SALDIRGANLAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

SALDIRGANLAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi basın çalışanları Emre Döker ve Gürkan Çetinkaya’ya, Belediye İş Sendikası’ndan bir grup tarafından yapılan saldırıya tepkiler devam ediyor. Genç Gazeteciler Platformu yaptıkları açıklamada saldırıyı lanetledi. Faillerin yakalanması için yargıya çağrı yaptı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.
26/12/2019 , 09:45:56

Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker ile Foto Muhabiri Gürkan Çetinkaya haber çalışması yaptıkları sırada Belediye-İş Sendikası yöneticilerinin saldırısına uğramış; saldırı sonucu Döker’in kolu üç yerden kırılmış, Çetinkaya kafasına ağır darbe almıştı. Basın emekçilerine yönelik şiddet içeren bu eylem Genç Gazeteciler Platformu tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Gaziemir Belediye Hizmet Binası önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkanı Halil Arda, belediye meclis üyeleri ile belediye personeli de destek verdi. 

‘Belediye-İş Sendikası’nın açıklaması içler acısı’
Basın açıklamasında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, emekçinin hakları ve alınteri için mücadele ettiğini savunan sendika yöneticilerinin; işlerini yapan, alın teri döken işçiye şiddet uygulamalarının hiçbir gerekçesinin olamayacağının altını çizdi.

Başkan Halil Arda, “Belediye personelimizin kendi istekleriyle Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılıp DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na geçmesini hazmedemeyenlerin yaptıklarının nerelere geldiğini hep birlikte görüyoruz. Hayatında kavga bile etmemiş Gürkan ve Emre arkadaşlarımızın yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğraması sonucu yaşadıkları sağlık sorunlarına rağmen, saldırıyı yapanlar halen zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Belediye İş Sendikası genel merkezinin bu olayla ilgili yaptığı açıklama içler acısı. Bir olay ancak bu kadar çarpıtılabilir” diye konuştu.

‘Asıl hedef benim’
“Her platformda iş, emek, adalet diyen; işçinin alın teri ve hakları için mücadele ettiğini savunanların emekçiye yaptığı bu çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları söyledi: “Bu olaydaki hedefin Emre ve Gürkan olmadığını, asıl hedefin ben olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Ama ben asla pes etmeyeceğim, her zaman çalışanın yanında olacağım. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailede hiçkimse sahipsiz değil. Emre ve Gürkan benim korumam altında. Bu işin hesabını yargı önünde soracağız. MOBESE kayıtlarını bekliyoruz. Savcılığa gerekli suç duyurularını yaparak arkadaşlarımızın hakkını savunacağız.”

‘Fikir işçilerine saldırıyı kınıyoruz’
Genç Gazeteciler Platformu adına açıklama yapan Gazeteci Belma Yücel, basın emekçilerinin çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı bir dönemden geçtiklerinin altını çizerek, “Geçtiğimiz hafta aynı saldırılardan birine Gaziemir’de tanık olduk. İşçileri savunduğunu iddia edenler tarafından fikir işçilerine gerçekleştirilen saldırı hepimizin kesin bir tavırla karşı koyması gereken bir eylemdir. Görevini yaparken saldırıya uğrayan meslektaşımızın kolunu kıran, iş yapamaz hale getiren böylesi bir saldırgan tutumu reddediyoruz. Olayın ardından yapılan açıklamalar ise tatmin etmekten çok uzakta olup, saldırıyı yapanların kendilerini aklama çabasına dönüşmüştür. Özellikle saldırı günü bazı basın kurumlarının da araştırma bile yapmadan haberi taraflı görmeleri anlaşılabilir olmadığı gibi mesleki dayanışma adına da üzüntü vericidir” dedi.

‘Sendika ve CHP gerekeni yapmalı’
Genç Gazeteciler Platformu olarak saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yasalar karşısında cezalandırılmasını istediklerini ifade eden Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, üyesi oldukları Belediye-İş Sendikası’ndan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden saldırganlar hakkında gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Meslek hayatı boyunca yaptığı haberlerle emeğin ve emekçinin yanında olan arkadaşımız Emre Döker’in ve Gürkan Çetinkaya’nın bu süreçte her zaman yanında olacağız. Kimse unutmasın ki, hiçbir gazeteci arkadaşımız yalnız değildir.”

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin