Temizlik işleri araç alımında, Arda’dan “bir taşla bir kaç kuş!”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Temizlik işleri araç alımında, Arda’dan “bir taşla bir kaç kuş!”

Facebook'ta paylaş
İlçedeki Temizlik İşleri’nin kendi ekip ve ekipmanlarıyla yapacağını açıklayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 6,3 milyonluk araç alımı yaparken bu araçları DMO aracılığıyla tek bir lira KDV’de ödemeyecek. Üstüne üstlük yüklenici firmada belediye ye 2 adet kamyonet hibe edecek.
27/10/2019 , 19:58:58

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yeni dönemle birlikte ilçenin temizlik işlerini tamamen kendi ekip ve ekipmanlarıyla yapılacağını ilan ederken bu yöndeki teknik çalışmalarına da hız verdi.
Uzun yıllardır ilçedeki temizlik işlerinin taşeronlar tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Arda “Yeni dönemle birlikte bu duruma bir son vereceğiz. Son çıkarılan yasa ile birlikte taşeron sistemi son bulsa da, belediyen elinde yeterince çöp toplama aracı ve ekipman bulunmadığı için yine bu araçlar belediye tarafından taşeron firmadan kiralanıyordu. Belediyeye alacağım araçlarla buna da son vereceğim” dedi.
Yeni araç alımları için belediye meclisinden kredi kullanma yetkisi aldığının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Bunun için ilk olarak İller Bankası'na başvuru yaptık. Ancak İller Bankası'ndan 'Karadeniz'de yaşan sel felaketleri nedeniyle kaynak kullanımı sıkıntısı' olduğundan bu konuda olumlu yanıt alamadık. Bunun üzerine ilçemizdeki özel bankalarla görüşmeler yapıldı, teklifler alındı. En uygun teklifi veren TEB ile anlaştık. Kredimizi kullandık. Kredi hesabımıza geçer geçmez araç alım için en güvenli ve sağlam yol olarak tedarikçi kurum olan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile anlaştık. Alacağımız araç ve ekipmanların bedeli olarak 6,3 milyon lirayı DMO hesabına aktardık. Bu yöntem ile araç ve ekipman alımı için tek bir kuruş KDV ödemeyeceğiz. Bu da bizim için önemli bir avantaj oldu” dedi.
Alınacak araçlarla ilgili her türlü işlemin tedarikçi olan DMO ü-zerinden yürütüldüğünü söyleyen Başkan Arda “Araçlar onların belirlediği firmalardan alınıyor. Ekipmanlar daha sonra araçların üzerine monteleniyor. Bu da belirli bir süreci gerektiriyor” dedi.
Bazı çevrelerin belediyenin maddi sıkıntıda olduğu bir dönem-de araç alımı için 6,3 milyon lira kredi kullanımını eleştirmesi konusuna da değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda şu ifadeleri kullandı; “Taşeron firmanın araçlarını kiralamak için her ay 500 bin lira ücret ödediğimizi düşünürsek bir yılda zaten 6 milyon lira ediyor. Biz bir yıllık kiralamaya ödeyeceğimiz paraya belediyeye yıllarca kullanacağı araç ve ekipman alıyoruz. Bunu alırken de bir kuruş KDV'de ödemiyoruz. Araçların tedariki sağlayan da bir devlet kurumu. Böyle olduğu halde araçlarını alacağımız firmada Gaziemir Belediyesi'ne iki kamyonet hibe ediyor.”

eski topraka cevap
17/10/2019 , 15:37:14
yalnış
osöylediğin kişiler herzaman Halil başkanın yanında oldular.yanından ayrılmadılar.adayadaylığında,adaylığında hep desteklediler.adayadaylığında tüm yöneticiler başka ismi desteklerken onlar hep arda başkan dediler.bazıyöneticiler ardabaşkana selam vermezken,onlar hep destekledi.bu kişilerle olmayacakta kimle olacak başkanımız
Gaziemirli
16/10/2019 , 08:09:51
Tebrikler
Sanada bu yakışır başkan.iktisatçı kimliğine yakışanı yapıyosun.Belediyeye disipin getiriyosun.
Eski toprak
16/10/2019 , 06:44:47
CHP li
CHP ye yakışan bir başkan yıllar öncesi bu genç insanı tanırım gençlik yıllarında arkadaşları ve bu genç hep siyasetin içinde yer almıştır Gaziemir yani şeydi köyümüz için güzel şeyler yapacağına yapmaya çalışacağına emindik \r\nYanıltmadı bizleri umarım bu başarı devam eder \r\nAma yinede uyarmak isterim bir CHP li olarak ve bir Seydiköy lü olarak \r\nYanında gezdirdigin insanlara dikkat et sayın başkanım \r\nHani derler ya atalarımız ALIŞMIŞ KUDURMUŞ TAN BETERDİR \r\nŞuan yanımda devamlı gezen birkaç kişi daha öncede Halil ibonun yanındaydı ve ilk fırsatta \r\nSattılar onu onları ise alan ekmek veren kollayan \r\nİnsanı sattilarsa senide ilk fırsatta satarlar \r\nAslında sen bunlari çok daha iyi bilmektesin ama neden yanında tutmaktasin hala anlamış değiliz \r\nCHP de yönetici olmaları veya Halil İbo tarafından madur edilmeleri mı seni etkiledi \r\nŞuan sana şunu diyeyim \r\nSen sen ol arda başkan ihanet eden insanların düzeleceğine inanma \r\nİhanet bir huy bir hastalık gibidir ve bir kere girdimi damarlara asla terk etmez \r\nBu arada bu başarılarının devamı gelmesi dileği ile saygılar sevgiler 100 yıl sonra gelen Arda başkan

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin