Gaziemir Meclisi’nin ana gündemini belediye şirketi oluşturdu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Meclisi’nin ana gündemini belediye şirketi oluşturdu

Facebook'ta paylaş
03/02/2020 , 23:26:00

Gaziemir Belediye Meclisi’nin 2020 Şubat ayı ilk toplantısında gündem yoğundu. Meclis üyeleri yerel ve genel konulardaki görüşlerini dile getirdi.

Gaziemir Belediye Meclisi, I.Başkanvekili Av.İzel Zenginobuz Derinsu başkanlığında 2020 Olağan Şubat ayı ilk toplantısını yaptı.

2 saat 40 dakika süren toplantıda meclis üyeleri gündemdeki 9 ayrı konuda görüşlerini 1 saat 40 dakika içerisinde açıklarken, dilek ve temenniler bölümünde de 1 saat boyunca yerelden genele bir çok konuda da düşüncelerini dile getirdi.

Meclisin en önemli gündem maddeleri Gaziemir Belediyesi’nin ilçedeki taşınmaz malların kullanılmasıyla ilgili yüzde 100’ü Gaziemir Belediyesi’ne ait olan kısa adı SEYDAŞ olan Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne devrini içeren komisyon raporlarının görüşülmesiydi. CHP belediye meclis üyelerinin iki üye dışında kabul ettiği komisyon raporu, Ak Parti ve MHP gruplarını karşı oyuna, CHP’den Murat Serin ve Levent Çağlarsu’nun ‘çekimser’ oyuna rağmen Belediye Meclisi Genel Kurulu’nda oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyon raporunu eleştiren Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ilgili kararın yasalara aykırı bir durum ortaya koyacağını ve ileride bu kararın soruşturma sebebi ve tüm meclisin yargılanmasıyla karşı karşıya kalabileceğini iddia etti. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’de komisyon kararını doğru bulmadıklarını ve söz konusu yerlerin belediye tarafından ihale ile kiralanarak, yada satılarak gelir elde edebileceğini ileri sürdü. CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık ise alınan kararın yasal olduğunu ve SEYDAŞ şirketinin bir belediye şirketi olduğunu komisyon raporunda söz konusu yerlerin belediye şirketi eliyle değerlendirilmesinden ibaret olduğunu söyledi. Oturumu yöneten Meclis I.Başkanvekili Av. İzel Zenginobuz Derinsu’da yaptığı açıklamada “Tüm meclis üyelerimizin içi rahat olsun. Yapılan işlem tamamen hukuka ve kamunun çıkarına uygundur” dedi. Ak Parti ve MHP Grubu’nun yanında olmasa da CHP Grup çoğunluğunun aksine hareket eden CHP’li Levent Çağlarsu yaptığı konuşmada “Belediyenin taşınmazlarını, taşınır hale getiren SEYDAŞ’ın yönetiminde kimler olduğunu bir meclis üyesi olarak bilmiyoruz. Bu konudaki görüşümün tutanaklara çekimser olarak geçmesini istiyorum” dedi. CHP’li Murat Serin’de aynı görüşte olduğunu ifade ederek ilgili meclis kararına çekimser oy kullandı.

CHP’Lİ IŞIK: SATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL.BU BİR AYNİ SERMAYE KOYMADIR.

CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık Seydaş ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi sırasında şu görüşleri dile getirdi:

“Burada bir şeyi düzeltmek gerekir. Bu raporda ifade edilen şey satış değildir. Bu bir ayni sermaye koyma işidir. Ayni sermaye olarak koyduğunuz bir şeyi kullanabilir, tasarruf edebilir ama sermaye olarak, yüzde 100 belediyenin olan şirketin bu varlığı satması yada belediyemizin izni olmadan farklı bir şekilde kullanması mümkün değildir. Komisyon raporu dikkatle okunduğunda görülür ki; Bizde bunu ayni sermaye olarak ayrılma işlemini, söz konusu yerlerin tapu kaydının Gaziemir Belediyesi’ne geçmesinden sonra yapılması kararını aldık. Söz konusu olan işletme haklarının verilmesidir.

 

BAŞKANVEKİLİ ZENGİNOBUZ “HUKUKA UYGUNDUR.”

Meclis I.Başkanvekili Av.İzel Zenginobuz Derinsu’da söz konusu komisyon raporu için şu görüşleri dile getirdi; “Meclis üyelerimizin içi rahat olsun. Yapılan işlem tamamen hukuka uygundur. Hukuk dışı hiçbir işlem yapılmamıştır. Komisyon raporu ayrıntılı şekilde de burada okunmuştur. ”

AK PARTİLİ ATMACA; “MECLİS YARGILANABİLİR”

Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ilgili komisyon raporu için şu görüşlerini dile getirdi;

“Bugüne kadar şirket kurulumu için herhangi bir yasal sınırlama gelmediğine ve seydaş aş uhdemize geçtiğine göre, üstelik daha önceki meclis toplantılarında bu işlemlerin usülsüz olduğunu dile getirmemize rağmen, neden ayni ve nakdi sermaye artış ve devirleri tam gaz devam ediyor? 

Sayın başkan siz Sayıştay Başkanlığı’nın konuya örnek teşkil edecek Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ ile ilgili kararında ifade ettiği işlemleri yaptınız mı yoksa yapmadınız mı? Şirket aynı gün kurulup aynı gün meclis gündemi oluşturulup kısa sürede devir alınıp yine çok hızlı bir şekilde ayni sermaye ye konu edilmiştir ki bunlara zamanınız kalmadığını düşünüyorum. Ticaret sicil gazetesi de bizi doğruluyor. Her hangi bir sermaye arttırım kararı hesabı görülmüyor. Yönetim kurulu oluşturduğunuz ve adres değişikliği yaptığınız görünüyor. Bakın yine söylüyorum doğrunun yanındayız nasıl oy birliği ile belediyeye çöp kamyonları alınması için kredi çekilmesine onay verdiysek belediyenin yararına olacak her kararda yanınızda yine oluruz ancak hukukun olmadığı yerde yanınızda yer almayız.

Sayıştay Başkanlığı bir hukuki kurumdur. Devletin idarelerinde oluşabilecek kanunsuz işlemler sonucu uğranılması muhtemel zararları tespit eder. Bunlardan doğan zararlar ile ilgili kişiler hakkında zimmet suçlaması yapar ve Sayıştay Temyiz Kurulu’ndan bu zimmetler onaylanırsa kişilerden tahsilini ister. Belki bu gün siz bu kararı alacaksınız. Ancak; 3 - 5 yıl sonra bu aldığınız kararlar Sayıştay tarafından denetlendikten sonra lehte oy veren meclis üyelerine tazminat ödemesi olarak yansıyacak. Ayrıca bu konular Cumhuriyet Savcılıkları’nda görevi kötüye kullanma, ihalesiz iş yaptırma hatta edimin ifasına fesat, belki de ihaleye fesat davalarına konu edilecek.. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin yanlıştan dönün. Belediye meclisince böyle bir devir kararı alınması kanunlara ve hukuka açıkça aykırılık teşkil etmektedir.”

 

 

 

  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin