Binlerce İzmirli “koşamayanlar için” koştu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Binlerce İzmirli “koşamayanlar için” koştu

Facebook'ta paylaş
Dünyanın yardım amaçlı en büyük spor etkinliklerinden biri olan “Wings for Life World Run”ın 4’üncü kez Türkiye ayağına ev sahipliği yapan İzmir, tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak yaratmak için düzenlenen koşuya 9 bin kişi katıldı. “Koşamayanlar için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen yarışa katılanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlker Kozan ve Özel Kalem Sekreteri Nur Özgül yer aldı.
05/05/2019 , 21:18:19

Omurilik felcine yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla düzenlenen “Wings for Life World Run”ın, Türkiye ayağı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir'de yapıldı. Dünya genelinde 12 ülkede 346 şehirde aynı anda başlayan yarışın İzmir'deki başlangıcı Kültürpark Lozan Kapısı’ndan verildi. 9 bin yarışmacı, sırasıyla Liman, Altınyol ve Karşıyaka bölgelerinden geçerek Menemen istikametine koştu. Dünya genelinde 82 binden fazla koşucunun katıldığı yarışta İzmir, yardımseverlik konusundaki duyarlılığını yine gösterdi. “Koşamayanlar için koşuyoruz” sloganıyla her yarışmacının bağışta bulunduğu Wings For Life Run’ın bu yılki organizasyonunda, tekerlekli sandalye kategorisinde İz mir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Sekreteri Nur Özgül de yer aldı. Nur Özgül’ün itici gücü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlker Kozan oldu.

 

“Bu bir iyilik hareketi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de, yarışa Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ile birlikte katıldı.

2014 yılından beri tüm dünyada milyonlarca insanın omurilik felçlileri için aynı gün aynı saatte bir araya geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, “Koşamayanlar için koşmayı İzmir’in bir parçası haline getirdik. Omurilik felçlilerine kaynak yaratmak için böyle bir organizasyon yapılıyor biz de buna 4’üncü kez ev sahipliği yapmış olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Başkanımız Tunç Soyer'in önceki Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu gibi sahip çıkıp desteklediği büyük bir organizasyon ve 9 bin İzmirlinin katılımı da mutluluk verici. Katılamayan İzmirlilere de teşekkür etmek istiyorum onlar da kapanan yol lara sitem etmiyorlar. Bir iyilik hareketinin başlangıcı olduğunu biliyorlar. Bu bir iyilik hareketi, bir insanı sevmekle her şeyin başladığını, dünyayı güzelliğin kurtaracağını düşünen insanlarız. O güzellik dördüncü kez İzmir’den başlıyor” dedi.

 

İtici gücü Özel Kalem Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i temsil etmenin verdiği gururu yaşadığını belirten Özel Kalem Müdürü İlker Kozan, bedensel engelli olan Özel Kalem sekreteri Nur Özgül’ün itici gücü olacağını belirtti. Koşuya üçüncü kez katıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Sekreteri Nur Özgül, “İlk koşuda 9 kilometre ikinci koşuda 17 kilometre koştum. Şimdi itici gücüme daha çok güveniyorum ve daha çok koşacağım. Burada başkanımızı temsil etmek çok büyük bir mutluluk bizim için” diye konuştu.

 

Ünlüler de yer aldı

Tekerlekli sandalye kategorisindeki yarışçılar kendilerini itecek ve çekecek kişilerin yardımıyla kilometreleri kat etti. Etkinlikte aralarında motosikletlilerin yanı sıra ünlü sanatçılar Ozan Doğulu, Enis Arıkan,  Şebnem Bozoklu, Itır Esen Yağmur Ün, İlyada Alişan, Ece Yaşar, Boncuk Yılmaz Kantarcı, Ayşe Tolga, milli sporcular Yağız Avcı, Ayşe Begüm Onbaşı, Kübra Dağlı, Ahmet Arslan ve Cem Bölükbaşı gibi isimler de binlerce kişi ile birlikte koştu.

 

Meydan okudular

Wings for Life World Run İzmir, birbirinden anlamlı görüntülere de sahne oldu. “Bu bacaklar çalışacak arkadaş’ isimli kampanya ile adını Türkiye’ye duyuran omurilik felçlisi Alper Patır yürüteçle yaklaşık 200 metre yürüdü. Suya balıklama atlama nedeniyle ölümden dönen ve omurilik felçlisi olduktan sonra 30’a yakın adım atma başarısını gösteren ancak yanlış tedavi nedeniyle yeniden omurilik felçlisi olan Serhat Erönal da İzmir’deki koşuda tekerlekli sandalyesiyle yerini aldı. Serhat, iki kez kanserden kurtulan triatlet Can Üstündağ ve Noreason.co  grubundan İbrahim Koyun’un itici gücüyle koştu.

 

İsviçre’de umuda adım

Wings for Life Vakfı’nın fonladığı araştırmalar sayesinde geçen sene desteksiz ilk adımlarını atmayı başaran David Mzee adındaki omurilik felci hastası İsviçre’deki koşuya katıldı. Mzee, daha fazla omurilik felçlisinin desteksiz adımlarını atması için koşunun başlangıcında yerini aldı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da “Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi var. Bu hastalığın tedavisi var. Ama araştırmalar çok maliyetli. Wings for Life Vakfı büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyorlar. Vakfın sarf ettiği çaba bizim için umut demek. Bugün bizimle bu umuda ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Red Bull sporcularından Wings for LifeWorld Run’a destek

Ayşe Begüm Onbaşı: Bu organizasyonun bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk ve gurur.  Başkalarının iyileşmesi ve daha iyi şartlara yaşaması için adımlarımızı atıyoruz. Düşüncesi bile heyecan verici.

Ahmet Arslan: Kimsenin yakalandığı için üzülmediği koşuda bir kez daha omurilik felçlilerine umut olmak için adımlarımızı attık. Umuyoruz sonunda beklediğimiz mutlu haberi alacağız.

Kübra Dağlı: Bu koşu, dünyanın en büyük iyilik koşularından biri. Bir kişi bu koşunun araştırmalara sağladığı fonlar sayesinde desteksiz ilk adımlarını attı. Biz de daha fazlası için adımlarımızı atmanın mutluluğunu yaşadık.

Yağız Avcı: Wings For Life World Run çok özel bir organizasyon. Daha önce Yakalama Aracı’nın direksiyonunda bu organizasyona dahil olmuştum. Ve şimdi yine ‘Koşamayanlar için koşanlar’ın peşinde olacağım. Hep birlikte omurilik felçlileri için umut arıyoruz.

Cem Bölükbaşı: Bu koşu sayesinde tüm dünya omurilik felcine çözüm bulunmasına katkıda sunmak için koşuyor. Yarış çizgisinin sizi yakaladığı bu özel formatta ilk defa görev alacağım için heyecanlıyım.

 

Yağız ve Cem direksiyonda

Dünyanın en büyük iyilik koşusunda Ford Kuga Yakalama Araçlarından birini 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, diğerini de Red Bull Racing espor takım sürücüsü Cem Bölükbaşı kullandı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin