İzmir Atatürk'e Saygı Yürüyüşü’nde buluştu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İzmir Atatürk'e Saygı Yürüyüşü’nde buluştu

Facebook'ta paylaş
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 81'inci ölüm yıldönümünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Ata'ya Saygı Yürüyüşü"yle anıldı. Binlerce İzmirli, 350 metre uzunluğundaki dev posteri Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar birlikte taşıdı.
10/11/2019 , 22:52:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 81'inci ölüm yıldönümünde, "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı kortejde, binlerce kişi 350 metrelik Atatürk posterini Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşıdı. Bayrak kortejinin arkasında, marşlar çalarak yürüyüşe katılan İzmir Büyükşehir Belediye bandosuna vatandaşların ilgisi büyük oldu.

 

Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşün son bulmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günün anlam ve önemine dair tören alanında bir konuşma yaparak, "Sevgili İzmirliler, Ben Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ata'mızı, yalnızca yaptıkları ve söyledikleriyle değil, O'nun düşünce ve muhakeme dünyasıyla da anlamaya çalışıyorum. Aramızda olsaydı bugünün büyük meselelerine yaklaşımını ve nasıl çözeceğini tasavvur etmeye dikkat ediyorum. Dünya'yı, yaşadıklarımızı, O'nun zihniyle izliyor, attığım her adım için O'nu rehber kabul ediyorum" dedi.

 

"O bugün hayatta olsaydı"                                                                                                                                          

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatta olsaydı güncel birçok sorunun çözümünde canla başla çalışacağını vurgulayan Başkan Soyer, "O, bugün aramızda olsaydı, biliyorum ki yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele için seferber olurdu. Bilimin, teknolojinin, yenilikçi düşüncenin, kültür ve sanatın gelişmesi için var gücüyle çalışırdı. Kadına karşı şiddete son vermek için en önde yürür, bu konuda asla taviz vermezdi. İklim krizine, havanın, suyun ve toprağın kirlenmesine, tarımın köylünün elinden alınarak büyük tekellerin işgaline izin verilmesine, canlıların ve yaşam alanlarının insan eliyle yok olmasına karşı isyan bayrağını kaldırırdı" diye konuştu.

Başkan Soyer'in konuşmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlediği ve Uğur Sayınbatur’un şefliğini üstlendiği “Modern Brass Ensemble” Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir dinleti sundu. "Yiğidim Aslanım" şarkısı çalınırken, Tunç Soyer ve protokol, vatandaşlarla beraber şarkıya eşlik etti. Şarkı hep bir ağızdan söylenirken, vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin