GAZİEMİR BELEDİYESİ, ANONİM ŞİRKETİ SAHİBİ OLDU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

GAZİEMİR BELEDİYESİ, ANONİM ŞİRKETİ SAHİBİ OLDU

Facebook'ta paylaş
Tamamı hibe olarak kurulu bir anonim şirketi tüm haklarıyla devir alan Gaziemir Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu iki adet limited şirketini de birleştirme kararı aldı.
15/11/2019 , 17:59:44

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yetkisini kullanarak, SAYDEM A.Ş. adlı şirketi belediyeye karşılıksız olarak tüm haklarıyla hibe edilmesini kabul etti. Başkan Arda söz konusu şirket ile ilgili iş ve işlemlerle ilgili Gaziemir Belediye Meclisi’nce de yetkili kılındı. Yeni belediye şirketine dönüşecek olan kurumun belediyeye kanunla verilmiş görevleri ile ilgili konularda faaliyet göstermesi için gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hizmet verecek.

Gaziemir Belediye Meclisi aldı bir kararla da; halen faaliyette bulunan tüm hisseleri belediyeye ait olan SAR BEL ve yine aynı statüdeki GAZİ BEL adlı limited şirketlerinin birleştirilmesi sırasında yapılan tüm iş ve işlemlerle ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı yetkilendirdi.

 

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI.

Gaziemir Belediye Meclisi yeni dönemde ilk olağanüstü toplantısını, şirket birleştirme ve hibe edilen anonim şirketin belediyeye geçişiyle ilgili iş ve işlemlerde belediye başkanını yetki kılınmasıyla ilgili yaptı.  

Gaziemir Belediye Başkanvekili Necati Kırmaz’ın meclis başkanlığında yapılan olağanüstü oturumda söz konusu yetkilendirmelere Ak Parti ve MHP grup başkanvekillerinden ‘usul’ yönünden itirazlar vardı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca “Öncelikle bu konuda karar alabilmek için meclisimizin önergeleri bütçe ve hukuk komisyonlarında incelenmesi gerekir. Meclis kararının yönetmeliklere ve usulüne uygun şekilde bir karar verebilmesi için söz konusu önergelerin komisyonlara havale edilmesi doğru olacaktır” dedi. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’de “Böylesi bir önemli konuların ilgili komisyonlarda incelenmesinde yarar vardır” şeklinde görüş beyan ederken CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık ve oturumu yöneten belediye başkanvekili Necati Kırmaz ise söz konusu yetkilendirmelerin komisyonlara havale edilmeksizin meclis gündemine getirilebileceği ve konunun aciliyeti bakımında doğrudan karar alabileceği yönünde görüş bildirdiler. Daha sonra yapılan oylama sonucunda Ak Parti ve MHP’li üyelerin ret oylarına karşın; Söz konusu belediye şirketlerinin birleştirilmesi ve hibe edilen ve kabul edilen söz konusu anonim şirketin belediye kanununda yer alan görevleri yapabilmesine olanak sağlayacak iş ve işlemlerin yapılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yetki verilmesi önergeleri oyçokluğu ile kabul edildi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin