“ZEYTİNYAĞI MEYVE YAĞI OLMANIN GÜCÜNE SAHİP”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

“ZEYTİNYAĞI MEYVE YAĞI OLMANIN GÜCÜNE SAHİP”

Facebook'ta paylaş
Zeytindostu Derneği, Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’ne katıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’nda konuşan Zeytindostu Derneği eğitimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş, zeytinyağının ‘meyve yağı’ olmanın gücüne sahip olduğunu vurguladı.
03/09/2019 , 09:56:12

Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen "24. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen, "6. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği"ne bir stantla katılan Zeytindostu Derneği, Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Öz’ün denetiminde kusurlu ve kusursuz zeytinyağlarının tadımı ve Ecz. Atilla Totoş’un gerçekleştirdiği soru-cevap gibi etkinliklerle zeytinyağını anlattı. Şenlik programı çerçevesinde İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer'in katılımcı olduğu Kırsalda Kadın İşbirliği ÇalıştayıZeytin ve Zeytinyağı ÇalıştayıKır-Kent Ağı Paneli ve Kooperatifçilik Çalıştayı gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

ZEYTİNYAĞI MEYVE SUYUDUR

Zeytindostu Derneği eğitimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Atilla Totoş Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’nda yaptığı sunumda zeytinyağının insan sağlığına olan olumlu özellikleri üzerinde durdu. Zeytinyağının her şeyden önce meyve suyu olduğuna işaret eden Totoş, “Zeytinyağı sağlıklı bir gıda olmanın yanı sıra sağlığınızı koruyan ve tedavide yardımcı olan bir gıda takviyesidir” ifadelerini kullandı. Altın sıvının, meyve suyu olmanın gücüne sahip olduğunun altını çizen Totoş,  “Rafine olmadan kullanılan zeytinyağı; alfa tokoferoller, fenolik bileşikler, terpenler, aromatik bileşenler ve karotenler olmak üzere barındırdığı yüzde 2’lik azınlık (minör) bileşenleriyle mucizevi sonuçlar doğurur. Yaklaşık 8 bin yıldır tarımı yapıldığı bilinen zeytin ve onun yaşam iksiri zeytinyağı, hasat, üretim ve saklama aşamalarında olumsuz müdahalede bulunulmadığı takdirde sizi birçok dış etkenden koruyacaktır.” diye konuştu.

Çalıştayda Zeytindostu Derneği tarafından zeytinyağı tadımı hakkında bilgiler aktarılırken tadım da yaptırıldı.

YENİ SEZONDA YENİ EĞİTİMLER

Dernek olarak yeni hasat sezonunda eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini ve çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde hizmete devam edeceklerini kaydeden Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Özkaya ise, 11-13 Eylül tarihlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen bir proje kapsamında Muğla, Milas ve Fethiye’de çiftçiye ve zeytinyağı üreticilerine; üreticilik, yetiştiricilik ve muhafaza gibi konularda bir eğitim verileceğini söyledi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin