Cumhuriyet için yürüdüler, Haluk Levent’le coştular. Gaziemirliler 29 Ekim’de muhteşemdi.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Cumhuriyet için yürüdüler, Haluk Levent’le coştular. Gaziemirliler 29 Ekim’de muhteşemdi.

Facebook'ta paylaş
Uzun yıllar aradan sonra meydanda davulların çalındığı Gaziemir’de Cumhuriyet Bayramı’ndaki coşku İzmir’in diğer ilçelerini aratmadı. Geleneksel Cumhuriyet Korteji’ne binlerce Gaziemirli katılırken sevilen sanatçı Haluk Levent Konseri’nde coşku zirveye ulaştı.
30/10/2019 , 23:33:08

Gaziemir unutulmaz milli bayramlarından birini daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yıldönümü olan 29 Ekim’de yaşadı.

 

Meydanda ‘Bayram’ davul zurnası! 

 

Cumhuriyet Bayramı törenlerinin başlangıcı olan Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma töreniyle başlayan kutlamalar 29 Ekim sabahı ilçe kaymakamı, garnizon komutanı ve belediye başkanının Kaymakamlık Makamı’nda kutlamaları kabulü ile devam etti. Şehir Stadı’nda yapılan gösterilerin ardından Gaziemir Abdullah Arda Meydanı uzun yıllar aradan sonra ilk kez bir milli bayramda davullar, zurnalar çaldı. Seydiköy Halayı çekildi. Anadolu’nun bir çok yerinde olduğu gibi milli bayramda meydanda davul zurna çalma geleneği Gaziemir’de de geçmiş yıllarda uygulanan bir gelenekti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve gelmesinden sonra yeniden başlayan bu gelenek ilçedeki vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilerek benimsendi. Seydiköy’e ait yöresel halaylarını çeken Gaziemirliler meydanlarını da 29 Ekim’de şenlendirdiler. Başkan Arda’da sevincini halaya dahil olarak gösterdi.

 

Binlerce Gaziemirli Cumhuriyet Korteji’nde

 

29 Ekim akşamı kutlamaları ise Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Abdullah Arda Meydanı’nda toplanan Gaziemirliler bu kez Abdulahamit Yavuz Caddesi’nden yürüdü. Korteje Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eşi Deniz Arda, Gaziemir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selim Sadık eşi Ülker Sadık, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce Gaziemirli katıldı. Ellerinde meşalelerle Festival Alanı’na gelen binlerce Gaziemirli, Haluk Levent Konseri için gelen binlerle birleşerek Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan muhteşem bir tablo ortaya koydular.

Konser öncesi toplanan binlerce Gaziemirli, gecenin sunuculuğunu üstlenen Mustafa Karslıoğlu ile Festival Alanı’ndaki coşkuyu yükselttiler.

Festival Alanı’na eşi ve meclis üyeleriyle birlikte giren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya Gaziemirliler yoğun ilgi gösterdiler.

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kısa bir konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Cumhuriyet fikirleri, ilkeleri ve devrimleriyle her zaman yolumuzu aydınlatan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı paha biçilemez bir mirastır. Çünkü Türk milleti için Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir aydınlanma devrimidir. Cumhuriyet, önderimizin deyişiyle kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Anadolu rönesansıdır. reformdur. Cumhuriyet Anadolu aydınlamasıdır. Cumhuriyet; onurumuzdur” dedi.

 

HALUK LEVENT COŞKUSU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Anadolu Rock müziğin günümüzdeki önde gelen temsilcilerinden ve sergilediği sosyal duyarlılıklarla öne çıkan sanatçı Haluk Levent, uzun bir aradan sonra yeniden Gaziemirlilerle buluştu.

 

“Nihayet yeniden sizlerle birlikteyiz” diyerek sahneye çıkan Haluk Levent konser sırasında ortaya koyduğu performans, seyirci ile kurduğu diyalog ve samimiyetiyle bir kez daha Gaziemirlileri kendine hayran bıraktı. Binlerce Gaziemirli söylediği şarkılarla sanatçıya eşlik ederken, fırsatını bulanlar ise O’na dokunmak ve sarılmak için sahneye akın ettiler. Söylediği duygusal şarkılarda Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda’yı dansa kaldıran Haluk Levent, torunlarıyla kendisini izlemeye gelen bir teyzeyle birlikte dans etti. Teyzeyi ellerini öperek yerine uğurlayan sevilen sanatçı “Aramızda hastaneden kaçan biri var” diyerek burnu ağzı maskeli bir genç kızla daha birlikte dans etti. Bir ara sahnedeyken sahne önüne gelen minik kızlara sahneden yere yatarak ulaşarak selamlaşan Haluk Levent lösemi hastası bir küçük kızı öpmesi izleyenleri oldukça duygulandırdı. Konser sırasında söylediği Kerimoğlu ile türküsü ile zeybek oynayan sevilen sanatçı, Kağızman türküsü ile sahne arkadaşlarıyla horon tepti. “Bu topraklarda birliğin beraberliği ne olduğunu 300 yıl önce Nesimi ortaya koymuş” diyen sanatçı söylediği “Haydar Haydar” türküsü ile herkesi mest etti.   

 

 

  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin