İŞÇİLERE YAZILAN CEZA MECLİS GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

İŞÇİLERE YAZILAN CEZA MECLİS GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Facebook'ta paylaş
18/05/2020 , 19:04:09

Gaziemir, 1 Mayıs’ta çalıştıkları halde ‘sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları’ gerekçesiyle 17 belediye temizlik işçisinin 3 bin 150’şer lira para cezası yazılmasını tartışıyor. Belediye Başkanı Halil Arda cezaların iptalini isterken, CHP ve Ak Parti meclis grup başkanvekilleri de tartışmaya dahil oldu. CHP’li Işık, Ak Partili mevkidaşının cezayı belediyeyi suçlama yerine kutlama yapan emekçilerin yanında olması gerektiğini söyledi. Ak Partili Atmaca ise Işık’ın eleştirilerine “Kanunlara uymayan herkesin karşılaşacağı kaçınılmaz sonuçtur” diyerek cevap verdi.

 

Gaziemir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Değerli Gaziemirlilere ve Saygıdeğer İzmir Kamuoyuna saygıyla arz ederim,
Bizler kurucu iradenin, Cumhuriyetin ve demokrasinin kurucusu ve savunucu olan Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri olarak her daim işçinin ve emekçinin yanında olup, evrensel insan haklarının ve özgürlüklerin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu olağanüstü süreçte, görüyoruz ki yerel idare ve merkezi hükümetin olağanüstü anlaşılmaz tepkileri; pandemi ile mücadele sürecinde belediyelerimize yönelik işlevsizleştirme çabaları had safhaya ulaşmıştır. Bu anlayışın, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günde işçilerin, kendi bayramlarını kutlamalarına müsaade etmeyecek kadar siyasete alet olmuş, inisiyatif alamayan, nezaket ve hoşgörüden uzaklaşmış olan icra makamında bulunanların; dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ısrarla kutuplaştırıcı eylem ve söylemleri sürdürmeleri anlaşılır ve kabul edilebilir değildir.
Meclis çalışmalarından ötürü tanımış olduğum Sayın Akp grup sözcüsü, bu anlaşılması güç olan cezayı Gaziemir Belediyemize fatura etmek yerine, vardiya değişimleri esnasında kutlama yapan emekçilerin yanında olup, kesilen cezaya onlarla birlikte itiraz edip, bunu eleştirmesi kendisi adına daha isabetli bir tutum olurdu.”

 

Gaziemir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur Atmaca yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“Sayın Ünal Işık saygın bir siyaset ve iş insanıdır. Meclis çatısı altında beraber çalışma fırsatı bulduğum, sözüne ve saygın kişiliğine güvendiğim bir insandır. Ancak daha önce yaptığım açıklamalarımın herhangi bir yerinde CHP’nin kurumsal kimliğini hedef alan bir beyanım yoktur. Unutulmamalıdır ki kişilerin yanlışları kurumlara mal edilemez. Bizim sorguladığımız belediye başkanının yaptığı kişisel yanlışlardır. Belediye başkanının emekçiler konusunda maalesef karnesi bozuktur. Yaptığı açıklamada ‘yerel idare’ bizim anladığımız kadarıyla ‘belediyedir’. Eğer kastedilen Kaymakamlık makamı ise yerel idare değil, merkezi hükümetin taşra teşkilatındaki temsilcisidir ve her kurum yasa ile belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle mükelleftir. Işık’ın ‘1 Mayıs gibi anlamlı bir günde işçilerin, kendi bayramlarını kutlamalarına müsaade etmeyecek kadar siyasete alet olmuş, inisiyatif alamayan, nezaket ve hoşgörüden uzaklaşmış olan icra makamında bulunanların; dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ısrarla kutuplaştırıcı eylem ve söylemleri sürdürmeleri anlaşılır ve kabul edilebilir değildir’ sözlerini asla kabul etmiyoruz. Çünkü ak parti iktidarlarından önceki dönemde gelen hiçbir iktidar emekçilere bu yaklaşımı göstermemiştir.
Anlaşılması güç ceza olarak tanımladığınız şey kanunlara uymayan herkesin karşılaşacağı kaçınılmaz sonuçtur. Dünyanın içinden geçtiği bu süreçte alınan kararlara uyarak bir gün önce bayramını sosyal mesafeleri gözeterek kutlayan emekçiler eksik mi kaldılar? Vardiya saati 15.00 – 23.00 olarak belediye başkanının beyanlarında yer alıyor. Benim ekran görüntüsünü aldığım şahsın facebook hesabındaki canlı yayın saati ise 15.50! Buradan da anlaşılacağı üzere bu eylem planlı bir şekilde iş saati içerisinde yapılmıştır. Yasalara uymak her vatandaşın zorunluluğudur, uymayanlar hakkında işlem yapılacağı da aşikardır.”

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL ARDA: “1 Mayıs cezaları siyasidir, iptal edilmelidir”


Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin