Piyangoculardan sosyal proje…
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Piyangoculardan sosyal proje…

Facebook'ta paylaş
İzmir Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası, gerçekleştirdiği eğitimlerle kader mahkumlarını topluma kazandırmayı hedefliyor.
17/10/2019 , 09:47:19

İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası, Karabağlar İŞKUR ve KOSGEB’in ortak protokol kapsamında gerçekleştirdiği eğitimlerde 25  hükümlüye girişimcilik eğitimi verildi. Eğitici giderlerini Piyangocular Odası karşılarken, İŞKUR katılımcılara günlük 20 lira harçlık verdi.

Denetimli serbest olan hükümlüler, 4 gün süren eğitimin sonunda girişimcilik sertifikası almaya hak kazanıyor, ‘Eski mahkum’ statüsü kazandıkları takdirde de hibe programlarından yararlanıp kendi işletmelerini kurabiliyor. Eğitimler, hükümlüleri suç batağından uzak tutan etkin bir proje çerçevesinde veriliyor. 

 

15 katı hibe

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışma yürüttüklerini belirten İzmir Milli Piyangocular ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak,  Denetimli Serbestlik Uygulaması’ndan faydalanan hükümlülere kendi işlerinin patronu olmaları için fırsat sağladıklarını söyledi. Çakmak, ‘Eğitim alan denetimli serbest olan hükümlüler, iş kurmaları için  bürüt asgari ücretin 15 katı hibe alabiliyorlar. Kader mahkumlarını topluma kazandırmak, vatanına, milletine ve çevresine yararlı bireyler olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Denetimli hükümlü dostlarımız iş kurdukları zaman istihdam yaratacaklar, vergi verecekler, üretecekler. Tüketen, hazırdan geçinen değil, bileğinin hakkıyla ekonomiye katkı koyan bir kesimi oluşturacaklar.  Bu durumda olan 30 bin kişi daha var. Eğitim çalışmalarımız bundan sonra da sürecek. Bunu bir vatandaşlık vazifesi olarak görüyoruz’ dedi.

Pek çok işverenin eski hükümlü  çalıştırmak istemediğine dikkat çeken Çakmak, ‘Dolayısıyla bu insanlar iş bulamadıkları için çoğu zaman eski hayatlarına dönmek zorunda kalıyor. Öncelikli  bu kişilerin cezalarını çektikten sonra hayatın içine karışıp kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak. Bunun yanında işletmelerinde kendi gibi kader mahkumu olan kişileri de çalıştırmalarını öğütlüyoruz.’ şeklinde konuştu.

Yılda iki kez

Eğitim ve istihdama hizmet ettiklerini hatırlatan  Karabağlar İŞKUR Şube Müdürü Yalçın Altun ise,  “Yılda iki defa ilana çıkılıyor. Eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin ilanları takip edip başvuru yapmaları gerekiyor. Programa kabul edildikleri takdirde, kendi işlerini kurabilmeleri için öncelikle sertifika alacaklar, sonra hibe projelerine müracaat edebilecekler. Kredi alabilmek için mutlaka girişimcilik belgesine ihtiyaçları var. Burada, ‘Proje nasıl hazırlanır?’, ‘İşletmeleri ayakta tutmak için neler gerekir?’ gibi konularda kursiyerlerimizi eğitiyoruz.” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin