Mordoğan’da plajları koruma seferberliği
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Mordoğan’da plajları koruma seferberliği

Facebook'ta paylaş
26/08/2019 , 13:16:52

 

Karaburun’da yerel yönetim ve sivil toplum el ele vererek ilçenin birbirinden güzel mavi bayraklı plajlarını temiz tutmak için örnek bir çalışmaya imza atıyor.

Mordoğan’ı Sevenler Platformu’nun öncülüğünde başlatılan ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın bizzat katıldığı kampanya, her hafta Salı günü ilçenin bir plajında gerçekleştiriliyor. İlk temizliği Mordoğan Ardıç Plajı’nda başlatan platform üyeleri, her Cumartesi günü saat 15.30’da ise Mordoğan Korsan Yatağı Plajı’nı pırıl pırıl yapıyor. 

Yerleşik nüfusu 10 bin 600 olan Karaburun’un, yaz aylarında bazı günlerde 90 binin üzerinde insanı ağırladığını hatırlatan Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan “Karaburun bizim evimiz. Yaşadığımız yerleri temiz tutmak en önemli görevimiz. Doğal güzellikleri nedeniyle doğuştan şanslı olduğumuz bu coğrafyaya iyi bakmak, en büyük sorumluluklarımız arasında.” dedi. 

 

Vatandaşa çağrı

 

İlçeye gelen vatandaşlara da çağrıda bulunan Erdoğan, doğal güzelliklerin insan eliyle kirletilmesinin geri dönülemez sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti. 

Temizlik konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini, sadece bir kampanya ile değil, toplumun ortak kullanımındaki tüm alanlarda temizlik algı ve bilincinin oluşturulması gerektiğini kaydeden Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“İlçemize konaklamak için ya da günübirlik gelen yurttaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamak bizim görevimiz. Onlardan beklentimiz, mavi bayraklı cennet plajlarımız başta olmak üzere ilçemizde bıraktıkları evsel atıkları, mümkünse kaynağında ayrıştırılmış şekilde çöp kutularına atmaları. Bu bilince hepimizin ulaşması ve atıklarımızın aynı zamanda yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunu unutmamamız gerekiyor.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin