“Üretici ve Tüketici Aynı Gemide”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

“Üretici ve Tüketici Aynı Gemide”

Facebook'ta paylaş
Kuruluşunu Ocak ayı içinde tamamlayan S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP) ilk satış mağazasını İzmir - Manavkuyu Mahallesi’nde
18/04/2019 , 09:27:36

Kuruluşunu Ocak ayı içinde tamamlayan ve bugünlerde ilk satış mağazasını İzmir - Manavkuyu Mahallesi’nde ortaklarının ve tüketicilerin hizmetine sunmaya hazırlanan S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP) Yönetim Kurulu tarafından yazılı bir basın açıklaması yapılarak, “Üretici ve tüketici aynı gemidedir” denildi.

 

İMBATKOOP Yönetim Kurulu basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

 

“Bilindiği gibi, 17 Nisan 1940, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli aydınlanma ve kalkınma hamlelerinin başında gelen Köy Enstitüleri’nin kuruluş tarihidir. Ülkemize pek çok değerli insan yetiştiren bu eğitim yuvalarının anısına, her yıl 17 Nisan tarihinde anma etkinlikleri düzenlenmektedir. Köy Enstitüleri, teori ve pratiğin birlikte yer aldığı benzersiz bir eğitim modelinin adıdır. Bu karma eğitim modeli sayesinde Türkiye’de kırsal kalkınma, büyük ivme kazanmıştır.

 

İçinde bulunduğumuz günlerde üretici ve tüketici zor günler yaşamaktadır. Üretici, ürettiği üründen yeterli seviyede gelir elde edememektedir. Benzer şekilde, tüketici ise üreticinin elinden ucuza çıkan ürünleri pahalı bir biçimde satın almak zorunda kalmaktadır. Üretici ve tüketici ekonomik anlamda çok zorlanmaktadır. Esasen üretici ve tüketici aynı gemidedir. O halde Köy Enstitüleri’nde iki temel kavramın bir potada eritilerek birbirini güçlendirdiği gibi üretici ve tüketicilerin de aynı çatı altında bir araya gelip birlikte hareket etme zorunluluğu vardır. Birlikte hareket edebilmenin en kolay yolu da kooperatiflerdir. Kooperatifler yardımıyla ‘aynı geminin yolcuları’ olan üretici ve tüketiciler, bir başka ifadeyle herkes, dengeli ve adil bir işbirliği içinde olabileceklerdir. Bu işbirliği, herkesin gelirini etkileyecek ve toplumsal refaha katkı sağlayacaktır.

 

Özetlenen temel amaç doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren İMBATKOOP çatısı altında, üretici kooperatif ve birliklerinin ürünleri satışa sunulacaktır. Bu temel hedefe ulaşabilmek için başta İzmir ili ve çevre illerdeki üretici örgütleri ile görüşmeler ve protokoller yapılmaya başlanmıştır. Aynı gerekçeyle, diğer bölgelerimizin kooperatifleri ile de görüşmeler yapılmaktadır ve onların ürünleri de ortaklarımız ve tüketicilerimizin beğenisine sunulacaktır. Üretici örgütlerinin ürünleri, kooperatifimiz çatısı altında, en kısa ve ekonomik biçimde tüketicilere ulaştırılacaktır.

 

İMBATKOOP olarak, bu bilinci taşıyan her kişi ve örgütü, işbirliği ve ortaklığa davet ediyoruz. Çünkü sloganımızda dediğimiz gibi, ‘Birliğin Gücü’, birlikte hareket etmekten geçer.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin