CHP GAZİEMİR’DE DELEGE SEÇİMLERİ GERİDE KALDI ŞİMDİ GÖZLER KONGREDE
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP GAZİEMİR’DE DELEGE SEÇİMLERİ GERİDE KALDI ŞİMDİ GÖZLER KONGREDE

Facebook'ta paylaş
Toplam 381 delegeden 364’ün belirlendiği seçimlerde üyeler mahalle bazında çıkardıkları listelerle tercihlerini ortaya koydu. Bir mahalle haricinde tüm mahallerde Beyaz Liste ile yarışan ekip büyük bir çoğunlukla delege seçimlerini kazandı. Eski ilçe başkanları Yüksel Demirsoy ve Umut Tekin’in liderliğindeki Beyaz Liste’nin Aralık’taki kongrede adayı yine mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan’ın olmasına kesin gözle bakılıyor.
17/11/2019 , 19:14:40

Diğer partilerde ‘usul’den yapılan delege seçimleri, CHP ilçe örgütlerinde ise tüm üyelerin dahil olduğu listeli, çekişmeli yarışmalara sahne oluyor.

Genel merkezin kongre takvimini açıklaması ve ardından partinin kayıtlı üyelerinin askıya çıkarılması ile başlayan süreç tüm mahallelerde üyelerin önüne sandık konulmasıyla devam ediyor. Mahallesinde kayıtlı üye kendi mahallesinden seçilecek delegeleri oylarıyla belirliyor. Siyasi partiler kanundaki bu yasal prosedür söz konusu parti CHP olunca yerini parti içi demokratik yarışa bırakıyor. Bu yarışta aday olanlar bireysel hareket etmenin yanında grupsal hareketleri de beraberinde getirirken CHP’de delege olmanın çokta kolay olmadığını yaşanan seçim süreçleri gözler önüne seriyor.

CHP’de İzmir’in tüm ilçelerinde eş zamanlı başlayan kongre sürecinin bir parçası olan mahalle delege seçimleri oldukça çekişmeli ve bir o kadar da heyecanlı geçiyor. Bu heyecan ve çekişmenin yaşandığı bir ilçede Gaziemir!

CHP Gaziemir İlçe Delegeleri Seçimleri beklendiği üzere oldukça çekişmeli bir yarışa sahne oldu.

Kongre takviminin açıklanmasının hemen ardından ilçe başkanlığına aday olacağını açıklayan eski ilçe yöneticilerinden Ali Rıza Türkmen, mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan ve yönetimine bayrak açmıştı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ise “Benim bir adaylık açıklaması yapmama gerek yok. Ben zaten mevcut ilçe başkanıyım. Bu demokratik bir süreçtir. Önce delege seçimleri yapılır ardından çıkan tabloya göre hareket edilir” diyerek kendi konumunu ortaya koymuştu. 

Delege seçimlerinin henüz yapılmadığı bu süreçte ilçe başkan adayı olduğunu açıklayan bir başka isimde Denizhan Tanışman oldu.

Delege seçimleri öncesinde açıklama yapan Ali Rıza Türkmen mahalle delegeliği seçimlerinde Mavi Liste ile yarışacaklarını duyuran ilk isim oldu. Mevcut yönetim ise delege seçimlerinde Beyaz Liste ile yarışa girdi. Aktepe ile Emrez mahallelerinde ise bu renklere bir de Kırmızı Liste eklendi.

 

Kongre öncesi en önemli süreç olan delege seçimlerinde partililer Mavi ve Beyaz listeler arasında kümelendiler.

Gaziemir’in bir önceki ve şimdiki belediye başkanları Mavi Liste etrafında birleşirken, partinin eski ilçe başkanları ise Beyaz Liste etrafında bütünleştiler. Delege seçimlerinde eski belediye başkanı Halil İbrahim Şenol kendi (Gazi) mahallesinde Mavi Liste’den seçilirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise kendi (Yeşil) mahallesinden hem Mavi Liste’de hem de Beyaz Liste’de yer alarak seçildi.

 

 

Delege seçimlerinde Beyaz Liste’nin sürükleyici unsurları ise Gaziemir CHP’nin eski ilçe başkanları oldu. Yüksel Demirsoy ve Umut Tekin’in siyasi tecrübesi delege seçimlerine damgasını vurdu.

Demirsoy ve Tekin ikilisinin öncülüğünü yaptığı Beyaz Liste;

Gaziemir’in 10 mahallesinde birinci çıkarak (Atıfbey, Yeşil, Sevgi, Irmak, Zafer, Dokuz Eylül, Atatürk, Menderes, Beyazevler, Aktepe) toplamda 237 delege çıkardı.

Mavi Liste ise; (Gazikent, Hürriyet, Fatih, Gazi, Emrez, Binbaşı Reşatbey) 6 Mahallede birinci gelerek toplamda 127 delege çıkarabildi.

Aktepe ve Emrez’de Kırmızı Liste olarak seçimde yarışanlar ise delege çıkaramadı. Beyazevler, Zafer mahallelerinde ise Beyaz Liste tek liste olarak yarıştı. Beyaz Liste Emrez Mahallesi’nde, Mavi Liste ise Aktepe mahallesinde liste çıkarmadı.

 

CHP Gaziemir’de tüm delege seçimleri geride kalırken şimdi gözler Aralık ayında yapılacak ilçe kongresinde!

İzmir İl Başkanlığı’nın ilan edeceği takvime göre CHP Gaziemir İlçe Kongresi tarihi belli olacak.

CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde 17’si doğal delege, 364’ü mahalle delegesi olmak üzere 381 delege oy kullanarak; İlçe Yönetim Kurulu’nu ve (ilçeden gidecek) İl Delegeleri’ni belirleyecek.

 

BEYAZ LİSTE’NİN ADAYI YİNE KASIM ÖZKAN

Önceki ilçe kongresinde, yeniden aday olmayan dönemin ilçe başkanı Umut Tekin ve ekibinin desteklediği dönemin belediye meclis üyesi Kasım Özkan, yine meclis üyesi olan eski ilçe başkanlarından Elif Becek’le yarışmış ve açık farkla Gaziemir’in yeni ilçe başkanı seçilmişti. Kasım Özkan bu kongrede, Umut Tekin’in yanı sıra eski ilçe başkanlarından Yüksel Demirsoy, Seydi Aktaş, Halil Arda gibi önemli isimlerden de destek almıştı.

Yerel seçimlerin hemen ardından yapılacak olan İlçe Kongresi, bir önceki kongreden farklı olarak olası bir erken genel seçim öncesine gelen bir süreç olarak ta öne çıkıyor.

İlçe kongreleri ilçe yönetimlerinin belirlenmesinin yanı sıra, il kongresinde oy kullanacak delegeleri de belirlendiği seçimler olarak gelecekte yapılacak kurultayın şekillenmesinde de temel teşkil ediyor.

İlçe kongrelerinin ardından gerçekleştirilecek il kongresinde ise, il yönetimin yanı sıra, kurultay’da oy kullanacak delegeler de belirleniyor. Kurultay aşamasında ise kurultay delegeleri partinin en üst yönetim birimi olan genel başkanı ve parti meclisini seçiyor.

Özellikle milletvekili adayı olmak isteyen partililer için, CHP’nin en üst karar organı olan ve adayların onaya sunulduğu Parti Meclisi’ne girebilmek büyük önem arz ediyor.   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin