BAŞKAN ARDA: GAZİEMİRLİLER ÇOK DUYARLI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

BAŞKAN ARDA: GAZİEMİRLİLER ÇOK DUYARLI

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda koronavirüs salgını sırasında ilçe halkının büyük bir duyarlılık sergilediğini söyledi. Başkan Arda “65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçları yine komşularımızın ve gençlerimizin ilgisi ve duyarlılığıyla aşılıyor” dedi.
24/03/2020 , 19:13:05

Türkiye koronavirüs salgınıyla uğraştığı şu günlerde, tüm uzmanların altını çizerek ifade ettiği üzere en çok risk altında bulunan kesim 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı bulunan kesimler…

Son tahlilde bu kesimlerin yaşamlarını tehlikeye atmama öngörülen tedbirlerden bir de sokağa çıkma yasağı oldu. Sokaklarda olası ‘koronavirüs bulaşı’sından korunma adına alınan yasak tedbiri sonucunda evde kalmak durumunda olan riskli kesimin temel ihtiyaçlarının karşılanması sorununu da beraberinde getirdi.

Devletin öngördüğü ve riskli kesimin başta market alışverişleri gibi bir çok ihtiyacın karşılanması için ilçelerde Vefa Destek Ekipleri adından organizasyonlar oluşturuldu.

Bunun yanında başta gençler olmak üzere riskli kesime dahil vatandaşların temel gereksinimleri dayanışma içerisinde komşuları tarafından da karşılanmaya başlandı.

Bu güzel dayanışmanın bir örneği de İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yaşanıyor.

Gaziemir’de komşular ve gençler riskli kesim içindeki büyüklerinin ve komşularının yardımına koşuyorlar. Apartmanlar başta olmak üzere büyük sitelerde ikamet eden Gaziemirliler risk grubundaki komşularına yardımcı olurken, özellikle gençler yaşlıların market ihtiyaçlarını gönüllü olarak yerine getiriyorlar.

BAŞKAN ARDA “DUYARLIKLERINDAN DOLAYI HEMŞERİLERİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ilçe halkının koronavirüs salgını konusunda oldukça duyarlı ve bilinçli davrandığını ifade etti. Salgının yayılmaması konusunda yetkililerin uyarılarının önemine dikkat çeken Başkan Arda “Hemşerilerimiz sosyal mesafenin korunması konusunda oldukça hassas ve bilinçli davranıyorlar. 65 yaş ve üstü kronik riskli hastalarımız daha sokağa çıkma yasağı konulmamışken bile çok fazla sokaklara çıkmadılar. Genelde herkes evinde ve mecburi olmadıkça dışarı çıkmıyorlar. Evde kalıp dışarı çıkamayan büyüklerimizin, komşularımızın yardımına ilk olarak onların komşuları ve gençlerimiz koşuyor. Bir belediye başkanı olarak tüm hemşerilerimize gösterdiği duyarlılık için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KORONAVİRÜS MÜCADELESİ SIRASINDA BELEDİYELERE DAHA AKTİF GÖREVLER VERİLEBİLİRDİ”

Koronavirüs salgının önlenmesi ve diğer tedbirlerde merkezi idare tarafından belediyelere daha fazla rol verilebilirdi diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Biz devlet işleyişinde vatandaşların oyu ile seçilmiş yerel yönetimleriz. Koronavirüs mücadelesinde elimizden gelen çabayı özverili bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bunu yaparken de başta Kaymakamlığımız olmak üzere tüm kurumlarla iletişim halindeyiz. İçişleri Bakanlığı'nca, 65 yaş ve üstü ile riskli kesimlere uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası yayınlanan genelge ile oluşturulan Vefa Ekipleri’ne eleman ve araç desteği veriyoruz. Bu ekipler aracılığıyla vatandaşlardan gelen taleplerin karşılanmasında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”dedi.

“BELEDİYE OLARAK ÖNCELİĞİMİZ TEMİZLİK”

 Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda koronavirüs salgının olduğu bu dönemde tüm enerjilerini ilçenin temizlik işlerine verdiklerini söyledi.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde personel kadrosunda idari izinler nedeniyle özellikle Temizlik İşleri’nde sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Başkan Arda “Temizlik işleri personelimizde idari izinler nedeniyle sayısal anlamda eksikliğimiz oluştu. Temizlik işleri personellerimiz canla başla çalışmaya devam ediyorlar. KHK (Kanun Hükmünde Kararname) gereği yeni temizlik işçisi de şu an alamıyoruz. Bu KHK’nın bu süreçte esnetilmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer’in başkanlığında ilçe belediye başkanları olarak bir araya geldiğimizde konuyu gündeme getirdim. Gaziemir Belediye Başkanı olarak bu sureçte temzilik işleri eleman eksiğimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizden kamyona çıkardığımız arkadaşlarımızla temizlik işlerini takviye ediyorum. Bu süreçte tüm ağırlığımızı Temizlik İşleri’ne veriyoruz. Şu an parklarda yapacağımız budama vs. gibi çalışmaları daha sonrada yapabiliriz”dedi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin