BAŞKAN ARDA:YSK KARARI DEMOKRASİYE SÜRÜLMÜŞ KARA BİR LEKEDİR.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

BAŞKAN ARDA:YSK KARARI DEMOKRASİYE SÜRÜLMÜŞ KARA BİR LEKEDİR.

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Meclisi’nde İstanbul seçimlerini iptal eden YSK’ya tepki vardı. Başkan Halil Arda, CHP’li üyeler Ünal Işık ve Levent Çağlarsu YSK’yı kınarken, Ak Partili Ali Gönen, MHP’li Selahattin Şahin kararı savundu.
07/05/2019 , 21:45:03

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde en çok oyu alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Millet İttifakı ortak adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası; Ak Parti ve MHP tarafından YSK’ya yapılan Olağanüstü Başvuru sonrasında iptal edilmesi; Ülke genelinde olduğu gibi Gaziemir gündeminin de yer aldı.

Mayıs ayı olağan ikinci toplantısının açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK’nın) 6 Mayıs’ta aldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi’nin iptal edilmesi kararını kınadı. Başkan Arda “YSK kendi oluşturduğu kurullarıyla, kendilerinin hazırladıkları seçimi, kendileri aldıkları bir karar ile iptal ettiler. Bu karar demokrasiye sürülmüş kara bir lekedir. Aynı günün 47 yıl öncesinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin ne kadar haklı ve günümüzde de hala geçerli olduğu ortadadır” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık’ta yaptığı konuşmada YSK kararını eleştirdi. Işık, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte yapmış olduğu konuşmalara göndermede bulundu. Işık “Burası muz cumhuriyeti değil. Sandıktan çıkan sonuca saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Çiçekleri kopararak baharın gelmesini önleyemezsiniz” dedi.

CHP meclis üyesi Levent Çağlarsu’da yaptığı konuşmada YSK’Nın almış olduğu kararı eleştirdi. Çağlarsu “Deniz Gezmiş idam edilmeden önce yargıcın karşısında gülmüş. Yargıç ‘ne gülüyorsun’ diye sorduğunda ise ‘arkanızdaki duvarda yazan yazıda Adalet yazıyor ona gülüyorum’ demişti. YSK’nın aldığı bu kararla herkesi kendine güldürdü” dedi. Çağlarsu konuşması sırasında şehitlere ve ölen Kadri Mısırlıoğlu’na da isim vermeden değindi. Çağlarsu “Geçtiğimiz günlerde PKK’lı teröristlerce şehit edilen askerlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bunun yanın da burada adını dahi anmak istemediğim, Kurtuluş Mücadelesi için ‘keşke Yunan galip gelseydi’ diyebilen bu sözde tarihçi içinde diyeceğim şey inşallah cehennemlik olsun” dedi.

 

Ak Parti meclis üyesi Ali Gönen’de yaptığı konuşmada YSK’nın bir anayasal kurum olduğunu söyledi. Gönen “Yapılan başvuruyu inceleyen YSK seçimden meydana gelen kanunsuzluğu tespit ederek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmiştir. Bu kararı elbette eleştirebilirsiniz. Bu karar hoşunuza da gitmeye bilir. Nitekim 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ‘367’ gibi çok eleştirilen bir karara da geçmişte imza atılmıştı. O tarihte bu kararı da eleştirmiştik. Ancak YSK anayasal bir kuruldur ve kararı vermiştir”

MHP meclis üyesi Selahattin Şahin’de yaptığı kısa konuşmada “YSK’nın almış olduğu karara beğenelim, beğenmeyelim hepimiz uymak zorundayız” dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin