EGİAD, Uluslararası İlişkiler Atağında
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

EGİAD, Uluslararası İlişkiler Atağında

Facebook'ta paylaş
Üyelerine yeni iş fırsatları yaratacak yurtdışı yatırımlarının önünü açmak ve ticari bilgi akışını sağlayacak organizasyonlara imza atmak üzere yurtdışı pazar araştırmalarını sıkı takip eden EGİAD, Uluslararası İlişkiler çalışmalarını arttırdı.
04/12/2019 , 09:39:31

Uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalar yürüten EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, gün içinde ilk olarak Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ile bir araya geldi. Ardından da Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Organizasyonu ile Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem AKKAYA ile üyelerini bir seminer kapsamında buluşturdu.

 Bu yıl içinde yurtdışına yapacağı iş gezilerini planlayan EGİAD, “Ticari Diplomasi” vizyonu çerçevesinde ilk olarak Almanya’yı mercek altına aldı. Bölgede ticarete yön veren ekonomik, hukuki ve sosyal altyapı hakkında bilgi verilirken, ticari hayatın geliştirilmesi için kurumlar arası işbirliği çalışmaları değerlendirildi.

 EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, Almanya'nın en geniş görev bölgesi Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ile İzmir arasında ticari ve kültürel diyaloğunun geliştirilmesini istediklerini dile getirerek, bu tür ziyaret ortamında gelişen uluslararası dostlukların yeni ticari girişimlerin doğmasına fırsat yarattığını vurgulayarak, “Uluslararası ticareti güçlendirecek yeni proje ve ortaklıklara zemin hazırlamak isteriz. İzmir ile işbirliğini artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. Ülkemizin yabancı ülkelerle olan ikili ekonomik ve ticari ilişkileri dikkate alındığında, en yoğun ilişkilerin Almanya ile olduğunu söyleyebiliriz. Almanya 2018 yılında, önceki yıllarda da olduğu gibi, ülkemizin ihracatında birinci sırada yer alırken ithalatımızda Rusya Federasyonu ve Çin'in ardından üçüncü sırada bulunmaktadır. En büyük ticari ortağımız olan Almanya ile ticaret hacmimiz her geçen yıl artmaktadır. Almanya’ya ihracatımız %90 oranında sanayi mamullerinden, yaklaşık %10 oranında tarım ve gıda ürünlerinden oluşmaktadır. Türkiye’den Almanya’ya 2015 yılında 250 milyon dolar, 2016 yılında 119 milyon dolar, 2017 yılında 212 milyon dolarlık yatırım gerçekleşmiştir. Türkiye'nin 2018 yılında yurtdışına gerçekleştirdiği 4 milyar dolar değerindeki toplam yurtdışı doğrudan yatırımda, Almanya 155 milyon dolar ve %3,9 pay ile 3. sıradadır. 2018 yılında yurtdışından Türkiye'ye gelen 6 milyar dolar değerindeki toplam doğrudan yatırımda ise, Almanya 349 milyon dolar ve %5,81 pay ile 6. sırada bulunmaktadır” dedi.

 İzmir’in potansiyel yatırım olanaklarının ve genel ekonomisinin yakından takip edildiğine de dikkat çekilen görüşmelerde, ticari ve sanayi açısından Türkiye Almanya ilişkileri ayrıntılı olarak değerlendirildi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin