve o da sizin için çalışacak” diye konuştu.

 “İsmail Uygur’a oy verirken bir tane daha oy vereceksiniz” sözleriyle devam eden Kılıçdaroğlu, “Tunç Soyer’i de Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız. O Aziz Hoca’dan güçlü bir bayrağı devraldı. Aziz Hoca büyük şehirlerin projelerini örnek aldığı bir başkan olmuştur. Her türlü desteği vereceğiz. İzmir Türkiye’nin gerçekten Batı’ya açılan kapısı olacak. O bir marka yaptı, bunu devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

İSMAİL UYGUR:NEREDE KALMIŞTIK?


2009-2014 döneminde başkanlık koltuğunda oturan Millet İttifakı’nın Torbalı Belediye Başkan Adayı CHP’li İsmail Uygur, “Ülkemiz ve Torbalımız, İzmir’imiz için çok önemli bir seçim sürecine giriyoruz. Bu olağanüstü önem verdiğimiz seçimleri mutlaka sizlerle birlikte el ele mücadele ederek Allah’ın izniyle kazanacağız. Hep birlikte çalışacağız. 5 yıl önce mahkeme kumpasıyla gasp ettikleri belediyemizi geri kazanacağız. Bunlar sadece gasp etmekle kalmadılar, belediyeyi batırdılar, talan ettiler. Bir mahalle kadar konut imarlı arsalar satılmış. Bütçe çökertilmiş, faize muhtaç kalmış, bankamatikçi personelin doldurulduğu bir belediye… Bu belediye bu zihniyetten kurtarılmayı bekliyor, kurtaracağız. Evet belediyeyi batırdılar, işimiz zor. Ama hiç kimse kuşku duymasın, daha önce nasıl başardıysak yine öyle başaracağız, belediyemizi toparlayacağız. Talip olduğumuz görevin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama sizlerin, oy veren herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biz Torbalı’nın geleceğini düşünen herkesten oy istiyoruz. Söz veriyoruz ki asla ve katiyen bize oy verenleri pişman etmeyeceğiz, sizin başınızı önünüze eğdirmeyeceğiz. Hep birlikte yeniden başlayacağız. Nerede kalmıştık? 1 Nisan günü Allah’ın izniyle kaldığımız yerden başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İZMİR’İ DÜNYA MARKASI YAPMAYA GELİYORUZ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İsmail kardeşim çok tahrip olmuş bir belediyeden bahsetti. Ama ben çok şanslıyım, 15 yıl boyunca Türkiye’ye örnek olmuş, sosyal demokrat bir belediyeden görevi devralacağım. Öncelikle Aziz Başkan’ı saygıyla selamlıyorum. Onun koyduğu çıtayı bir adım daha öteye götürmek, Torbalı’yı, İzmir’i dünya markası yapmaya geliyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Sizlerin hak ettiği yaşam kalitesi seviyesini yükselteceğiz. 1 Nisan sabahını dört gözle bekliyorum, iple çekiyorum. Hepinizi aşkla selamlıyorum” dedi.

-----------------------------------------------------------------------------------

VATAN PARTİSİ LİDERİ KİRAZ VE URLA’DAYDI

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ANKETLER SÖYLEMİYOR”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, cumartesi günü İzmir’de Kirazlılarla buluştuktan sonra pazar günü ise Urlalılara hitap etti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu ve  Vatan Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Eski Milli Futbolcu Cenap Yener de buluşmada bulundu.  Buluşmada konuşma da yapan Yener, Urla’ya dair projelerini anlattı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, iki günlük İzmir programını tamamladı. İlk gün Kiraz Köprübaşı’nda halka hitap eden Perinçek, ikinci gün ise Urla Toprak Sahne Tiyatrosu’nda Urla halkıyla buluştu. Pazar günü Urla’da yapılan buluşmaya yüzlerce vatandaş, Doğu Perinçek’i dinlemeye geldi.

 

Necati Cumalı Sahnesi’nde yapılan buluşma, başta Mustafa Kemal  Atatürk olmak üzere şehitler huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk olarak Vatan Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Eski Milli Futbolcu Cenap Yener, sözlerine başladı. Yener,  “Urla, kuvayı milliyenin ilk başladığı yerlerden biri. Türkiye'nin şu an ki duruma gelmesinde en önemli harclardan biri” diyerek Urlalılara seslendi. Yener, “Bazı partiler her türlü konuda maddi, manevi yönden Vatan Partisi’nin önünü kesmek için her türlü engeli koymaya çalışıyor ama şunu bilmiyorlar ki biz Mustafa Kemal'in ecdadıyız. Biz 19 Mayıs’ta Samsun'a basan yanında üç, beş kişiyle bu ülkeyi bu hale getiren Urlalılarız. Bize hiçbir baraj, engel tutmaz.  Maalesef CHP, Urla’yı beş, altı dönemdir yönetiyor ama bana göre onlar kendilerini tatmin etmişler. Bunu silmemiz gerekmiyor mu ? Ben buraya kaybetmeye değil, kazanmaya geldim. Ben spordan geldim, kaybetmeye alışık değilim. Biz kaybetsek de kazanırız. Urla’yı 31 Mart’tan itibaren hep beraber yöneteceğiz” diyerek kaybetmeye değil, kazanmaya geldiğini vurguladı.

 

“Mevcut belediye Urla’yı hatırlamamış”

Yener, “İnsanlar hatırlandıkça güzeldir. Bana göre mevcut belediye Urla’yı hatırlamamış. Urla’nın hiçbir plajında bir tane mavi bayrak yok  Neden ? Çünkü deniz ve kıyısındaki yerler rantçılara parsellenmiş. Biz rantçılara değil, halka hizmet vermeye geliyoruz çünkü biz halkçıyız. AKP, dikey binalar getirecekmiş. Urla'yı infal etmenin başka yöntemi yok zaten. Bunu kabul edecek miyiz? CHP, peki Urla’da ne yapıyor. Eğer orada oturup belediye başkanlığı yapmaksa mesele onu herkes yapar. Biz buraya şapkaımızı koysak kazanırız diyorlar. Buna müsaade edecek miyiz? Urla’nın asfalt yollarının halini gördüm. Urla buna layık değil” diyerek belediye başkanlığını sadece makamda oturarak yapanlar olduğunu söyledi. “Sizler eminim ülkenin en yüksek eğitim seviyesine sahip insanlarsınız. Bizler sizi layık olduğunuz yere tasıyacağız. Bizlere destek olun. Bizlerle beraber yürüyün diyorum. Biz hep beraber bu yolda yürüyeceğiz, işte orada Urla bizim olacak” diyen Yener, Urla’nın Vatan Partisi’nin olacağını belirtti.

 

“Cenap Yener, önderliğinde örnek bir Urla yaratacağız”

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Yener’in konuşmasının ardından kürsüye çıktı. Perinçek, sahneye çıkarken alkışlarla, ıslıklarla karşılandı. Perinçek, “Urlamızın değerli aydınları, üreticileri hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sizler seçkin insanlarsınız, fikirleri olan güvenilir, güçlü insanlarsınız” diyerek Urlalıları selamladı. “Sporda karakter, vicdan, ahlak, kişilik, formaya bağlılık çok önemli. Onun için buraya katılımları ile bize esin verdiler. Biz de o ahlakı örnek alacağız. Cenap arkadaşımız buraya coşku getirdi, bize coşku lazım. Türkiye, bu zor süreçten coşkuyla çıkabilir. Cenap Yener, iyi bir sporcu olduğu gibi iyi bir aydınımız da. Cenap Yener arkadaşımızın önderliğinde örnek bir Urla yaratacağız” dedi.

 

“Üreticiler böyle gitmez diyor”

“Değerli arkadaşlar, buraya gelmeden önce üretici kentlerinden geliyoruz. Bursa’sı Manisa’sı, Kiraz’ı,  Denizli’si,  Kumluca, Fenike, Trabzon, Ordu, Alanya ve Anadolu bozkırımız. Hep oralarda üreticiler ile konuştuk. Sanayicimizle görüştük. Hepsinin ortak söylediği şudur. Böyle gitmez. Demek ki Türkiye büyük bir kararın eşiğinde. Bir sistem gelmiş, tıkanmış yürümüyor. Ekonomi borca batmış, her yıl 50 milyar dolar civarında dış ödeme borcumuz var, iki yakamız bir araya gelmiyor. Fabrikalarımız dışarıdan ithal edilen mallarla çalıştığı için iflas noktasına gelmiş. Önemli sanayicilerimizle görüşüyoruz. Hepsi borç batağında. Bugünkü hükümet bu durum karşısında çaresiz” diyen Perinçek, ithal etme ve borçlanma politikasının Türkiye’yi bu duruma soktuğunu söyledi.

 

“Oy pusulasında gözükenler, gerçek alternatif değil”

 

Perinçek, “Oy pusulasında gözükenler, gerçek alternatif değil. Türkiye'nin geleceğini anketler söylemiyor. Türkiye’nin geleceğini anketlerden, oy pusulasından göremiyoruz. Bu durum neye benziyor? Mustafa Kemal, bandırma vapuruna binmiş ama oy pusulasında Mustafa Kemal yok. Doğu'da Ermeni çeteleri var, ülke işgal altında ama tarihsel süreçte ya istiklal ya ölüm var. Anketlerde ya istiklal ya ölüm yok ama Türkiye'nin gerçeginde o var. Vatanımızı bütünleştirmek, terörün kökünü kazımak, FETÖ ve PKK’yı kazımak, Türkiyemizin her yerine barış getirmek var önümüzde. Bu anketlerde gözükmüyor ama önümüzde var, bu durum kaçınılmaz. Vatan Partisi olarak zamanımız gelmiştir, gübrelerimiz gelmiştir. Tarihin bize çok büyük sorumluluk getirdiği bir dönemdeyiz. Bunun bilincinde olacağız” diyerek Türkiye’nin geleceğinin anketlerden, oy pusulalarından görülmeyeceğini söyledi.

 

“ABD ve İsrail, namlularını bize çeviriyor”

Perinçek, konuşmasında Mavi Vatan tatbikatına da değindi. Perinçek, “Mavi vatanımıza sahip çıkacağız. İzmir o mavi vatanın en önemli kenti. Allah vermiş bize bir körfez, onu değerlendirmek, ona yönelen tehditleri göğüslememiz gerekiyor. Bir yıldır ABD ve İsrail, Doğu Akdeniz’de tatbikat yapıyor. Namlularını çevirmiş bize. Amerika'nın 6. filoları, Türkiye'ye yönelik akdenizdeki petrolü, doğal kaynaklarını almaya, el koymaya bakıyorlar. Mavi Vatan’daki Mehmetçiklerimize selam yolluyoruz. Türkiye hem borç batağında debelenmektedir hem de görüyoruz ki ABD, İsrail 25 bin tırla PKK’yı silahlandırıyor, donatıyor, eğitiyor, üzerimize sürüyor” diyerek Amerika’nın 6. filolarının akdenizdeki petrol ve doğal kaynaklarına el koymaya baktıklarını belirtti.

 

Perinçek, konuşmasının sonlanmasının ardından Vatan Partisi’ne yeni üye olanlara kendi elleriyle rozet taktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin