HALİL ARDA’DAN MEYDANDA COŞKULU MİTİNG
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

HALİL ARDA’DAN MEYDANDA COŞKULU MİTİNG

Facebook'ta paylaş
Gaziemir’de ilk seçim mitingi Millet İttifakı Adayı Halil Arda’dan geldi. Abdullah Arda Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ilçenin en büyük meydanını ellerindeki bayraklarla adeta kırmızı renge boyadı.
23/03/2019 , 21:58:47

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda ilk seçim mitingini Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda yaptı.

Binlerce kişinin katıldığı mitinge CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, Ednan Aslan, PM üyesi İlhan Cihaner ve İzmir Milletvekili Kani Beko katıldı. Ev sahipliğini CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın yaptığı mitinge İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Beyhan Mutlu, her iki partinin ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Ellerinde Türk Bayrağı ve parti bayraklarıyla meydandaki coşkuyu arttıran vatandaşlar sık sık “Başkan Arda” diyerek tezahüratta bulundular.

Halil Arda ve eşi Deniz Arda ile birlikte miting alanına toplananları selamlarken, meclis üyeleri de mikrofondan anons edildi. Her meclis üyesinin elinden tutarak vatandaşları birlikte selamlayan Halil Arda’nın bu davranışı partililerce takdir edilerek alkışlandı.

Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda mitingte yaptığı konuşmada seçim yaklaştıkça hakkında atılan iftiralar olduğunu söyledi.

Arda miting alanında şunları söyledi;

“Katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim. Coşkunuzla beni de duygulandırdınız. Seçim çalışmalarında tüm mahalleleri, sokakları dolandık. Ev toplantıları kahve toplantıları yaptık. Sosyal medyadan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Benimle birlikte çalışan başta eşim olmak üzere parti örgütümdeki herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu çalışmalar sırasında sokak kahvaltıları düzenlendi. Dokuz Eylül Mahallesi’nde sabah 5’te kalkıp börekler açtılar. Katmerler yaptılar, bükmeler pişirdiler. Yüzlerce vatandaşımızla sokakta kahvaltılar yaptık. Sohbet ettik, dertlerini dinledik. Yine Atıf Bey Mahallesi’nde sokak kahvaltıları düzenlediler. Beni desteklediklerini açık açık söylediler. Sevgili dostlar! Bizler iyi insanlarız. Gaziemir’de yaşayan çok insanla tanıştım bu süreçte! O kadar bir birinden güzel insanlar yaşıyor ki bu ilçede aday olduğuma o kadar çok sevindim ki anlatamam size! İyi ki aday olmuşum. Çok değil bir hafta sonra bana vereceğiniz emaneti kalbime, aklıma kazıyorum. O emanetiniz hiçbir zaman unutmayacağım. Asla emanetinize ihanet etmeyeceğim! Asla aldığım terbiyeyi ahlakı bozmayacağım. Sizlere layık bir belediye başkanı olacağım. Bu süreçte benimle ilgili inanılmaz iftiralar uydurulmaya başladılar. Önce şunu dediler ‘Hali Arda sokak hayvanlarını öldürecekmiş!’, benim gibi bir hayvan severe söyledikleri bu! Tertemiz bir insanım. Siyasetin aydınlık yüzlü insanlarıyız. Bu tutmadı! Bir hafta sonra ‘Halil Arda Kürtlerin oylarına ihtiyacım yok demiş’, böyle bir iftira attılar tutmadı! Geçen gün duydum ‘Halil Arda Romanların oyuna ihtiyacım yok demiş’, son haftaya girdik her halde son hafta şu diyecekler ‘Halil Arda Seydiköylülerin oyuna ihtiyacım yok dedi’ diyecekler! Halbuki iki konuşmamda da ‘Canım Seydiköylüler’ dedim, eleştirenler oldu. ‘Artık Seydiköy mü kaldı, hepimiz Gaziemirli olduk’ dediler. Doğru hepimiz Gaziemirli olduk. Ama benim nüfusumda hala doğduğu yer Seydiköy yazıyor. Aslımı inkar edeceğim!”

İlçedeki tüm mahalleleri gezdiğini ve vatandaşlardan sorun ve istekleri dinlediğini söyleyen Halil Arda burada kendisini en çok etkileyen üç gözlemini aktardı. Esbaş İzban İstasyonu’nun hemen arkasında Dere mahallesi olarak adlandırılan bölgeyi dolaştığını söyleyen Arda “Burada gördüğüm manzarayı unutmam mümkün değil. Hala kanalizasyon dışarıya akıyor. Orada kanalizasyonda oynayan çocuklara şahit oldum. Sadece onların sorununu çözsem bile belediye başkanlığı bana yeter. Sarnıç’ta bir cumartesi günü tekstil atölyesini gezdim. Kadın dikiş makinesinde çalışıyor. Yanında bir bebek arabasında üç-beş aylık bir bebek, makinenin önünde 5-6 yaşında bir kız çocuğu, kadın çalışıyor çocuklar yanında! Hayrola bunlar ne arıyor yanında! ‘Çocukları bırakacak yerim yok!’ O tozlu ortamda çocukluklarını yaşayamayan çocuklar için kreş yapsam bile bu başkanlık bana yeter! Bir engelli vatandaşımız beni sosyal medyadan takip ediyormuş! Evine davet ettiler gittim. Gencecik bir kadın beş aylık hamile iken felç geçirmiş. Ama hamileliğini sağlıklı bir doğumla gerçekleştirmiş. 11 yıldır sadece üç defa evinden dışarı çıkmış. Her çıktığında hayal kırıklığıyla geri dönmüş. Çünkü her taraf engel içerisinde! Sırf o kadının düşüncesini kırmak, bu engelleri kaldırmak için belediye başkanı olsam, bu bile bana yeter!”dedi.

Kent içi trafik sorunları hakkında yapmak istediği projelerden de söz eden Halil Arda “Bir metro porjesi var. Sarnıç Hürriyet Mahallesi’nden başlıyor, tüm Sarnıç’ı içine alıyor, oradan, havaalanına ve Emlak Bank evleri sonuna, oradan Abdülhamit Yavuz Caddesi üzerinden Abdullah Arda Meydanı ve buradan Eski İzmir üzerinden İzmir Merkeze giden 17 kilometrelik metro hattı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master planında orta ve uzun vadede Gaziemir için bir metro projesi var. Bu projeyi ne kadar erkene aldırırsam kendimi o kadar mutlu hissedeceğim. Gaziemir’in bu meydanını tarihi yapılarını koruyarak retore edildiğini, altında otoparklar olduğunu onun altında da bir metro istasyonunun bulunduğunu düşünün! Güzel olmaz mı?!”     a

atıfbey mah.
27/03/2019 , 08:16:38
nerde nerde
Ne coşkusu allah aşkına, 500-600 kişilik bir parti olmuş!
Erbil Sert
23/03/2019 , 23:05:42
Tarafsız Gazetecilik
Objektif gazeteciliğinizden dolayı sizi kutluyorum Sayın Türker Küpçük.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin