URLA’DA ŞENLİK HAVASINDA DENİZ TEMİZLİĞİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

URLA’DA ŞENLİK HAVASINDA DENİZ TEMİZLİĞİ

Facebook'ta paylaş
Mavi denizleri korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla her yıl bahar aylarında gerçekleştirilen deniz ve kıyı temizliği etkinliğine bu yıl İzmir’in Urla ilçesinde start verildi.
25/04/2019 , 18:29:08

Urla Belediyesi ev sahipliğinde DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde yapılan temizlik seferberliği, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve gönüllülerin katılımıyla şenlik havasında geçti.

 

Urla Kent Konseyi ve çalışma grupları, TEMA Vakfı, TED İzmir Koleji, EGİAD Ortaokulu, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’ndan öğrenciler ve Johnson Controls firması çalışanlarının katıldığı etkinlik, Urla İskele Meydanı’nda başladı. Temizlik seferberliğinde Urla İskele kıyı şeridi ve Kum Denizi mevkiinde gönüllü katılımcılar tarafından kıyı temizliği, liman içi ve civarında Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Topluluğu tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Karadan ve denizden eş zamanlı gerçekleşen etkinlik sonunda yaklaşık 500 kilogram katı atık toplandı. Şenlik sonunda Urla İskele’de “Yaşasın Deniz” mesajı verilirken, cinslerine göre ayrılan atıkların doğada kaybolma süresi ve deniz ekosistemine verdiği zararlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizlerin yaşamın başlangıcı ve varlık nedeni olduğunu belirleterek, “Deniz varsa hayat var, biz varız. Temiz denizlerde yüzmek ve eğlenmek istiyorsak kıyılarımızı ve denizlerimizi korumak zorundayız. Önemli olan temizlemek değil kirletmemek. Herkesi gönüllü olup denizlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin