Gaziemir Belediyesi’nden zorunlu açıklama
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

Facebook'ta paylaş
Pirha.net internet sitesinde 26/11/2019 tarihinde yayımlanan “Evi İşaretlenen Alevi Aile: Polis, ‘Bu İş Sarhoşların Veya Çocukların İşidir’ Dedi” başlıklı haber üzerine açıklama yapılma zorunluluğu doğmuştur.
28/11/2019 , 14:11:33

“İlçemizde bir evin duvarına yazılan çirkin ve kabul edilemez iddiayla ilgili hazırlanan haberde Gaziemir Belediye Başkan Yardımcılarımızdan biri suçlanarak kendisine iftira atılmaktadır. Sosyal medya üzerinde manipülasyon ile birlikte yayılan bu iddialara yanıt veriyor olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. İddianın sahibi aile, belediyemizden birtakım taleplerde bulunmuş, talepleri kabul görmemiştir. Bu durumun ardından vatandaşımızın evinde yaşadığı olumsuz durum ile ilgili başkan yardımcımızın suçlanması, akıl ve mantık ile açıklanamaz. Adli makamların da harekete geçtiği bir konuda, vatandaşlarımızın ‘dini tercihlerine yönelik bir saldırı’ iddiasını ortaya atmak toplumsal infiale yol açabilecek kadar büyük bir olaydır. Tek bir kaynaktan çıkan, daha sonra bu kaynak alıntılanarak kullanılan haber içinde yer alan ve infiale neden olabilecek kadar ciddi bu yalan iddianın doğrulatılmadan yayımlanması bizleri zan altında bırakmış, Alevilik inancına mensup vatandaşlarımızı da yanlış düşünmeye sevk etmiştir.

Kanıta dayanmayan her iddiayı yayınlara taşımak gazetecilik değildir. Gazeteci, konunun taraflarından olaya ilişkin görüş almalıdır. Tek taraftan alınan bilgiyi kullanarak suçlama içeren ifadeler ile haber yapmak, suçlanan kişiye kendini savunma hakkını vermemek doğru bir yaklaşım değildir. Temel gazetecilik ilkeleri, hazırlanan haberde karşıt görüşlere de yer verilmesi gerektiğini açıkça belirtmektedir. Objektif gazetecilik, olayın bütün taraflarına eşit yaklaşmayı ve bunu haberde yansıtmayı gerektirir. Gazeteci, ikna edici kanıtlar olmadıkça yayınında iddiasına yer veremez. Gazetecinin oluşturduğu haberde bir tarafı haksızca suçlamak ve suçlanan tarafa kendini savunma hakkı dahi tanımamak, onu kamuoyu önünde küçük düşürme amacı taşır.

Evrensel bir hukuki ilke de ‘Sav öne süren kişi, iddiasını ispatla yükümlüdür’ demektedir. Bu durum gazetecilikte de geçerlidir. Aksi takdirde yapılan iş gazetecilik değil, manipülasyon ve iftira olur.

Husumet yaşadığınız herkesi, başınıza gelen olumsuz bir durumdan sorumlu tutamazsınız. Dedikodudan öteye geçmeyen, yayınlara konu olamayacak kadar basit, gerçekten yoksun, kanıtı olmayan bu rencide edici suçlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Hiç olmayan ve bizim tarafımızdan gerçekleştirilme olasılığı dahi bulunmayan bir konu ile ilgili ortaya atılan bu suçlamaya ilişkin kendimizi savunmak kadar yorucu ve zor bir durum, takdir edersiniz ki yoktur.

Gaziemir Belediye Başkanımızın, üst yönetimimizin ve çalışanlarımızın tüm din, mezhep ve ırklara karşı duruşu ilçede yaşayan yurttaşlar tarafından bilinmektedir. Alevi yurttaşlarımıza yönelik provokatif bir eylemle aynı haber metni içinde anılmak bile bizleri derinden yaralamıştır. Ailenin başına gelen tatsız olayın Gaziemir Belediyesi ile bağlantılandırılması mümkün değildir. Olayın aydınlığa kavuşması için biz de emniyet teşkilatımıza ve adli makamlarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız.

Hiçbir gerçek tarafı olmayan iddialarda bulunan kişi, kurum veya yayın organlarının iftiralarına devam etmesi durumunda yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin