Rengimiz Sanat Grubu’ndan birbirinden güzel resimler
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Rengimiz Sanat Grubu’ndan birbirinden güzel resimler

Facebook'ta paylaş
Resim öğretmeni Bülent Öztürk’ün önderliğinde Rengimiz Sanat Grubu, birbirinden güzel resimlerini Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde 11 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşturuyor
06/10/2019 , 12:12:23

Rengimiz Sanat Grubu’nun resim sergisi, Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde açıldı. 11 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşacak sergide Bülent Öztürk, Serdar İlter, Jale Ersoy, Tülay Erbaysal, Neşe Almasulu, Figen Yılmaz, Suna Genç, Gülay Karaçelebi, Pınar Sözer, Rezzan Demirhan, Nihal Güven, Dilek Aydın, Emine Erdoğan, Veysel Çağlar, Feramuz Alev, Ayşin Tetik, Ayten Baysal, Nursel Şahin, Filiz Yapıcı, Tülay Önerler, Şenay Türkgülü, Dilek Taşçı, Tülay Şıvgın, Nuran Yeniyurt, Selma Saygılı, Şükrüye Şenbak’ın resimleri sergileniyor.  Profesyonellerin çalışmalarını aratmayan Rengimiz Sanat Grubu’nu, resim öğretmeni Bülent Öztürk’ün eğitmeni olduğu 35, 70 yaş arası ağırlıklı olarak kadınlar oluşturuyor. Grup, Narlıdere Halk Eğitim kursiyerlerinden oluşuyor. Yağlı boya, akrilik gibi farklı tekniklerin kullanıldığı sergide insan figürlerinin yanı sıra çiçekler, ağaçlar, hayvanlar, özgün yapısını korumuş beldeler, köy ve şehir yaşantısı, denizde geçen yaşamlar, kapılar resmedildi. Soyut resimlere de yer verildi. Resim öğretmeni Bülent Öztürk, tüm kursiyerlerle çok çalıştıklarına dikkat çekti. İyi resimler seçtiklerini belirterek, “Resimlerdeki hataları buluyorum. Hata buldukça resimler güzelleşiyor. Kursiyerlerimiz arasında beş yıldır gelen de var, bir yıl gelen de var. Kursa ara verip sonrasında  gelenler de oluyor. Biz bir aile gibi güzel bir ortamda kedimizle birlikte çalışıyoruz. Resim yapmak rehabilitasyonu da sağlıyor. Güzel arkadaşlıklar kuruluyor” dedi.

Sergide resimleri bulunan Jale Ersoy,  öğretmenleri Bülent Öztürk’ün iyi bir eğitimci olduğuna vurgu yaparak, “Hem bu kursta grup çalışmalarında yer alıyorum hem de bireysel olarak da çalışıyorum. Resim yapmayı seviyorum” dedi. Sergide resimleri bulunan Neşe Almasulu da çocukluğundan bu yana resim yaptığını belirterek, “Bu kurs bana bir kapı açtı. Altı yıldır resim kursuna gidiyorum. Bülent öğretmenimiz bizi hep destekliyor. Benim temalarım genelde yaşamın içinden, sokak, kapılar” diye konuştu.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin