ARDA”SARNIÇLI TAPU VAATLERİNİ İRONİYLE KARŞILIYOR”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

ARDA”SARNIÇLI TAPU VAATLERİNİ İRONİYLE KARŞILIYOR”

Facebook'ta paylaş
Millet İttifakı’nın Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda genel iktidarın her seçim döneminde oy almak için tapu vaadini kullandığını belirterek “Dün akşam Sarnıç’ta yaptığım ev toplantısında oradaki vatandaşlardan biri ‘Ben artık tapu falan istemiyorum! Çünkü çok tapum oldu. Her seçimde gelip tapu verdiler. Ben artık istemiyorum. Olmayanlara versinler’ diyerek ironi yaptı”dedi.
22/03/2019 , 21:18:40

Yerel Haberci’ye bir röportaj veren Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki hafta içi yayınlanacak olan röportajında Başkan Adayı Arda Gaziemir’in başta trafik sorunu olmak üzere birçok konuda görüşlerini paylaşırken Sarnıç’ta yaşanan tapu sorunlarına da değindi.

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda Sarnıç’taki tapu sorununun uzun yıllar çözülememiş olmasından genel iktidarın yaklaşımdan kaynaklandığını söyledi. Arda sorunun her seçim öncesi vaat edilerek seçim malzemesi yapıldığını, seçimler bittikten sonra da verilen sözlerin tutulmadığı ifade etti. Yine bir seçim öncesi aynı vaatlerin ileri sürülerek oy istendiğine vurgu yapan Başkan Adayı Halil Arda şunları söyledi;

“Bu durum artık Sarnıçlı vatandaşlar tarafından ironiyle karşılanıyor” dedi. Arda vatandaşlarımız 2B ile ilgili bana da soruyor. Benim de onlara söylediğim siz ecrimisili kime ödüyorsunuz? Milli Emlaka ödüyorlar. Bu ne anlama geliyor, bu toprakların sahibi kim? Milli Emlak! Dolayısıyla burada belediye ancak işi takip edebilir! Vatandaşlar olarak burada girimde bulanabilir. Ama burada mülkiyet Milli Emlak’a dolayısıyla devlete ait olan yerler. Bu araziler zamanında vatandaşlara satılmış. Vatandaşlar buralarını bedellerini ödeyerek satın almışlardır. Ama şimdi karşılarına Milli Emlak çıkıyor ve ecrimisil (toprağın kira) bedelini alıyor. Bu tapuları vermek hükümetin görevi! Ama dün akşam Sarnıç’ta bir ev toplantısındaydım. Vatandaşın bir diyor ki ‘Ben artık tapu falan istemiyorum! Çünkü çok tapum oldu. Her seçimde gelip tapu verdiler. Ben artık istemiyorum. Olmayanlara versinler’ Tabii ki vatandaş burada bu durumun ironisini yapıyor. Burada yine görüyorum. Yine bu sorunu çözdük, seçimden sonra halledeceğiz diyorlar! Pazar günü orada mitingleri var. Yine aynı sözleri söyleyecekler. Yine oya endeksli! Peki rakip parti seçilemedi. Halil Arda belediye başkanı oldu. Şimdi söz veriyorlar ya peki seçimden sonra tapuları verecek misiniz? Ya da bütün Sarnıç rakibe oy verdi, ama diğer 12 mahalleden daha fazla oy aldığı için Halil Arda belediye başkanı seçildi. Ne yapacaksınız? O tapuları verecek misiniz? Verin! Ama orada oturan vatandaşlarımızın şunu bir kez daha hatırlamasında fayda var. Daha önce kaç tane bakan geldi, Binali Yıldırım geldi, Süleyman Soylu geldi, her seçimde geldiler, söz verdiler ve gittiler! Yine yapmadılar. Bugünde yapacakları yine aynı şey! Bu konuda İzmir milletvekilimiz sayın Erdal Aksünger Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önergeler verdi, öneriler verdi. Ancak hepsi AKP oylarıyla ret edildi. Şimdi yine aynı şeyleri fırından çıkarıp halkın önüne sunacaklar. Ama ben görüyorum ki Sarnıç’ta yaşayan vatandaşlarımız artık her şeyin farkında. Ve bu seçimde gereken cevabı vereceklerini görüyorum.”

 

 

 

Kahraman
24/03/2019 , 15:44:52
Köprü
Bütün aşklar tatlı başlar. İBütün temennimiz verilen sözlerinin köprünün sonunda bitmez.
Sarnıç
22/03/2019 , 21:27:43
Atatürk
Doğruya doğru. 16 yıldır her yıl tapu dağıtıyorlar.tapuda yok oyda yok.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin