Meçhul hayırsever ‘veresiye’ defterlerini toplamayı sürdürüyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Meçhul hayırsever ‘veresiye’ defterlerini toplamayı sürdürüyor

Facebook'ta paylaş
Gaziemir’de bir hayırsever, Ulaştırma ve Kömürcüler mevkiin de bulunan bakkalların veresiye defterlerini satın almaya devam ediyor. Meçhul hayırsever bugüne kadar 65 bin lira tutan veresiye defterlerini satın alarak 100’e yakın ailenin borçlarını kapattı.
08/05/2020 , 13:16:44

Koronavirüs salgını sonrasında dar gelirli ailelerinin sıkıntılarını ortadan kaldırmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayırseverlere yaptığı çağrı tüm Türkiye’de ses getirdi. Ankara başta olmak üzere bir çok ilde hayırsever vatandaşlar dar gelirlilerin yaşadıkları semtlere giderek bakkallardaki veresiye defterlerini satın aldı. Ramazan ayının gelişiyle birlikte giderek ivme kazanan ‘veresiye defteri satın alma’ eylemi şu sıkıntılı günlerde dar gelirli ailelerinin elini bir nebze de olsa rahatlattı.

Gaziemir’de de adı henüz ortaya çıkmamış bir hayırsever önceki hafta Ulaştırma mevkiindeki iki bakkaldan sonra, bu hafta da Kömürcüler mevkkinde üç bakkalın veresiye defterlerini satın aldı. Meçhul hayırsever geçen hafta 22 bin lira bu hafta 43 bin lira olmak üzere toplamda 65 lira tutan veresiye defterini satın alarak bakkallara veresiye borcu olan yüze yakın ailenin borcunu kapatmış oldu.

Bakkallar veresiye borçlarının sıfırlandığını müşterilerine duyuru asarak iletirken kendi sosyal medya hesaplarından da mahalleliyi haberdar etti. Borçlarının bir hayırsever tarafından ödenmiş olmanın sevincini yaşayan bölge sakinleri “Allah ondan da, O’na aracılık edenlerden de razı olsun. Şu zor günlerde bize ilaç gibi geldi” diyerek duygularını dile getirdi. Semt olarak dar gelirli kesimlerin yoğunlukta olduğu bir yerde esnaflık yaptıklarını belirten bakkallar “Ne yapalım çoğu eskiden beri tanıdığımız aileler. İster istemez veresiye alışveriş yapıyorlar, biz de vermez isek olmaz. Her ay borcunu kapatanda oluyor ikinci aya sarkıtan da. Ancak biz onlara onlarda bize güveniyorlar. Bir hayırseverin gelip onların borçlarını ödemesi bu sıkıntılı günlerde çok değerli. Onlara olduğu kadar biz esnaflar açısında da çok güzel bir destek” diyerek duygularını ifade ediyorlar.

Meçhul Hayırsever önümüzdeki süreçte ortaya çıkar mı bilinmez ama yaptığı iyilikle uzun bir süre ilçe kamuoyunda kendinden söz ettireceği de ortada!      

(*Türker Küpcük)

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin