ATIFBEY’DE MUHTARLIK YARIŞINDA ÇIKAN ARBEDE YARGIYA TAŞINDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

ATIFBEY’DE MUHTARLIK YARIŞINDA ÇIKAN ARBEDE YARGIYA TAŞINDI

Facebook'ta paylaş
Seçim günü yaşanan kavga ve arbede ilçenin en büyük mahallesinin farklı bir şekilde gündeme taşıdı. Muhtar adayı Zeliha Güngör ile mahalle muhtarı Fatma Zengi’nin yakınları arasında yaşanan gerilim karakolluk oldu. Olayın görgü tanıkları verdikleri ifadelerle muhtarın yakınlarını suçlarken Fatma Zengi ise olayın çarpıtılarak farklı yöne çekildiğini bu konuda son sözü yargının vereceğini söyledi.
07/04/2019 , 20:32:55

İzmir’in Gaziemir ilçesinin en büyük mahallesi olan Atıfbey Mahallesi’nde 31 Mart 2019 seçim günü yaşanan arbede önce hastanede daha sonra karakolda bitti.

Olay günü Kipa 10.Yıl Lisesi bahçesinde muhtar adayı yakınları adeta birbirine girdi. Görgü tanıkları daha sonra karakolda verdikleri ifadelerde;

Muhtar’ın kızı E.Z. diğer muhtar adayı Zeliha Güngör ile sözlü tartışmaya girdiği, o sırada bu ikili arasına gelen T.A.’ya yine orada bulunan bir başka kişi A.S.U adlı kişinin saldırdığı ve boynundaki fuları çekerek sendelettiği ve T.A.’nın o sırada yanı başında olan N.Ö. tarafından yere düşmekten son anda kurtarıldığı, bu durum sonrasında A.S.U adlı kişi oradan hızla uzaklaşmak isterken bina güvenliğini sağlayan polisler tarafından tutulduğu, o sırada olay yerine gelen Zeliha Güngör’ün oğlu E.G.’ye üç kişinin saldırdığı ve E.G.’nin üzerine çıkarak tartakladığı ve bu sırada da E.Z.’nin kaçırın bunları diyerek çevresindekilere bağırdığı iddia edildi. Muhtar adayı Zeliha Güngör’de karakolda verdiği ifadede olayın öncesinde Fatma Zingi, E.Z. ve yanlarındaki kişilerin kendisini şov yapmakla suçlayan tahrik edici sözler söylediğini, daha sonra seçim günü kendini ziyaret eden arkadaşı T.A.’nin yanına geldiği sırada, bir bayanın yanına gelerek ‘Sen Antepli’misin?’ Ben Antepliyim. Ancak senin yüzünden Antepli olmaktan utanıyorum. Dediğini bu söz üzerine de kendisine ‘ben ne yaptım ki’ utanıyorsun sorusunu yönelttiğini ve bu soru üzerine O’nun ‘Sen kapı kapı dolaşıp duygu sömürüsü yaptın’ diye konuştuğunu; O sırada arkadaşı T.A.’nın ‘ne oluyor gençler?’ dediğini bunun üzerine A.S.U adlı kişinin ‘sana ne?’ dediğini T.A.’nın bu söz üzerine ‘benim senden büyük kızım var! Nasıl konuşuyorsun?’ diye konuştuğunu, bu söz üzerine söz konusu kişinin T.A.’ya galiz küfürlerle karşılık verdiğini, T.A. ‘ne diyorsun’ diye cevap verdiği sırada gelen bir telefona cevap vermek için uzaklaştığı esnada T.A.’nın boynundaki fularından tutarak asıldığını, bunun üzerine T.A.’nın yere savurarak yumruk attığını, N.Ö. adlı arkadaşının sayesinde T.A.’nın yere düşmekten kurtardığını bu arada oğlunun yanına gelerek olayı anlamaya çalıştığı sırada bir takım kişilerin oğluna saldırdığını söyledi.

Olayın hemen ardından en yakın sağlık kuruluşu olan Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Acil Servis’inde tedavi altına alınan T.A. ve E.G.’nin durumu raporlarla tespit edildi. T.A.’nın boyunda boyunun şiddetli sıkılmasından bağlı 6 cm. ekimoz meydana geldiği Kati Rapor’da yer aldı.

Olay günü yaşanılan arbede sırasında saldırıya uğradığı söyleyen muhtar adayı Zeliha Güngör’Ün oğlu Emrah Güngör Gaziemir Polis Merkez Amirliği’ne gelerek söz konusu şahıslardan “Kasten Yaralama ve Tehdit” nedeniyle şikayetçi oldu.   

 

ATIFBEY MAHALLE MUHTARI FATMA ZENGİ:

olay çarpıtılıyor bu konuda son kararı yargı verecektir.

Adının ve mahallenin haksız yere gündeme getirilmiş olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden Atıfbey Mahalle Muhtarı Fatma Zengi bir bölgesel yayında çıkan bir haber ve bu haberde çıkan suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.

Fatma Zengi yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Muhtarlık seçimlerini haber konusu yapılmasını doğru bulmuyoruz. Mahalle sakinlerinin güvenine layık olmak ve büyük bir farkla seçimi kazanmak benim için hem mutluluk vermiş hem de sorumluluğumu arttırmıştır. Fakat basında tek taraflı ve yanlı olarak aleyhime, yakınlarıma yönelik haberler maksatlı ve kabul edilemez haberlerdir. Kaldı ki anlatılanlarda olayın oluş şekli uygun değildir ve çarpıtılmıştır ve yargı kararını verecektir. Demokrasilerde oy ile gelen oy ile gider. Benim söyleyeceğim tek şey mahalle sakinlerine verdiği destekler için çok teşekkür ederim.”

 

Şikayet dilekçesi üzerine olayı incelemeye alan güvenlik kuvvetleri olay gününde okul bahçesindeki güvenlik kamera görüntüleri ve ifade tutanaklarıyla birlikte yargıya sevk etti.

 

 

Komik:)
11/04/2019 , 17:27:59
Fatma hanımın kızı darp etmiş
Fatma hanımın kızı dediiniz kız kuş gadar ayol. Güldürmeyin. O kız kimi darp edecek. Bizde gördük olayı merak etmeyin. Olay mahkemeye giderse biz mahalle sakini olarak Fatma hanıma destek veririz. Bu böyle biline
Atıfbey mah. sakini
10/04/2019 , 19:27:42
Önce dürüstlük
Atıfbey mahallesi sakini olan bir başka komşum yukarıda anlatılan olayın bir kısmına şahit olmuş ve bana da bahsetmişti. Olayın aslını tam bilmiyoruz fakat Zeliha hanımın oğlunun o kızlar nerde getirin buraya diye bağırarak feryat ettiği daha sonra Fatma hanımın bir yakını bey tarafından ne yapacaksın sen o kızları sahipsiz mi zannettin dediği. Oğlunun beyfendiyede öfkeyle sözler söylediğini, sonrada beyefendiye yumruk attığını, bunu gören ortamdaki bir başka erkeğinde ayırmak için olaya girip kavganın ilerlediğini anlatmıştı. Yukarıdaki yazıda Zeliha hanımın oğlunun da yapmış olduğu olumsuzluklardan hiç bahsedilmemiş. Olayların hepsini bilmiyoruz ama sanki Bi tarafınki eksik anlatılmış. Bu da komşularla kafamızda soru işareti bıraktı.
Burak Özen
08/04/2019 , 11:18:42
Ahlaksızlık
Sen eşini ve annesini kaybetmiş bir kadına kocanın ve annenin kanı üzerinden oy toplamaya çalışıyorsun diye alçalabiliyorsan, annesi tekrar muhtar adayı olan kıza \"senin annen şovmen kızım\" diyecek kişilikteysen ve bunu bana demiş olsan ortalığı dümdüz ederdim. Dua et ki karşında gayet efendi insanlar var. Ciddi şekilde biri bana bunları söylese 193 boyunda 102 kilo ağırlığında bir adamım. Bu hakareti yapanın üstüne kabus gibi çökerim, kalkmam. Bu kadın yüzde 75 ile muhtar seçildi. Atıfbey mahallesi insanı sağduyulu aklı başında Gaziemirin en güzel insanlarındandır. Neyin samimi olduğunu neyin sahte olduğunu çok iyi bilirler. Yüzde 75 de sağlam kapak olmuş. Bir dahaki seçimde yüzde 90 olur inşallah.
Gaziemir olay
07/04/2019 , 21:37:25
Fatma hanım olayı çarptırıyorlar demiş amaaa ben birebir orada olarak söylüyorum ki çarptırma falan yok Fatma hanımın yakınları bayaa bayaa insanlara saldırdılar hele ki kızı
Gaziemir
07/04/2019 , 21:20:14
Önce sağlık ve saygı
Fatma hanımın yakınları çok saygısızca ve şiddet uygulamışlar, Fatma hanımın suçu olmayabilir ama yakınları ceza alabilir, karşı tarafı darp etmişler. Hem olay tabiki basına yansıyacak\r\n\r\n

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin