Ak Parti İlçe Başkanı Muçay’ın açıklamalarına, CHP İlçe Başkanı Özkan cevap verdi.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Ak Parti İlçe Başkanı Muçay’ın açıklamalarına, CHP İlçe Başkanı Özkan cevap verdi.

Facebook'ta paylaş
Önceki gün Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı Cumhurbaşkanı’na hakaret etmekle suçlayan Ak Partili Serdar Muçay’a karşı açıklama mevkidaşı CHP’li Kasım Özkan’dan geldi. Özkan, Muçay’ın açıklamalarının, yargıya taşınmış konularda yargı müdahale etme girişimi ve yargısız infaz olarak niteledi.
29/05/2020 , 17:25:37

İzmir İl Müftülüğü’nün merkezi sistemine girerek, bazı ilçelerin Cami hoparlöründen müzik yayın provokasyonunda failler henüz bulunamazken, olay sonrası Ak Parti ve CHP arasında yaşanan siyasi gerginlik devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarından yıllar önce yaptıkları paylaşımlarda Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiklerini söyledikleri kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulanan Ak Partililer söz konusu kişilerin cezalandırılmalarını dile getirdiler.

Son gelişmelerin çok öncesinde Ak Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın belediye meclis toplantısında ve sosyal medya hesaplarına; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 16 Temmuz 2016’da yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini iddia etmiş ve bu iddialarını da 11 Mart 2020 tarihinde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulanarak adli makamlara taşımıştı. Son gelişmeler ışığında diğer CHP yönetici ve üyeleriyle birlikte, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında iddialarını bir kez daha gündeme taşıyan Ak Partililer 28 Mayıs 2020 tarihinde Gaziemir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay yaptığı basın açıklamasında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı Cumhurbaşkanı’na hakaret etmekle suçlarken, belediye başkanlığından da istifasını istediler.

Ak Partili Muçay yaptığı açıklamada özetle; “Hepimizin yakından takip ettiği bu süreçte; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Cumhurbaşkanımıza, milli ve manevi değerlerimize yapmış olduğu düzeysiz ve ahlaksız paylaşımları tarafımızdan daha önce Şubat ayı Gaziemir Belediye meclis toplantısında dile getirilmiş ve sonrasında 11.03.2020 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. O günlerde ulusal ve yerel medyada haber olmasına rağmen CHP’nin ne ilçe, ne il başkanlığı, ne genel merkezinden, ne de Halil Arda'nın kendisinden herhangi bir açıklama gelmemiştir. Bu suskunluk suçu kabul etmiş olmanın çaresizliğidir. Pandemi sebebiyle askıya aldığımız bu süreç D. Y ve Y.E’nin ve diğerlerinin benzer ahlaksızca paylaşımlarının ifşa olması ve akabinde Cumhurbaşkanımızın avukatlarının da olaya müdahil olmasıyla tekrar gündeme gelmiştir. Bütün sorumluların bağımsız Türk Yargısı önünde hesap vereceklerine inancımız tamdır. ‘Cumhurbaşkanımıza yapılan bu ahlaksızca saldırılar asla kabul edilemez. Belediye başkanı Halil Arda'yı istifaya davet ediyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay’ın yaptığı açıklamalara yanıt CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’dan geldi. CHP’li Özkan Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda yaptığı açıklamada mevkidaşı Ak Partili Muçay’ı yargıyı etkilemek ve ‘yargısız infaz’ yapmakla suçladı.

CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan yaptığı açıklamada özetle; “CHP başta olmak üzere tüm muhalefet partilerine karşı sindirme amaçlı, geçmişe dönük cadı avcılığı yapma boyutuna varan bu çalışmalar, halkın yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları gizleyemediği gibi daha da gün yüzüne çıkarmaya sebep oluyor.  Geçmişte edildiği iddia edilen sözlerin hukuki boyuta taşınması ile konu hakkında sözün yargıya geçmiş olmasına rağmen, yargıyı baskı altına almak amaç ve gayesi güden bu çalışmaları ve yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanan, hukukun bağımsızlığını savunan CHP’nin mensupları olarak, yargıya intikal etmiş konular hakkında beyanat vermeyi kendimize yakıştırmayız. Yargılaması başlamayan, başlamış olanların tamamlanmadan yapılacak açıklamalar ve ithamlar ‘yargısız infaz’ olarak tanımlanmaktadır. Bizde bu noktada Ak Parti çatısı altında siyaset yapan kişilerin, gerek belediye başkanımız, gerekse diğer tüm arkadaşlarımızla alakalı yargısız infaz yapmaktan kaçınmaları konusunda uyarıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.


               

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin