Gelecek Partisi Başkanyardımcısı Özdağ:Erken Seçim kapıda!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Gelecek Partisi Başkanyardımcısı Özdağ:Erken Seçim kapıda!

Facebook'ta paylaş
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ “2021 yılında erken seçim var, muhakkak kapımızı çalacak. Gelecek Partisi’de parlamentoda olacak” diye konuştu.
12/01/2020 , 09:46:06

İzmir Anemon Otel’de ki toplantıya Özdağ’ın yanı sıra parti yöneticisi Oğuz Şalvız, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Çevre Şehircilik ve Politikaları İzleme Kurulu üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ile Cem Kavur, Onur Sivaslı ve Mustafa Keskin’de katıldı. Toplantıya çalışan, çalışmayan ve çalıştırılmayan tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Özdağ, Gelecek Partisi ve partinin yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TEHDİT EDİLDİK AMA YILMADIK

Özdağ, partisinin İzmir yapılanması hakkında çok yakın zamanda İzmir il başkanının atanacağı bilgisini vererek sözlerini şöyle sürdürdü “Gelecek Partisi üç haftalık bir parti. Ancak biz 3,5 aydır durmaksızın çalışıyoruz. Şu an partimizin bazı mensupları AK Parti mensubuyken disipline verildikten sonra biz ivedi bir şekilde B planımızı devreye soktu. Bu da parti kurmaktı. Bazı arkadaşlarımız korkularını ve endişelerini paylaşarak bizden af dilediler. Bu durum; özgürlük, hukuk ve demokrasi için yola çıkan Ak Parti’’nin büyük bir ayıbıdır. Biz 152 kişilik benim ‘cesur yürek’ dediğimiz kadroyla altyapımızı oluşturup yola çıktık. Birçok arkadaşımız tehdit edildi. Ancak yılmadık. Yapılanma sürecimiz devam ediyor. Parti merkez binamızı Ankara’da tuttuk. Partimiz, İYİ Parti’nin yanında, AK Parti’nin karşısında. 15 gün sonra İzmir için önce il ardından da ilçe atamalarımız yapılacak. Atama şu şekilde olacak; önce 3 aday belirlenecek. Ardından bu adaylarla ilgili anketler ve araştırmalar yapılıp çoğunluğun kimi istediği analiz edilecek ve ona göre bir ismin ataması yapılacak” diye konuştu.

“PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIM”

Ülkenin mevcut adalet sistemini de eleştiren Özdağ, “Adalet mekanizması her dönem birilerinin arka bahçesi olmuştur. Şimdi de tırnak içinde söylüyorum ’60 puanla atanan hakimlerin’ arka bahçesi konumundadır. Adalet mekanizması ciddi bir şekilde kan kaybediyor. Bugün, siyasi irade adalet mekanizmasına üstünlük kurmuş durumdadır. Türkiye şu anda yüzde 80 KHK’larla, yüzde 20 kanunlarla yönetiliyor. Türkiye KHK’larla değil, kanunlarla yönetilmelidir. Avrupa’da olan kriterler olmalıdır ve bakanından işçisine herkese aynı kriterler işlemelidir.  Biz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşıyız. Yargıyı, yürütmeyi tekleştiriyor. Cumhurbaşkanı bazen yargı yerine geçiyor. Bunlar doğru değil, KHK’larla ülke yönetmek doğru değil. Biz Parlamenter Sistem’den yanayız” diye konuştu.

KENDİMİZİ YÜZDE 51 İLE SINIRLANDIRMIYORUZ

Özdağ, kendisine yöneltilen ittifak sorularına ise  “Doğmamış çocuğa don biçmeyelim. Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Türkiye’de 55 milyon seçmen var. Biz tamamının oylarına talibiz. Kendimizi yüzde 51 ile sınırlandırmıyoruz. İttifaklar partilerin şekillerini bozuyor, onları lal yapıyor. İstiyoruz ki her parti kendi adına iktidara aday olsun. Şu anlık bir ittifak düşünmüyoruz. Ayrıca biz onların iddia ettiği gibi iktidardan etmek için değil iktidar olmak için geliyoruz” diye cevap verdi. Özdağ, görüştükleri milletvekillerinin olduğunu iktidarın baskın bir seçim yapmaya kalkışması durumunda bu yönteme mecbur kalabileceklerini de sözlerine ekledi.

ERKEN SEÇİM KAPIDA

Özdağ sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Hiçbir şey değişmezse bu sistem hepimizi bozar. Sistemi değiştirirsek kimse bozulamaz. Türkiye’de karizmatik lider dönemi sona ermiştir. AK Parti doğmuş, büyümüş, gelişmiş ve gerileme dönemini yaşamıştır. Artık Türkiye’de bilgili lider dönemi başlayacaktır.  2019’da erken seçim olacaktı Sayın Akşener bunu bozdu. 2021’de erken seçim var, muhakkak kapımızı çalacak. Ve biz o zaman Parlamento’da olacağız.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin