DEÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

DEÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Facebook'ta paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bilim insanı veya beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz ancak bunlar sizin sadece mesleklerinizdir. Esas mesele sağlıktır, huzurdur, ailedir ve dostluktur. Ahlakınızdan, değerlerinizden ödün vermeyin” diye konuştu.
14/06/2019 , 01:29:26

                                                                                              Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük branşlarında eğitim veren Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezuniyet töreni Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü, Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu, önceki Dekan merhum Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı’nın eşi Dr. Öğretim Üyesi Münevver Büyükyazı, dekanlar, müdürler, akademisyenler, aileler ve öğrencilerin katılımı ile Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törende öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, emek vererek geçirdikleri, zorlukları aşarak yol aldıkları ve bir hayat boyu sürecek dostluklar kurdukları dört yılın ardından Dokuz Eylül Üniversitesinin onurlu birer mensubu olarak mezun olmaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

 

Öğrencilerini, sporda yetkin ve yetişmiş üniversite mezunu bireyler olarak geleceğe uğurladıklarını söyleyen Hotar, “Hak ederek kazandığınız diplomalarınızı coşkuyla elinize alacak, kendi yolunuzda ilerlemeye başlayacaksınız. Öncelikleriniz farklı olsa da sportif kazanımlarınızın hakkını vermeye çalışacaksınız. Bunu yaparken kiminiz sporla ilgili kariyerinizi ilerletmek isteyecek kiminiz farklı alanlarda yol almak için çabalayacaksınız. Sizlere değer veren bir büyüğünüz olarak, hayallerinizin peşinden koşarken hayatı bütün yönleriyle kabul etmenizi öneririm. Bilim insanı veya beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz ancak bunlar sizin sadece mesleklerinizdir. Esas mesele sağlıktır, huzurdur, ailedir ve dostluktur. Ahlakınızdan, değerlerinizden ödün vermeyin. Lütfen zihninizin bir köşesine bir büyüğünüzün önerisi olarak bunları da kaydedin. Dokuz Eylül olarak bizler de bir aileyiz; buradayız ve her daim sizlerin yanınızdayız” diye konuştu.

 

MERHUM DEKAN ANILDI

Prof. Dr. Nükhet Hotar, elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden önceki Dekan merhum Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı’yı da rahmetle andıklarını, gayretlerini ve fedakarlıklarını unutmayacaklarını söyledi.

 

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü de, mezun olan öğrencilerin ülkenin dört bir yanında hizmet edeceklerini hatırlatarak, “Atatürk’ün işaret ettiği gibi fikri hür, vicdanı hür öğretmenler olarak bu ülkenin yavrularını yetiştireceksiniz. Antrenörler olarak da Atatürk’ün işaret ettiği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı şampiyonlar yetiştireceğinize inancım tam” ifadelerini kullandı.

 

İNGİLTERE’DE STAJ ANLAŞMASI

Fakülte birincisi olarak mezun olan Atalay Eroğlu, kendisi gibi kutsal öğretmenlik mesleğini seçen arkadaşlarını tebrik ederek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak’ sözü odamın duvarında asılıdır. Çalışınca farklı kapılar açılacağına inanırım hep de öyle oldu. Üniversitemizin Erasmus staj hareketliliği sınavına antrenörlük bölümü mezunu Talat Eser arkadaşımla hazırlandık ve başarılı olduk. İngiltere’nin 4. Lig futbol takımı Crawley Town ile mezuniyet sonrası 6 aylık staj için anlaştım. Çok sevdiğimiz mesleklerimize 4 elle sarılıp çok çalışmalıyız. İnanın birçok başarı kapısı kendiliğinden açılacaktır” diye konuştu.

 

Teakwondo ve halk oyunları gösterileri ile şiir dinletisinin ardından dereceyle mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dekan Prof. Dr. Mehmet Güçlü ve Dr. Öğretim Üyesi Münevver Büyükyazı‘nın elinden diplomalarını alan öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin